joulu6.jpg

Meillä oli aikasen kiiruinen aaton aatto, niinkuin varmaan lähes kaikissa muissakin kodeissa. Aamuaskareena rakennettiin lasten kanssa jouluinen kuvakollaasi. Enemmänkin olisi paikkoja saanut olla kuville, mutta toki hyvä näinkin tällä kuvamäärällä. Tämä olisi sitten tarkoitus ottaa aina jouluisin esille ja päivitellä kuvia tarpeiden mukaan.

00%20joulutaulu.jpg

Voi noita vihreitä sokerisia palleroita, jotka aiheuttivat lähinnä aikuisissa yhtä lukuunottamatta puistatusta. Lapsiin uppoavat kuitenkin, jotta ei pelkoa että syömättä jäisivät. Kauniitakin ovat katsella. Maistuuko teille? Täälä tänään hieman herkuteltiin raakakypsytyksen valmistumisen vuoksi leikatuista pihveistä, eikä perinteisiä pasteijoita leivottu illalla ollenkaan, kun kaikki olivat niin ähkyssä jo ateriasta. Ähkyssä jo vaikka aatto on vasta seuraavana päivänä. Näyttääkö nyt ollenkaan lupaavalta?  No joo. :)

00%2000%2000%2000%2000.jpg00.jpg

Aamulla ylös kammetessa oli ihanaa, kun maa oli valkoinen. Heti pikku sisäpuuhastelun jälkeen haalarit niskaan ja lumipallojen pyöritykseen. Lasten riemu oli sanoin kuvaamaton. Vieläkun olisi ehditty lapset viedä pulkkamäkeen,. olisi päivä kulunut lapsilta huomattavasti joutuisammin. Kyllä huomaa jo, että jännitys alkaa nousta huomista kohden.

Käytiin viemässä viimeiset kortit -ja pienet joulumuistamiset ystäville. Niin moneen paikkaan kävi kutsu kahville, mutta paikkoja oli niin monta että vain muutamaan ehdittiin istahtaa kahville tai glögille. Harmittavan monessa tuvassa oli flunssaa ja oksutautia liikenteessä ja pysyttyynkin kiltisti muutaman metrin päässä sairastelijoista. Täällä niin kovasti toivotaan, että kaikki olisivat huomenna jo paremmissa voimissa tai ainakaan lisää tartuntatapauksia ei oli puhjennut. Selvästi joulumieltä liikenteessä ja upeita joulukuusia näkyi monella. Tässä tulikin mieleen, että yksi paketti on vielä etsimättä piilostaan ja käärimättä paperiin. Kello nakuttaa jo puoli kolme yöllä ja kinkunvahtivuoro tässä meneillään. Kohta saa laittaa uunin pienemmälle ja painua vällyjen väliin odottelemaan aamua. Lapset pomppaa ylös jo luultavasti aamulla kuuden kieppeillä jo ihan pelkästä jännityksestä. Meillä ei tarvi lasten kokopäivää odottaa pakettejen kimppuun pääsemistä, vaan aloitellaan hyvissä ajoin päivällä ja ehditään yhdessä koko pitkä ilta pelailla ja herkutella. Se on meille sitä parasta joulussa.

00%20paketti.jpg00%20joulukukka1.jpg

Tänä jouluna kukkakimpuista löytyy punaista tulppaania ja krysantteemia, eli ei mitään erikoista kuitenkaan. Yleensä äitini on tuonut itse jouluasetelma -kurssilla tekemänsä upeat joulukukat tullessaan joulun viettoon, mutta tällä kertaa hän kipitteli meille keppejen kanssa johtuen viime viikkoisesta polvileikkauksesta. Ei siinä kukkien puuttuminen jäänyt harmittamaan pätkääkään, pääasia oli että äiti pääsi tulemaan, kuten viimeisinä kymmenenä muunakin jouluna. Vaikka kukkia niin paljon rakastankin niin kyllähän nämäkin asiansa hoitaa.

00%20joulukukka.jpgjoulu%20mariskooli.jpg

Skoolit hehkuvine väreineen ovat oikeita katseenvangitsijoita, joita on ripoteltuna kotiin sinne tänne ja hieman tuonnekkin. Polttelen niissä myös suositusten vastaisesti kynttilöitä.

joulu5.jpgjoulu7.jpgjoulu4.jpg

Muiden mennessä nukkumaan hörpittiin isännän kera vielä yhdet kuumat glökit. En ole ennen ollut minkään lämpöisen juoman ystävä, mutta tämä syksy on ollut poikkeus. Olen hörppinyt glögiä luultavasti enemmän, kuin tähän ikään mennessä aikaisemmin yhteensä.

Kastehelmetkin tuli kaiveltua kaapista esille pitkästä aikaa. Ystävän leipomat, lasin reunaan asettavat minikokoiset piparikakkutalot ovat ihan ylisöpöjä.

joulu8.jpgjoulugl%C3%B6gi.jpgjoulu.jpg

Dino-kissakin on ollut ahkerasti mukana sivusta seuraten. Selvästi tykkää seurasta, sillä saman tien on paikalla, kun jossain jotain tapahtuu. Hieman innostui vanhoilla päivillä lahjanarun pätkällä leikkimään.

joulu3.jpgjoulu1.jpg

Ottakaahan yhtä rennosti jouluna, kuin Dino kissa yllä olevissa kuvissa. Kyllä on vanhan herran stressitaso nollan kieppeillä ja samaan pyrin itsekin, kunhan navettahommat ja emojen jouluherkut on saatu toimitettua oikeisiin osoitteisiin. Joulu on ehdottomasti vuoden parasta aikaa ja tästä eteenpäin seuraavat päivät loikoillaan yökkäreissä aamusta iltaan. Tietysti navetalla on käytävä hommat hoitamassa, niinkuin kaikkina muinakin päivinä, mutta muut ajat sitten jotain ihan muuta arjesta poikkeavaa. Vielä sormet ristiin, että mahdollisimman monen kodin ikkunoista näkyisi ainakin jouluaattona valkoista maisemaa.

Näissä tunnelmissa toivottelen teille kaikille hyvää yötä ja levollisia unia. Ja ripausta jännitystä aattoa varten!