Sen kerran, kun kuvittelee käyvänsä nopeasti iltanavetalla, hommat ei menekkään ihan niin. Vastassa kolme karannutta hiehoa ja p##kaa ihan sitten niin joka puolella sotkusta puhumattakaan.

Kello siis lähenteli eilen illalla  jo ilta ysiä ja pojat välttämättä halusivat lähteä isänsä mukana iltanavettaan. Hieman hankasin vastaan, että iltapalalle ja nukkumaan pitäisi mennä, mutta lähdettiin nyt kuitenkin mukaan koko sakki. Ei se vartin ulkoilu pahaa tekisi, kun koko päivä on siivottu ja järjestelty paikkoja pääsiäistä silmälläpitäen.

Oven avatessa hirmuinen sotku vastassa. Kolme hiehoa loikki pitkin käytävää hännät pystyssä. Muuten kaikki meni hyvin, mutta yksi ohi juostessaan potkaisi ikävästi isäntää selkään. Hänellähän on selkä leikattu pullistuman ja siitä johtuvan hermosäryn vuoksi, joten ikävänpi homma. Lähti kesken ajon hieman pihalle puhaltamaan ja yritin sitten yksin hiehoja sada ajettua omaan kettaansa. Kaksi meni, mutta yksi jukuripää ei mukamas millään meinannut uskaltaa mennä kapeahkosta portista takaisin. Reitti siis sama, mistä oli karattukin... Onneksi mies pystyi tulemaan avuksi ja työnnettiin ketale kovasta vastaan hangoittelusta huolimatta takaisin omaan karsinaansa. Onneksi selvittiin selän kanssa pelkällä säikähdyksellä.

00nav.jpg

Seuraavaksi vuorossa oli käytävien pesu. Sitä itteänsä kun oli joka paikka pullollaan. Mietittiinkin, miten kolme eläintä on voinut saada sontaa itsestään pihalle niin paljon. Kivennäissäkit oli poljettu ja paskottu, muutama purupaali levitetty, ilmastointiluukun styroksit hajotettu, sontakola poljettu rikki ja yksi harjanvarsi katkottu. Joku näistä kolmesta ehtiväisestä oli myös syönyt puoli sankoa monivitamiini/rypsiseosta. Saattaapa se sonta lentää huomennakin!

00nav1.jpg

Lapset olivat mielissään pihalla ja leikkivät kummitusleikkiä. Kiltisti odottivat heinäladossa sen muutaman minuutin, mitä hiehojen kanssa vängättiin. Vesiletkun pitäjiä oli jonoksi asti, sillä ruokintakäytävä oli pestävä. Hommien jälkeen äkkiä lapset iltapalalle ja nukkumaan, isäntä jäi vielä rehuja laittelemaan ja kettoja siivoamaan. Onneksi sattui nyt, eikä eilen. Sillä silloin meillä oli lomittaja kun oltiin itse reissussa.

00nav2.jpg

Tällainen iltapuhde meillä tänään. Eläinten kanssa kun elelee, ei koskaan voi tietää, mitä seuraava päivä tuo tullessaan. Onneksi kuitenkin yleensa on aika rauhallista ja nyt koputan vimmatusti puuta...

Isoin nelijalkaisemme Iglukin sai hieman huomiota lapsilta ja oli mielissään.

IMG_8067.jpg

Illalla viimeisenä oli mielessä, mitähän tämä päivä tuo tullessaan...

Touhukasta torstaita ja valmistautumista pääsiäisen viettoon!