Vihdoin ja viimein päätin kokeilla tuoreesta lihasta kebabin valmistusta. Johan tätä on multa monen monta kertaa kyseltykkin. Hommaahan siinä riitti sähkövatkaimen taikinakoukulla taikinaa möyhiessä 40 minuutin ajan. Jos tosin omistaa monitoimikoneen, niin hommahan hoituu kuin itsestään sillä sekoitellen. Koska entistä kebabinvalmistuskokemusta ei ollut, päätin tutkailla netin valmiita reseptejä. Kovasti kehuttua Mättömestarin Kebabliha ohjetta tarkastellessa tein muutamia muutoksia. En voi sietää keinotekoisen makuista natriumglutamaattimössöä eli knorrin Aromat -suolaa missään muodossa, joten päätin tehdä kebabini omilla mausteseoksilla. Jokainen toki mausta sillä millä itse tykkää. Korvasin sitä siis suolalla ja Herbamaren luomuyrttisuolalla.
2 kiloa pihvinaudan jauhelihaa
suolaa
herbamarea
sipulijauhetta
paprikaa¨ja savustettua paprikaa
oreganoa
chiliä
mustapippuria reilusti
valkosipulijauhetta
perunajauhoa 2 rkl
Tein pienestä nokareesta paistin pannulla koepaiston ja lisäsin vielä pippuria ja suolaa. Niitä saa olla reilusti.
Möyhitty ja maustettu jauheliha muovailtiin tasaiseksi pötköksi ja käärittiin tiukasti folioon. Folio reijitettiin pohjasta, jotta ylimääräinen rasva pääsisi valumaan pois. 100 -asteessa, 7 tunnin uunissa oloaikana pötköstä valui aivan minimaalisen vähän rasvaa pellille. Liha sai jäähtyä ja sen jälkeen uudet foliot ympärille ja se nostettiin yöksi jääkaappiin kiinteytymään ja viilentymään.
Eilen illalla sitten kovilla odotuksilla folio paketti auki. Kävi jo mielessä, että mikä tässä meni pieleen. Kebabpötkö leikellessä tuoksui jokseenkin epämiellyttävälle ja ihmettelin hieman sitä. Kävi jopa mielessä, että olinko pilannut lihan jollain mausteella... En antanut periksi ja leikkelin pötköön ristiin rastiin muutamia viiltoja, jotta siivuista ei tulisi valtavan kokoisia. Pieni öljytilkka pannuun ja lihasiivuja siihen lämpenemään.
Avot! Liha oli ihanaa ja mehevää ja tästä lähtien kaupan pakastekebabsiivut saa suosiolla jättää kauppaan, sillä tämä oli ihan törkeän hyvää! Jopa isäntä innostui tästä, vaikka ei mikään kebabfani ole koskaan ollutkaan.
Kebablihan kylkeen hieman:
salaattia
tomaattia
herkkukurkkua
sipulirenkaita
pepperonia
riisiä/ranskalaisia tai vhh versio kebabliha runsaan salaattivuoren päälle annosteltuna
Göransin kebabkastike (on ainakin hyväksi todettu, ainakin S-ketju tätä myy)
Valkosipulikastiketta
Turkkijugurttia
(aurajuustomurua)
Ensikerralla kokeilen myös itse tehtyä tomaattikastiketta kebablihan kaveriksi. Takuulla tehdään jatkossakin ja suuremmasta määrästä kerrallaan. Liha säilyy hyvin myös pakastimessa valmiiksi siivutettuna, josta se on helppo lämmittää kebabhimon iskiessa pannulla tai uunissa. Suosittelen ainakin meidän lihanostaja- asiakkaita tätä kokeilemaan, sillä vähärasvainen pihvikarjan jauheliha toimi tässä paremmin kuin hyvin!
Lapsetkin otti lihaa monen monta kertaa lisää. :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.