OHJE PIIRAKAN POHJAAN:
5 kananmunaa
4 dl hienoa sokeria
200 g sulatettua voita
2 dl vettä
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
SUKLAA PÄÄLLINEN:
50 g voita
suklaalevy
1 dl tomusokeria
Sulata ja sekoita molemmat tasaiseksi kastikkeeksi kattilassa, kumoa piirakanpäälle ja levitä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja vesi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti taikinan joukkoon. Rouhi veitsellä suklaalevy palasiksi ja kääntele taikinan joukkoon. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa 25–35 minuuttia. Kumoa kakkulevy ja anna jäähtyä. Valmista päällinen; mittaa aineet kuppiin ja sekoita vatkaimella, kunnes päälinen on tasaista. Kaada kakun pintaan ja levitä varovasti nuolijalla. Koristele oman mielen mukaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.