Jäänyt viime päivinä kirjoittelu vähemmälle, sillä meillä kotiutui pääsiäisenä aivan jäätävä vatsatauti.

Paljon on sattunut muutaman päivän aikana, mutta tänään kuitenkin jotain erityistä, sillä meille syntyi kevään ensimmäinen vasikka. Tai oikeastaan kaksi.

00vas1.jpg

Kyseinen lehmä teki yllättäen kaksoset ja pääsi poikimaan pihalle. Ensin löydettiin vain yksi vasikka metsästä ja tuotiin se emon kanssa navetalle poikimakettaan. Myöhemmin itsekseni mietin, että lehmä poiki kyllä selvästi liian aikaisin ja vasikka oli niin pieni, että olisiko mahdollista että se olisi poikinut kaksi. Juoksin katsomaan takaisin pihalle ja sieltä heinäkasasta löytyi toinen entistä pienenpi nappisilmä.

Toivon todella, että oltiin ajoissa paikoilla ja opettamassa pikkuiset maitobaarille. Sen näyttää tulevat pari viikkoa. Naapurista kävin hakemassa muutaman ternimaitolitran varmistamaan riittävä maidonsaanti näin alkuun. Nyt kuitenkin molemmat pirtsakoina hyppelevät maitoannostensa jälkeen ja emokin näyttää navetalla sangen tyytyväiseltä. Ja mikä tärkeintä, molemmat oppivat juomaan itse suoraan emolta. Käsittämätön rakkaus syttyy tuollaisia pieniä katsoessa ja hoitaessa. Tässä yksi iso syy, minkä vuoksi rakastan niin paljon tätä työtä. Lapset nimesivätkin toisen vasikoista Marioksi, lemppari pelinsä Super Mario Brossin mukaan. Toinen sai nimekseen Meirami.

00vas.jpg

Saapa nähdä syntyykö ensi yönä seuraava vasikka. Kolme kypsää mammaa odottelee navetalla poikimisvuoroaan.

Meillä on ollut täälä viimeiset päivät melkoista haipakkaa vatsataudista huolimatta. Saatiin onneksi lomittaja muutamaksi päiväksi tekemään navetalle raskaimmat työt. Tänään meidän uusi pönttöuuni valmistui!, jei! Muurari Argo ei meidän vatsapöpöjä pelännyt ja nyt saadaan nauttia mahtavasta lopputuloksesta. Samalla siis meidän olohuone valmistui kokonaisuudessaan. Näpsyttelen kuvia, kun tässä joku päivä on yhtään aikaa.

Blogiin kirjoittelu jää nyt väkisin vähemmälle, kevät kiireiden aikaan. Mutta kyllä aina välillä jotain kuulumisia yritän ehtiä tännekin laitella.

Hilpeää huhtikuun jatkoa teille kaikille!