Nyt on vihdoin kukkapenkin tummat kaunottaret puhjenneet kukkaan jo aiemmin kukinnan aloittaneiden kaveriksi.

00pic9%2C2.jpg

Meillä ei ole ikinä ollut sisustuksessa violettia, mutta näiden ylläolevien innoittamana sellainen hiipii olohuoneeseen keltaisten juttujen tilalle. Mariskooleista ei löydykkään juuri sopivaa violetin sävyä, joten jotain muuta on keksittävä. Aaltovaasi kokoelmastani puuttuu edelleen se tumma lila. Tekisi mieli Aaltoja kaivella pitkästä aikaa esille...

00%2000%2000.jpg

Oli kiva yllätys, kun kaupassa käydessäni isäntä oli oma-aloitteisesti alkanut laittaa kukkapenkkiin reunanauhaa. Ja ihana ystävä oli samaan aikaan lastenvahtimisen lomassa putsannut kukkapenkin rikkaruohoista. Ja sitä ylimääräistä törkyä riitti ihan kottikärrykaupalla. Kaiken tämän lisäksi sain samana iltana elämäni ihanimman niskahieronnan. Ystäväni on hiljattain valmistunut hierojaksi ja otteet olivat sen mukaiset. Venytystä ja painantaa niin, että kylmät väreet kulkivat iholla. Eli ei ollut huono perjantai ollenkaan. Jos joku on loistavaa hierontaa vailla Jyväskylän suunnalla, kannattaa ehdottomasti tutustua Hierontatoimi ProSalla- nimiseen yritykseen. Todellakin Pro!

Asiasta kukkapenkkiin näyttää muuten siltä, että ekaa kertaa ikinä pionit kukkisi meidän pihalla. Jee!

Samalla kukkapenkkiin jäi kivasti tilaa viherpeukalonlaatikossa tulleille ihanuuksille. Tässä olinkin jo ehtinyt miettiä, minne ihmeeseen ne saan mahdutettua.

00j%C3%A4%C3%A4tel%C3%B69.jpg00j%C3%A4%C3%A4tel%C3%B691.jpg

Nyt tulee hieno tuosta kukapenkistä. Aikamoista huutia viimekevään ulkovuoriremontin yhteudessä saanut juhannusruusu on ihanasti nupuillaan. Ihme, että se vielä tuossa lähti kasvamaan, sillä aluksi se leikattiin ihan juuresta poikki, koko remontin ajan se jäi traktorin renkaiden alle. Lopuksi vielä kun päädyttiin rakentamaan terassi, tuo repäistiin traktorilla irti ja laitettiin suoraan edellisen kakkupenkin päälle sen parempia esivalmisteluja tekemättä. Nyt se sieltä puskee elämänsä innolla. Kukkapenkki nousi reilusti, joten tuon reunanauhan avullasiitä kuitenkin saadaan siisti.

Niin kova pionifani olen, että nyt pionit ihastuttavat olohuoneessa. Tässä vielä ihanat pionit, osa vielä nupuillaan, joten kohta kukkaloisto vielä kauniinpana... Vaikka ovathan nuo nuputkin aivan upeannäköisiä.

00%20001k.jpg00%20001k1.jpg

Meidän terassille tuli myös aika pirtsakan näköinen yrttihyllyviritelmä. Laittelen siitä kuvaa myöhemmin. Nyt sadepäivän kunniaksi lähdetään Tuuriin omenapuun ostoon. :) Toinen omenapuista on mahtavassa kukassa ja toisessa ei yhtään. Jos asiaa ei pikaisesti korjata, on turha kuvitella tänäään vuonna omenoita tulevan. Omenoista puheen ollen meillä kävi lauantaina ihana ystäväpariskunta syömässä ja istumassa iltaa. Jälkkäriksi tekemäni omenajäätelö oli kaikkien mieleen ja itsekin voin todeta, että se oli hyvää! Mun jäätelökokeilut on hieman olleet jäissä, kun kaupassa kondensoidunmaidon kohta hyllyllä ammottaa tyhjyyttään. Tuuristahan sitä toki saa. :) Ja uusia makuja taas pääsen testaamaan.

Hyvää alkanutta viikkoa jokaiselle! Ja ihan uskomatonta, että nyt on jo Juhannusviikko meneillään...