Tuli yllättävän paljon eilen säpinää, kun ensin saapui meille viikonlopun viettoon vaari. Hieman myöhemmin pihaan kurvasi synttäreitä viettävä isosiskoni lastensa, eli meidän lasten serkkujen kanssa. Ja yksi uusi turistikin oli matkassa mukana, ihana ja reipas Riikka.

pyssy7.jpg

Siskoni toiveena oli, että tekisin hänelle synttäri- illallisen. Koska tiedän hänen rakastavan sieniä ja pihviä, ei tarvinnut ruoan valinnalla päätä vaivata: Naudan sisäfile, ranskalaiset, sienikastike ja rakuunaporkkanat.

Vaarin laitoin leipomaan jälkiruoaksi kakkua, joka oli kuulemma hänen eka tekemänsä kakku ikinä. Hyvin onnistui suklainen mustikkamoussekakku ja maukas oli lopputulos.

sanna4.jpg

sanna1.jpg

Sanna.jpg

Iltasella pelattiin ensin tyttöjen kanssa korttia ja myöhemmin heidän mentyä nukkumaan aikuiset jatkoivat tikkipokkaan syventyneinä pikkutunneille saakka. Tällä kertaa kortti ei itselle käynyt, mutta minun normipaikalla istuvalle isännälle kylläkin, Maanitteluista huolimatta ei suostunut vaihtamaan istumapaikkoja ja näin ollen voitti koko pelin. Vaarille osui myös muutamat hyvät korttikädet.

sanna3.jpg

Olen ollut aina vastaan lasten pyssyleikkejä, eikä meiltä lelupyssyjä ole tähän mennessä löytynyt.  Serkuilla oli kuitenkin Nokialla Nerf-pyssyjä ja tottakai meidän pojatkin niistä innostuivat välittömästi. Isäntä oli sitä mieltä, että kyllä jokaisella kiinnostuneella pikkupojalla täytyy pyssyleikkeihin olla lapsena mahdollisuus, joten meille kotiutui torstaiselta Tuurin reissulta Nerffit. Täälä on ollutkin melkoista Nerf-ammuskelua ja änkkäripehmot saa kyytiä. Välillä vaarikin sai muutaman sivuosuman.

pyssy%20%E2%80%93%20Kopio.jpg

Vaari lähti tänään kotiin, vaikka olisi toki saanut toiseksikin yöksi jäädä. Liian harvoin nähdään ja varsinkin meidän pikkuneidillä on aina kova ikävä!

pyssy5.jpg

Ettei leikit menisi pelkäksi ammuskeluksi, tein olkkarin pöydälle askartelupisteen josta löytyi muovailuvahoja ja Hama-helmiä. Tuurista ostettiin muutama uusi pussi puuttuvan värisiä helmiä ja nyt päästiin rakentelemaan uusia hahmoja. Milla ja Riikka olivat erityisen näppäriä askerteluissa jalopputuloksena syntyi Mario, Luigi ja converset. 

sanna2.jpgpyssy3.jpgpyssy4.jpg

Tänään tehtiin metsäretki lähimetsään, vauhtia taas riitti ja sammalet pöllysivät. Kuvassa karhujahtaus käynnissä.

pyssy8.jpgpyssy95.jpgpyssy6.jpg

Metsästä ei löytynyt yhtään syötävää sientä. Puolukoita saatiin jonkun verran, mutta variksenmarjoja oli puskat sinisenään.

pyssy92.jpgpyssy94.jpg

Tytöt ovat hoitaneet vasikoita innokkaasti. Myös Rocky, Rambo ja Goldi ovat päässeet aamuisin ja iltaisin lenkeille. Niitä on myös harjailtu ja muutenkin karvaiset kaverit ovat saaneet viettää laatuaikaa tyttöjen kanssa.

pyssy1.jpgpyssy2.jpg

Kovista sateista johtuen emolauma päästettiin tänään metsälaitumelle. Syötävää sielä riitti ja vasikat olivat metsämaisemasta innoissaan.

raku2.jpgraku3.jpgraku5.jpg

Mustanaamio ja Milla

raku4.jpg

Ja ehtivät kaikki innokkaat lapset vielä koittaa traktorillakin ajoa. Hyvin sujui.

raku.jpgraku1.jpg

Paljon syntyi ihania ja rakkaita muistoja syksyisenä syyskuun päivänä!