Helmikuu%20201616%20015.jpg

Vihdoin ja  viimein päätin kokeilla tuoreesta lihasta kebabin valmistusta. Johan tätä on multa monen monta kertaa kyseltykkin. Hommaahan siinä riitti sähkövatkaimen taikinakoukulla taikinaa möyhiessä 40 minuutin ajan. Jos tosin omistaa monitoimikoneen, niin hommahan hoituu kuin itsestään sillä sekoitellen. Koska entistä kebabinvalmistuskokemusta ei ollut, päätin tutkailla netin valmiita reseptejä. Kovasti kehuttua Mättömestarin Kebabliha ohjetta tarkastellessa tein muutamia muutoksia. En voi sietää keinotekoisen makuista natriumglutamaattimössöä eli knorrin Aromat -suolaa missään muodossa, joten päätin tehdä kebabini omilla mausteseoksilla. Jokainen toki mausta sillä millä itse tykkää. Korvasin sitä siis suolalla ja Herbamaren luomuyrttisuolalla.

Helmikuu%20201615%20003.jpg

2 kiloa pihvinaudan jauhelihaa

suolaa

herbamarea

sipulijauhetta

paprikaa¨ja savustettua paprikaa

oreganoa

chiliä

mustapippuria reilusti

valkosipulijauhetta

perunajauhoa 2 rkl

Tein pienestä nokareesta paistin pannulla koepaiston ja lisäsin vielä pippuria ja suolaa. Niitä saa olla reilusti.

Helmikuu%20201615%20004.jpg

Möyhitty ja maustettu jauheliha muovailtiin tasaiseksi pötköksi ja käärittiin tiukasti folioon.  Folio reijitettiin pohjasta, jotta ylimääräinen rasva pääsisi valumaan pois. 100 -asteessa, 7 tunnin uunissa oloaikana pötköstä valui aivan minimaalisen vähän rasvaa pellille. Liha sai jäähtyä ja sen jälkeen uudet foliot ympärille ja se nostettiin yöksi jääkaappiin kiinteytymään ja viilentymään.

Helmikuu%20201615%20009.jpgHelmikuu%20201615%20010.jpg

Eilen illalla sitten kovilla odotuksilla folio paketti auki. Kävi jo mielessä, että mikä tässä meni pieleen. Kebabpötkö leikellessä tuoksui jokseenkin epämiellyttävälle ja ihmettelin hieman sitä. Kävi jopa mielessä, että olinko pilannut lihan jollain mausteella...  En antanut periksi ja leikkelin pötköön ristiin rastiin muutamia viiltoja, jotta siivuista ei tulisi valtavan kokoisia. Pieni öljytilkka pannuun ja lihasiivuja siihen lämpenemään.

Helmikuu%20201616%20006.jpgHelmikuu%20201616%20007.jpgHelmikuu%20201616%20008.jpgHelmikuu%20201616%20010.jpg

Avot! Liha oli ihanaa ja mehevää ja tästä lähtien kaupan pakastekebabsiivut saa suosiolla jättää kauppaan, sillä tämä oli ihan törkeän hyvää! Jopa isäntä innostui tästä, vaikka ei mikään kebabfani ole koskaan ollutkaan.

Helmikuu%20201616%20013.jpg

Kebablihan kylkeen hieman:

salaattia

tomaattia

herkkukurkkua

sipulirenkaita

pepperonia

riisiä/ranskalaisia tai vhh versio kebabliha runsaan salaattivuoren päälle annosteltuna

Göransin kebabkastike (on ainakin hyväksi todettu, ainakin S-ketju tätä myy)

Valkosipulikastiketta

Turkkijugurttia

(aurajuustomurua)

Helmikuu%20201616%20014.jpgHelmikuu%20201616%20016.jpg

Ensikerralla kokeilen myös itse tehtyä tomaattikastiketta kebablihan kaveriksi. Takuulla tehdään jatkossakin ja suuremmasta määrästä kerrallaan. Liha säilyy hyvin myös pakastimessa valmiiksi siivutettuna, josta se on helppo lämmittää kebabhimon iskiessa pannulla tai uunissa. Suosittelen ainakin meidän lihanostaja- asiakkaita tätä kokeilemaan, sillä vähärasvainen pihvikarjan jauheliha toimi tässä paremmin kuin hyvin!

Lapsetkin otti lihaa monen monta kertaa lisää. :)