Reipas viikko takaperin postilaatikkoon oli napsahtanut tytöille kirjeet; ensimmäinen hammastarkastus olisi nyt ajankohtainen. Meinattiin myöhästyä koko touhusta, kun puoli tuntia ennen lähtöä navetalla väki taas lisääntyi yhdellä vasikalla.

Juuri ja juuri ehdittiin paikalle ja odotusaulassa ei ehditty istahtaa minuttia pidempään. Oli kyllä kohtalaisen söpö näky, kun neidit kävivät yhdessä testaamassa hammaslääkärin tuolia. Parempi aloittaa ajoissa, ettei heistä tule yhtä hammaslääkärikammoisia kuin itse olen. Katsokaapas nyt. :)
touko01.jpg

Selvästi uusi paikka jännitti ja hammashoitajan liikkeitä piti seurata tarkasti.

touko02.jpg

Hildalta löytyy  jo kaksi terävää hammasta, Huldalta ei yhtään.

touko03.jpg

Ihme kyllä tytöt eivät vierastaneet, vaikka hammashoitaja tulikin iholle hanskat käsissä. Palkinnoksi rapisevaan muoviin pakatut hammasharjat. Kotona hampaiden pesun sai aloittaa heti.

touko04.jpg

Sielähän ne kaksi terävää leegoa pilkottaakin. Vähään aikaan ei minun puolesta tarvisi tulla lisää. Noilla kun puraisee imetyksen päätteeksi, niin voin kertoa ettei kivalta tunnu. Ja muutenkin Hilda on tässä hampaankasvatuksessa ihan etuajassa, sillä kaikilla muilla lapsilla ekat hampaat on muistini mukaan puhjenneet vasta 10-11 kuukauden iässä.

touko05.jpg

Tällaiset kuulumiset tällä kertaa!