Juhannus.jpg

Aidanreunalla on siirrytty rennonpaan Juhannuksen vastaanottoon kiireisen aamupävän jäljiltä. Tilattiin Ikeasta uudet kalusteet , jotka tosin on samanlaiset kuin toisellakin terassilla jo ennestään olevat. Korkeaselkäiset tuolit saivat nyt siirtyä sivuun lepotuoleiksi ja valitsin meille penkit ja säätämättömät tuolit molempien pöytäryhmien päätypaikoille.  Isäntä on asennellut viimeisiä valohässäköitä terassille, vaikka yöttömänä yönä niistä ei päästäkkään kovin paljoa nauttimaan. Syksy ja pimeys, silloin paljun sisään asennetut ja terassin lattaan upotetut valot vasta pääsevät oikeuksiinsa, mutta kivahan se on että hommat etenee.

Juhannus1.jpg

Myös vihdoin ja viimein toinen terassi laitettiin näppärien apukäsian kanssa kesäkuntoon. Nyt voi sitten istua uudella terassilla auringonpaisteesta nauttien tai toisella terasilla varjossa viilentyen ja sohvalla rötköttäen. Osa porukasta meinaa myös majoittua ensi yönä huvimajassa. Eka yö näyttää kuinka tiiviiksi se on saatu suojattua pienien inisijöiden vierailulta.

Mutta sitten itse asiaan... Vieraiden ruokatoiveena oli itse grillatut burgerit -ei huono valinta ollenkaan.  Viime kerrasta onkin vierähtänyt jo hyvän aikaa. Grilli siis kuumaksi ja perunat myös ulkona wokkipannulle. Valkosipulia ja yrttejä päälle ja päästään nauttimaan hyvästä ruoasta ja keski kesän juhlasta. Muurikalla tehdyt perunat sai niin suurta suosiota ruokailijoiden keskuudessa, että samoja saattaa löytyä vielä iltapalapöydästäkin.

juhannus2.jpg

Burgeri kaiklla herkuilla. Ekaa kertaa väliin isäntä grillasi myös rapsakkaa pekonia.

juhannus%20burgeri.jpg

Jälkkäreitä osa 1... Illalla vielä tulossa nuorison toivoma jätskibuffetti.

juhannusleivos.jpg

 Vauvamahan kasvatus ei tuo poikkeavuutta muihin juhannuksiin tai juhlatilanteisiin, sillä juhlitaan aina lasten ehdoilla, eikä muutenkaan käytetä alkoholia. Itseasiassa itse olen ollut jo yli 13 vuotta absolutstina ja aika ylpeäkin olen siitä. Ja jos suinkin tämä järki tässä päässä pysyy, ei mun ikinä tarvitse läträrä minkäänlaisella päätä sekoittavalla juomalla. Mutta jokainen toki tavallaan.

Illalla on vielä tulossa  toinen kattaus. Kaikkihan me nautitaan hyvästä ruoasta ja kuinka kivaa sitä onkaan tehdä kun pöydän ympärille asettuu useampikin herkkuperse. :)

Tuntuu kyllä niin oudolle kun keskimmäinen lapsista on ensimmäistä kertaa poissa kotoa, jos satunnaisia öitä kummitädin luona naapurikunnassa ei lasketa mukaan. Illalla juteltiin puhelimessa ja täytyy sanoa että ikävä puristi rintaa. Meidän  5 vee kaukana kotoa serkkujen luona ja niin ihanan reippaana. Meille olen aina serkkuja ottanut vastaan, mutta omiani olen huonompi antamaan maailmalle. Nyt lasten kaksi serkkua kyllä mellä juhannuksen vietossa, eli tehtiin vähän niinkuin siskoni kanssa vaihtokauppa. Jo muutaman päivän päästä kotiutuu takaisin toisien serkkujen kyydillä. Onhan se kivaa, että saavat vaihtelua ja uusia kokemuksia. Ja huippuhyvässä hoidossa tiedän rakkaani sielä olevan. Mutta siitäkin huolimatta yksi tärkeä palanen puuttuu.

Eilen otettiin paljukylpyä kolmen tunnin verran kaatosateessa. Ainakaan hyttyset ei ollut kiusana. Tänään saatiin eka kylpy lillua ruokia sulattelemassa huomattavasti aurinkoisemmassa säässä. Rantasauna taitaa jäädä nyt ainakin hetkellisest vähemmälle käytölle. Illalla vielä uusi kierros paljua saunan kera.

juhannus3.jpgjuhannuspaljussa.jpg

Lehmät on vielä laitumella kauenpana pellolla paljun takana... Sielä ne köllii ja laiduntaa kaikessa rauhassa Juhannuksen vietossa.

jua.jpg

Uusi siitos-sonni Messinkikin pääsi navetasta ulos ja on nyt omassa aitaukseessaan kahden viimeksi poikineen lehmän ja niiden vasikoiden kanssa. Voi sitä hyppimisen ja loikkimisen riemua kun pääsi ottamaan lähikontaktia lehmien ja seinään kiinni pultatun karjaharjan  kanssa. Sillä alkaakin viikon kuluttua ihan tosi työt, kun laitetaan se laumaan astumispuuhin ja lähes kolmekymmentä emoa sen tulisi saattaa kantavaksi.

Mutta näissä merkeissä toivottelen kaikille ihanaa, turvallista ja ikimuistoista Juhannusta omien rakkaidenne seurassa!