Meinaa aina unohtua reseptin laitto, joten kirjoitan tämän tänne heti nyt itsellenikin muistiin, kun vielä on muistissa mitä kaikkea piiras sisälsi. Nyt kyllä oli onni matkassa että kieli oli tukevasti toisesta päästään suussa kiinni. Muuten tämä piiras olisi vienyt sen mennessään. Tällä hetkellä tuoretta parsaa on hyvin tarjolla ruokakaupoissa, säilykeparsa ei tässä keittiössä ole löytänyt jalansijaa.

parsapiirakka.jpg

Pohja:

100g voita

1,5 dl vehnäjauhoa

1,5 dl ruisjauhoa

suolaa myllystä

tilkka vettä

Sulata voi ja lisää muut aineet joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina painelemalla neliskanttiseen piirakkavuokaan leivinpaperin päälle. Jos teet taikinan normaaliin pyöreään piirasvuokaan, valmista taikina 1,5 kertaisena.

parsapiirakka1.jpg

Täyte:

150 g parmesaanijuustoa

150g ilmakuivattua/parman kinkkua

Timjamia reilu nippu

Muna-kerma:

1 prk kuohukermaa

2 kananmunaa

ripaus suolaa

mustapippuria (reilusti)

parsapiirakka3.jpg

Raasta juusto ja ripottele siitä reilusti yli puolet piirakkapohjan päälle. Lisää hienonnettu kinkku ja pieneksi leikattu timjami.

Taita tuoreista parsoista pätkä varresta pois ja keitä parsoja muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Nosta parsat pois vedestä, anna jäähtyä hetki ja katkaise keskeltä kahtia.

parsapiirakka2.jpg

Asettele parsat piirakkavuokaan. Valmista munakerma. Lisää siihen mausteet.

parsapiirakka4.jpg

Kaada muna-kermaseos piirakan päälle ja ripottele loput juustoraasteesta piirakan pinnalle.

Paista piirakaa 200- asteisen uunin alatasolla 35-40 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä se foliolla paiston loppuvaiheessa.

parsapiirakka5.jpgparsapiirakka6.jpg

Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua ja ripottele päälle tuoreita yrttejä oman maun mukaan.

parsapiirakka7.jpg

Useanlaista parsapiirakkareseptiä olen kehitellyt ja testannut, mutta tämä oli kaikista testatuista paras ja maukkain. Kauaa ei piirakka vappupöydässä tuhissut, kun oli jo lusikoitu aikuisten kesken parempiin suihin. Toimii juhlapöydässä, iltapalalla, kahvipöydässä, ihan vaan herkutteluun tai vaikka brunssilla. Kannattaa kokeilla!

parsapiirakka8.jpg

Seuraksi sopii vaikka vihreä salaatti. Löytyykö teistä lukijoista parsan ystäviä?