TÄYTETYT PAPRIKAT
4 paprikaa, värillä ei väliä. (myös suippopaprikat käy)
½ kg rotunaudan jauhelihaa
valkosipulin kynsiä pari
2 sipulia
2 tomaattia
herkkusieniä (tuoreita tai purkista) myös suppikset käy loistavasti
(loraus sweet chilikastiketta)
suolaa
mustapippuria
paprikamaustetta
aurajuustoa tai koskenlaskijaa
loraus kuohukermaa
päälle juustoraastetta
tilkka öljyä, vettä
Täytteen sekaan voi silputa lähes mitä vain kasviksia, kuten porkkanaa, kesäkurpitsaa tai herneitä. Kaikki käy.
Pese ja halkaise paprikat. Poista siemenet ja kanta. Kaupasta ostettaessa kannattaa valikoida mahdollisimman neliskanttisia yksilöitä, jolloin halkaistuna pysyvät hyvin pystyssä.
Nosta paprikanpuolikkaat öljyttyyn vuokaan.
Paista jauheliha ja käsittele ja pilko muut täytteet. Lisää täytteet ja vesi tilkka pannulle ja mausta. Tarkista maku.
Täytä paprikat jauhelihaseoksella. Päälle voi halutessaan laittaa muutaman aurajuuston palan. Tee lusikan varrella täytteeseen pieni kolo ja valuta koloon kermaa, noin ruokalusikallinen / paprika. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Laita vuoan pohjalle liraus vettä.
Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa lisäkkeenä salaattia (ja keitettyä riisiä.)
Ja parhain vaihe: Nautitaan hyvässä seurassa nautiskellen!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.