Meidän lankkulattia alkaa olla viimeistä maalikerrosta vaille valmis. Jee! Ollaan nyt kahtena iltana maalattu lattia kertaalleen lasten mentyä nukkumaan. Eilen illalla meinasi tehdä hieman tiukkaa, kun oltiin koko päivä aamusta asti Jyppilässä ja kotona oltiin vasta hieman ennen kymmentä. Lapset iltapalalle ja nukkumaan, kauppakassien purkaus, isännyys meni vielä navetalle lisäämään rehuja ja jakamaan iltajauhot. Kello oli yksi yöllä, kun päästiin maalaus aloittamaan. Enää siis yksi kerros maalia, listat paikoilleen ja homma alkaisi olla siltä osin valmis. Mieleisiä listoja etsittiin viidestä liikkeestä, ennenkuin tärppäsi. Haluttiin valkoiset, paksut ja kuviolliset listat. Ihan mieleisiä ei löytynyt, joten ostettiin kahdet lattialistat ja niistä toinen puolisko sitten taiteilee sopivat. Isäntä myös löysi kivan näköisen mustan valokatkaisijan ja pistorasian. Oli sellaiset retrohtavan näköiset, eikä tarvinnut mielipidettäni kahta kertaa kysyä. Tutkailin rautakaupoissa ohimennen Teknoksen maalisävyjä ja siellä olisi näyttänyt olevan puhtaamman harmaita sävyjä. Toki saattaa olla, että kaupan valaistuksesta johtuen näyttivät niin harmaille. Tässä vielä maalisävyjen pähkäilykuva Tikkurilan maaleista. Kauniita harmaita, eikö?.

000har.jpg

Ja ABC:n meininkiä. Niin oli kova vauhti, etten saanut yhtään tarkkaa otosta kahvi/kaakaomukia lukuunottamatta. :) Mukin teksti oli niin osuva.

000har1.jpg

Tänään oltiin aamupäivällä muutaman viikon tauon jälkeen luistelemassa. Hienoa katsoa, kuinka pojila homma sujuu kerta kerralta paremmin. Ensi talvena jo kiekkokouluun, jos pojilla suinkin mielenkiintoa riittää.

Lauantait ovat osoittautuneet viime viikkoina kokkauspäiviksi. Kokatahan voisin mikä tahansa päivä samalla lailla, sillä meillä ei viikonloput poikkea mitenkään normaali arjesta. Joka aamu on noustava samalla lailla navettaan oli sitten arki tai pyhä. Meillä onneksi ei ole kellontarkkoja eläimet ollenkaan, vaan pääasia on, että aina on eläimillä evästä edessä. Ensi viikolla on muutama päivä, jotka poikkeavat normi arjesta; meillä on loma!

Lapsille tempaisin makaronilaatikon uunin ja aikuisille ihanan, hieman lasagnen tyylisen paljon eri kasviksia ja jauhelihaa sisältävän paistoksen. Myös pari pellillistä rapeakuorisia sänpylöitä lusikoin uuniin jo toista kertaa tällä viikolla. Hyvin onnistuivat kuivahiivastakin. Illaksi olisi suunnitteilla joku kiva ja kevyt salaatti. Cittarin vihannesosasto oli hieman laajemmilla valikoimilla varustettu, kuin paikallinen S-market.  Tuosta paistoksesta kirjoittelen ohjetta taas, kun ehdin. Mutta voin vakuuttaa, että on kokeilemisen arvoinen.

00000000ev%C3%A4%C3%A4t.jpgIMG_7137.jpg

Nyt siis mies asentelee listoja paikoilleen ja minä yritän epätoivoisesti selviä tätä kotona rehoittavaa kaaosta. Ensi viikon loma on kyllä enemmän kuin paikallaan. Minun kaaoksen sietokyky alkaa olla jo täynnä, eikä kaaos täälä helpota ennen kuin keittiössä ylimääräisenä olevan hyllystön kohtalo ratkeaa. Samalla pääsen hankkimaan ne viimeiset tarvittavat sisustusjutut olkkariin. Lomalla vietetään myös yhden meidän lapsen ja serkkupojan yhteisiä synttäripippaloita. Kiva nähdä sukulaisia ja laitella koko porukalle jotain hyvää ruokaa. Ei malttaisi odottaa...

Mukavaa ja rentoa yhdessäoloa jokaisen viikonloppuun!