TuuriA.jpg

Käytiin keskiviikkona Keskisellä ostoksilla ja tottahan toki piti lasten päästä keskusaukiolle rakennettuun jäämaailmaan ihastelemaan valkoista ja lumista maisemaa, sillä kotipihassa vahvasta lumikerroksesta ollaan saatu vasta unelmoida.

Laitan tänne muutaman kuvan katsottavaksi, sillä tokikaan kaikki eivät täällä käy ostosreissuilla. Meiltä kotoa on Tuuriin tasan 88 kilometriä ja käytyä tulee keskimäärin joka toinen kuukausi, välillä useammin ja välillä pidemmälläkin välillä. Nykyään siellä on niin kivat leikkipaikat lapsille, että lähtevät mielellään mukaan reissuun. Ja viime kesänä aukesi se muumileikkipuistokin pihalle. (Kuvia siitä laittelin tänne aiemmin) Aikaa ostosreissulle saa varata kokonaisen päivän ja peräkärry matkaan mukaan.

tuuri%20j%C3%A4%C3%A4maa3.jpg

Vaikka jäämaailma onkin niin teennäinen, on siinä siitä huolimatta oma tunnelmansa. Pikkuneidin kanssa etsittiin erilaisia eläimiä ja niitähän sielä piisasi pingviinistä jääkarhuun.

tuuri%20j%C3%A4%C3%A4maa5.jpg

Jäätunneli oli 5-vuotiaan suosikkipaikka ja tutkimista riitti.

Tuuri%20j%C3%A4%C3%A4maa4.jpg

Täällä olisi saanut helposti räpsästyä myös joulukorttikuvat, sillä taustat oli kohdillaan ja lapsilla hymyt herkessä, mutta se homma oli hanskassa.

tuuri%20j%C3%A4%C3%A4maa.jpgtuuri%20j%C3%A4%C3%A4maa%201.jpg

Napaketut oli meidän perheen naisväen suosikit.

Tuuri.jpg

Asiasta viidenteen sain hankittua uuden puhelimen ja taas kuuluu äänet, mikä helpottaa huomattavasti yhteydenpitoa ystäviin. Edelleenkään en haksahtanut kosketusnäyttöiseen puhelimeen, vaan vanhalla mallilla hoidetaan yhteydenpitoa jatkossakin. Tosin tässä mallissa taisi ihan jonkun sortin kamerakin olla mukana. :) Samalla uuden luurini myötä isännänkin elämä helpottui, kun ei tarvi kesken hommien kiikuttaa mulle omaa puhelintaan, vaan nyt taas ystävät ja sukulaiset voivat soittaa suoraan minulle. Kyllä meinasikin elämä hankalaa olla ilman toimivaa yhteydenpitovälinettä, eikä todellakaan laitettu sitä kuusen alle aattoa odottamaan vaan se pääsi heti käyttöön.

Läppärikin vietiin remonttiin, mutta korjaaja ei ollut maisemissa, enkä tohtinut "elämääni" sinne jättää. Isäntä kotona räpelsi sitä tunnin pari ja sai tuulettimen toimimaan ja kone pelitti yhtä jouhevasti kuin ennenkin. Tainnut ottaa kone hieman itseensä, sillä sen päällä tykkää aina vedellä päikkäreitä kurasilla jaloilla sisälle töpöttelevä kisu. Ja kyllä sielä kuulemma hiekkaa sisällä olikin!

Tuuristahan löytyy kaikkea mahdollista kivaa Marimekon ja Vallilan osastot mukaanlukien. Kauppa tuntuu laajenevan vuosi vuodelta hirmuista tahtia ja aina löytyy jotain uutta.

Oletteko käyneet Keskisellä tai nyt joulun alla sen jäämaassa, vai asutteko niin kaukana, ettei ole shoppailureissut Tuurissa ole mahdollisia?

Meillä on tänään askarreltu lisää kuuseen joulukuusenkoristeita. Tuotokset nyt uunissa ja osa jo jäähtymässä. Niistä vielä hieman myöhemmin lisää.