touko10%2C05.jpg

Huh hellettä! Johan sitä on tässä odoteltu ja nyt kun muutamana päivänä lämpömittarin lukemat ovat nousseet pariin kymppiin, kärsitään sitten vuorostaan kuumuudesta. Viime kesänä rakennettu huvimaja onkin ollut nyt päivittäisessä käytössä varsinkin vauvojen kanssa.  Sielä pötköttelevät joko levitettävällä sohvalla tai lakanalla suojatussa lattiatasossa ja viihtyvyys on taattua.

touko10%2C03.jpgtouko10%2C02.jpg

Rakkaanlaiset pikkuneidit kertaa 3!

touko10%2C32.jpgtouko10%2C31.jpg

Meillä lapset ja vähän isäntäkin ovat viime aikoina innostuneet Rubikin kuutioista. Kauan sahasivat 3x3: sta ja nyt uutena tilattiin netistä 5x5. Siinä pojat saavat hetkessä yhden sivun kokonaan saman väriseksi ja itselläni ei riitä ällipälli kuution pyörittämisessä yhtään. Tiesin jo heti alkuunsa, etten ole tällaisessa hahmottamisessa mikään penaalin terävin kynä, mutta tylsä sellainen kyllä täytyy Rubikin kuution kanssa myöntää olevani. Vauvojakin värikkäät kuutiot kiinnostaa, niitä kun vaan on niin kiva näpeltää. Nyt kun 2x2 ja 3x3 jo onnistuvat, saavat perheen miesväki lisähaasteita haastavimmista kuutioista. 4x4 on kanssa tilattuna, mutta se ei vielä ole kotiin asti ehtinyt. Osaako teistä joku tehdä kuution valmiiksi?

touko10%2C04.jpg

"Kukaan ei ole vielä kertaakaan tänä kesänä syönyt minun kanssa aamiasita terassilla." No se puute oli äkkiä korvattu. Neiti sai valita tarjottimelle mieleisensä astiat ja minä keittelin kaurapuuron ja tein leivät. Kauaa ei meidän tarvinnut terassilla auringonpaisteessa kahden ruokailla, kun väkeä alkoi aidan taakse kerääntymään.

touko10%2C06.jpgtouko10%2C09.jpg

Isäntäkin liittyi navettahommien jälkeen meidän seurueeseen, mutta rikkoi niin harmoonisen mustavalkoisen kattauksen sarvikuonomukillaan. :) Tässä meinasi muuten yksi päivä astiakaapissa käydä isompikin tuho, mutta siitä kirjoitan muutaman sanan ihan erikseen.

touko10%2C07.jpg

Meillä piti olla helatorstaille hieman erilaiset suunnitelmat alunperin ja rakas ystäväni oli tulossa meille lapsineen pidennetyn viikonlopun viettoon helsingistä asti.  Harmikseni jouduttiin kyläilyä siirtämään, sillä  meillä on nyt kevättyöt täydessä vauhdissa ja kiirettä pitää hieman liiankin kanssa. Isännän veli saapui lapsia hoitamaan, jotta pääsen hommiin, mutta kuinkas sitten kävikään? Vauvat ujostelivat setäänsä niin paljon, että huutoa tuli jo lähes siinä vaiheessa, kun olivat samassa huoneessa. No nyt on sitten miehet olleet traktoripuuhissa ja minä kauhan varressa ja lapsia vahtimassa. 7 pienenpää ja onneksi yksi hieman isompikin, vauvojen kummitäti. Lasten riemulla ei jälleen ole rajaa, kun serkut ovat taas kyläilemässä. Ja pääaisa on, että hommat etenee.

touko10%2C19.jpg

Tämä kaksikko on pienestä pitäen ollut saman näköisiä. Me äidit ollaan sisarukset ja isit veljekset keskenään. :)

touko10%2C14.jpg

Lettuja kummitytölle ja toki muillekin!

touko10%2C25.jpgtouko10%2C27.jpg

Nyt on kyllä taas sellainen viisikko kasassa, että pois alta risut ja männynkävyt! Huomenna meillä on pientä syytä juhlaan, mutta siitä joa ehtisin vaikka huomenna muutaman rivin kirjoittamaan.

touko10%2C28.jpg

Täälä myös joka päivä lasketaan kuinkas paljon niitä koulupäiviä jälkellä onkaan ennen loman alkua. Vähiin alkaa käymään... Mukavaa viikonloppua!