Näitä omenaruusuja nyt näkyy siellä ja täällä ja päätinpä minäkin kokeilla onneani viikonloppuvieraisiin.
Näihin tarvitset:
1 pkt lehti -tai voitaikinalevyjä
Omenoita
Sitruunamehutilkka
Sokeria 1 rkl
Kanelia
Omenamarmelasia, paiston kestävää
Pese omenat ja poista niistä siemenkodat. Halkaise ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Laita astiaan ja ripottele ruokalusikallinen sokeria ja sitruunanmehua päälle. Kiehauta vedenkeittimessä vesi ja kaada omenoiden päälle sen verran että peittyvät ja pehmenevät.
Kauli taikinaleny hieman leveämmäksi ja pidemmäksi. Halkaise pituussuunnassa kahtia ja sivele paistonkestävää omenamarmeladia päälle. Asettele omenalohkoja puoleen väliin taikinasuikaletta ja ripota päälle hieman sokeria ja kanelia. Taita toinen reuna omenalohkojen päälle, pyöritä rullalle ja asettele muffinssivuokaan. Yhdesta taikinalevystä tulee siis kaksi ruusuketta.
Paista uunin alaosassa 170 asteessa noin 40 minuuttia. Jos omenalohkojen reunat meinaa tummua liikaa, aseta päälle folio.
Päälle voi halutessaan ripotella tomusokeria.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.