a.vasikka.jpg


Viikonloppuna oli sellaista vipinää, että itseäkin jo hieman hirvitti. 4 lehmää ja 2 hiehoa päätti poikia rytkäyttää rytinällä ja sehän tiesi sitä, että me lähes asuttiin navetalla viime viikonloppu. Kaikki kuitenkin meni hyvin ja nyt kuuluu joka puolelta lehmien pehmeää yninää uusille vasikoilleen. Aika hellyyttävää. Hieholla oli malttamisvaikeuksia päästää vasikka nisille asti imemään ja otettiin käyttöön herkuilla lahjonta ja pehvan päältä rapsutus. Siinä se sitten seisoi paikallaan kuin tatti ja vasikka pääsi muutaman tunnin piirileikin jälkeen imemään ravinteikasta ternimaitoa.

Poikimakettojen ruuhkautuessa päätettiin kyhätä navetan päätyyn vielä muutama ylimääräinen poikimaketta irtoaidoista, jossa poikivat ovat valvovan silmän alla. Odotteluvuorossa Laikku ja Jyvä.

a.vasikka4.jpg

Kovin on ollut lehmävoittoista sakkia ja sonneja on syntynyt vasta muutama. Viimne keväänä sukupuolijakauma meni toisinpäin.

Eilen kukaan ei sitten nähnyt parhaaksi jakaantua ja ennätin jopa kuvaamaan hieman metsälaitumelle siirrettyjä emoja ja vasikoita. Heräteltiin myös vanha Nuffield talviunilta ja  nyt sillä on helppo käydä viemässä poikineille aamu ja iltasapuskaa. Innokkaita puukärryn kyytiin lähtijöitä riittää.nuffield.jpg

a.vasikka2.jpga.vasikka3.jpga.vasikka5.jpg

Muutama oikein kesy vasikka tuli ihan kainaloon asti rapsutuksia keräämään. Isännyys ja tuleva työkaverimme Nekku. Tässä kuvassa on niin paljon minulle tärkeätä.

a.%20vasikka1.jpg

Yksi harvoista sonnipojista, Nerf.

a.vasikka1.jpg

Eilen vanhin lapsistamme oli eskarissa ja keskimmäinen kerhossa, joten kotiin jäi yksi innokas apulainen, 3-vuotias Rinkula. Välillä jo aamu kuuden aikaan lähdössä navetalle "vasikkahommiin." Niin paljon täynnä tulevaa emännän ainesta.

apuri1.jpgapuri2.jpg

Siinä ei nokka kauaa tuhise, kun hommat lähtee hoitumaan. Huomatkaa ekassa kuvassa kieli. :)

apuri.jpg

Ei ole kuntosali/ uintireissusta ehtinyt edes haaveilla, mutta onneksi polarin aktiivisuusmittariin kertyy päivittäin hyvät prosentit. Kiireisimpinä päivinä ilman ylimääräisiä kuntoiluita mittariin kertyy reilut 250 prosentit. Puhtia enää ei Saarijärven reissuihin riittäisikään tällä hetkellä, mutta ystävän seuraa kaipaan kovasti. Muutenkaan ole tullut pidettyä kiireessä (kuin muutamaan) yhteyksiä tai ketään nähtyä nyt muutamaan viikkoon. Joten ystävät, täällä ollaan vaikka mihinkään en täältä pääsekkään. Tulla saa käymään ja soitellakin saa.

polar.jpg

Viikonloppuna ruoanlaitto oli, mitä oli. Haettiin pizzaa, tehtiin rasvakeittimellä lohkoja ja nakkeja ja pari muutakin hiilaripommia viikonlopun ruokailuun päätyi, mutta pysyin aika hyvin ruodussa, vähähiilarisia syöden lukuunottamatta pizzanpalaa. Jee!

viikonloppu.jpg

Eikös tämä grilliruoan voita? Ehkä ei kiireessä ja kovassa nälässä, mutta jälkeenpäin ajateltuna ehdottomasti joo. Ja hyvä mieli tuli, etten lipsunut pahemmin.

n.%20karppiruokaa.jpg

Jääkaapin oveen on ilmestynyt taas jatkuvalla ja kiihtyvällä tahdilla mitä ihanimpia piirustuksia. Tässä kuvaan on ikuistettu "iskän Jontikat." 

a.%20piirustus.jpg

Korvamerkkejä, rekisteröintikortteja ja rekisteröintejä on saanut tehdä yhtä kyytiä. Näin jopa painajaista, että vasikoille oli vahingossa laitettu eriparisia ja ihan vääriä korvamerkkejä. Kaikkea se stressi teettää kun joka yö pitää vielä unissaankin olla mukana poi´itushommissa. Ja yllätys, yllätys ne nukkumatin matkassa tehdyt poikimiset ei sujukkaan ikinä ihan normikaavan mukaan, vaan vasikat jäävät pahasti jumiin, syntyvät väärinpäin tai ovat muuten vain vajaita. Ihan on sitten helpottavaa aamulla herätä ja todeta että onneksi se oli vain unta.

n.%20korvamerkki.jpg

Saapa nähdä, poikiiko tänään kukaan. Aurinko paistaa vielä hetken ja sitten onkin säätiedotteen mukaan luvassa pieni ripaus vettä. Vesi sinällään on tervetullutta ja lämpöiset kelitkin, jotta routa sulaisi mahdollisimman nopeasti pois. Haikailevasti jo katselen pihapiirissä olevia, nyt keväällä kunnostettavia laitumia, sillä olen keväisin vähintäänkin innokas laitumien äestys -ja kylvötöihin. Viime keväänä kylvin laitumet jo huhtikuun viimeisellä viikolla muistaakseni.

Reipasta tiistaita teille kaikille!