Meinaa aina unohtua reseptin laitto, joten kirjoitan tämän tänne heti nyt itsellenikin muistiin, kun vielä on muistissa mitä kaikkea piiras sisälsi. Nyt kyllä oli onni matkassa että kieli oli tukevasti toisesta päästään suussa kiinni. Muuten tämä piiras olisi vienyt sen mennessään. Tällä hetkellä tuoretta parsaa on hyvin tarjolla ruokakaupoissa, säilykeparsa ei tässä keittiössä ole löytänyt jalansijaa.
Pohja:
100g voita
1,5 dl vehnäjauhoa
1,5 dl ruisjauhoa
suolaa myllystä
tilkka vettä
Sulata voi ja lisää muut aineet joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina painelemalla neliskanttiseen piirakkavuokaan leivinpaperin päälle. Jos teet taikinan normaaliin pyöreään piirasvuokaan, valmista taikina 1,5 kertaisena.
Täyte:
150 g parmesaanijuustoa
150g ilmakuivattua/parman kinkkua
Timjamia reilu nippu
Muna-kerma:
1 prk kuohukermaa
2 kananmunaa
ripaus suolaa
mustapippuria (reilusti)
Raasta juusto ja ripottele siitä reilusti yli puolet piirakkapohjan päälle. Lisää hienonnettu kinkku ja pieneksi leikattu timjami.
Taita tuoreista parsoista pätkä varresta pois ja keitä parsoja muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Nosta parsat pois vedestä, anna jäähtyä hetki ja katkaise keskeltä kahtia.
Asettele parsat piirakkavuokaan. Valmista munakerma. Lisää siihen mausteet.
Kaada muna-kermaseos piirakan päälle ja ripottele loput juustoraasteesta piirakan pinnalle.
Paista piirakaa 200- asteisen uunin alatasolla 35-40 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä se foliolla paiston loppuvaiheessa.
Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua ja ripottele päälle tuoreita yrttejä oman maun mukaan.
Useanlaista parsapiirakkareseptiä olen kehitellyt ja testannut, mutta tämä oli kaikista testatuista paras ja maukkain. Kauaa ei piirakka vappupöydässä tuhissut, kun oli jo lusikoitu aikuisten kesken parempiin suihin. Toimii juhlapöydässä, iltapalalla, kahvipöydässä, ihan vaan herkutteluun tai vaikka brunssilla. Kannattaa kokeilla!
Seuraksi sopii vaikka vihreä salaatti. Löytyykö teistä lukijoista parsan ystäviä?
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.