Tänään on ollut leipomispäivä ja äitienpäiväkakusta jäi kermavaahtoa yli. Mansikoitakin oli jo puoliksi sulaneena iso pussi, joten jotain täytyi niistä täytyi kehitellä. Olen ihan hulluna valkosuklaa pannacottaan, mutta tämä vei kyllä ehdottomasti pidemmän korren. Tarkkoja mittoja ei ole, sillä jämistä tämän kehittelin, mutta ei ne määrät ole niin justiinsa. :)
Riippuu lasin koosta, kuinka moneen tästä riittää. Mutta järkeillä voi itse määriä.
Noin 6 annosta:
1prk kuohukermaa
1 Pandan valkosuklaalevy
noin 400g tuoreita tai pakastemansikoita
reilu lusikka vanilijakreemejauhetta (esim. Sallisen)
3-4 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sulata valkosuklaa mikrossa. (Kermasta voi muutaman lusikallisen nostaa koristelua varten jemmaan pieneen kuppiin jääkaappiin)
Sekoita kerman joukkoon sulanut valkosuklaa ja lopuksi liivate ohuena nauhana. Annostele heti tarjoilulaseihin reunoja sotkematta ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Valmista mansikkakastike soseuttamalla mansikat. Lisää reipas lusikallinen vanilijakreemejauhetta. (Ja tarvittessa tippa sokeria) Lusikoi mansikkakastiketta hieman jähmettyneen valkosuklaakerman päälle. Nosta kylmään.
Koristele juuri ennen tarjoilua esim. tuoreilla mansikoilla, kermavaahdolla ja sitruunamelissanlehdellä.
Vadelmaversio toimii taatusti vähintään yhtä hyvin. :) Ja miksei mustikka tai oikeastaan mikä vaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.