Nyt vihdoin viimein meillĂ€kin naperot pÀÀivĂ€t maistamaan kiinteÀÀ ruokaa. Mietin bataatin, perunan ja porkkanan vĂ€liltĂ€ eri vaihtoehtoja ja pÀÀdyin perunaan suuresta tĂ€rkkelyspitoisuudesta huolimatta. Liottelin perunanpaloja hetken ennen keittĂ€mistĂ€ ja hyvĂ€ tuli. đŸ„”đŸ đŸ„•

helmi8%2C7.jpg

TÀmÀn hetkisen ravintosuosituksen mukaan viljapitoisilla velleillÀ kiinteiden aloittelua ei enÀÀn suositella. Juurikin velleillÀ saisi mahdollisesti pidennettyÀ nyt tasaiseen tahtineen lyheneviÀ yöunia, joten ostin kaupasta kokeeksi maissi -ja riisivelliÀ testaukseen. Jauhetta olin menossa ostamaan, mutta sellaistapa ei hÀmmÀtyksekseni ollutkaan tarjolla. Mietin kyllÀ jÀlkeenpÀin, ettÀ olisihan niiden valmistamista voinut itsekin kokeilla. En itse luota kauppojen hyllyillÀ seisovien lastenruokapakkausten terveellisyyteen, sillÀ jo niiden sÀilytysajat huonelÀmpötiloissa on aivan tolkuttoman pitkÀt. Uskon pöperöissÀ olevan enemmÀn ravintoaineita jÀljellÀ, jos ne itse viitsii keitellÀ tuoreista kasviksista ja lihoista. Isompia eriÀ valmistaessa niit' voi tarvittaessa hetkeksi pakastaakkin. VÀhÀn samalla tavalla, kuin eineksiÀ vertaa tuoreista raaka-aineista tehtyyn kotiruokaan. Toki valmiit ruokapurkit on kÀteviÀ reissunpÀÀllÀ. Jokainenhan tietysti tekee itse omat valinnat, miten oman lapsensa kanssa parhaaksi nÀkee, ei ole kenenkÀÀn tapoja tarve arvostella, mutta meillÀ nÀin ihan omien uskomusteni mukaan. :)

Oikein odotan, kun pÀÀsee naperoille kokkaamaan erilaisia kasvis, -kala, -broileri -ja lihasoseita erilaisia kasviksia hedelmĂ€ -ja marjasoseista puhumattakaan. đŸđŸŽđŸŒđŸ“đŸ„‘đŸ‘đŸđŸ‰Vaikka suolankĂ€yttö onkin kiellettyĂ€, saa kasvissoseisiin mukavasti makua erilaisilla yrteillĂ€. TĂ€ytyypĂ€ taas verestÀÀ muistia, milloin mitĂ€kin ja minkĂ€ ikĂ€isille saa antaa. Suosituksetkin kun tuntuvat muuttuvan yhtĂ€ kyytiĂ€, eikĂ€ edellisten lasten kanssa olleista aikatauluista ole minkÀÀn sorttista muistikuvaa.

Mutta itse asiaan. Vihdoin sain kaivaa sÀilöstÀ Done by deeren ruokaessut ihan vain todetakseni niiden suojaavan vauvat koko mitalta kaulasta varpaisiin. Tylleröt olivat heti suu auki, kuin olisivat muka tienneet mitÀ tulossa on.

helmi9%2C1.jpg

SelvÀsti muutama lusikallinen meni jo perille asti, vaikka toki osa tuli samaa vauhtia takaisinkin. Ihan hirmuisen tyrmistyneitÀ ilmeitÀ ei syntynyt, mutta niitÀ ehtii kyllÀ nÀkymÀÀn uusia makuja kun maistelulistalle ilmestyy. Ehdottomasti pidÀn tÀrkeÀnÀ tÀysimetystÀ sinne puolen vuoden ikÀÀn saakka, mutta nyt onkin tarkoitus maistella ja hieman totutella muunkinlaisiin ruoka-aineisiin. Samalla nÀhdÀÀn, jos jollekin ruoka-aineelle ilmentyy allergiaa ennen kuin sitten aletaan tosissaan soseita lapata kitusiin.

helmi8%2C9.jpg

Heti piti saada lusikka omaan kÀteen jo ensimmÀisellÀ kerralla. MeidÀn vauvalusikat on siivottu jonnekkin jemmaan, josta niiden kaivelu esille olisi ajankohtaista juurikin nyt.

helmi8%2C8.jpg

Paljon kun itsekseni olen vauvojen kanssa ja kotihommiakin pitÀisi saada vÀlillÀ tehtyÀ, tÀytyy vÀlillÀ keksiÀ kikkakolmosia vauvojen viihdyttÀmiseen. HyviÀ vinkkejÀ olen saanut myös tuplamammojen vertaistukiryhmistÀ facebookista. NiissÀ ryhmissÀ on kyllÀ niin hyvÀ porukka kasassa ja kaikki samassa elÀmÀntilanteessa, ettÀ juttuja lueskellessa vierÀhtÀisi helposti tilaisuuden tullen tunti jos toinenkin.

Takassa roihuava tuli đŸ”„on ihan ehdottomasti mieluinen katseltava vauvoille. Jotain ehtii myös tehdĂ€ kun laittaa kehdon reunaan jotain uutta hĂ€rpĂ€kettĂ€ ilmapallosta pyykkitelineeseen roikkumaan ja pökkĂ€see vĂ€lillĂ€ hieman vauhtia. VielĂ€ vĂ€hĂ€n aika sitten sai hommia tehtyĂ€, vaikka toinen oli liinassa ja toinen kainalossa mukana matkassa. Nyt kahta, reippaita kuuden kilon mölliköitĂ€ kantaessa loppuu voimat yllĂ€ttĂ€vĂ€n nopeasti ja kaikki viihdykekeinot ja vinkit otetaan mielellÀÀn kĂ€yttöön.

helmi8%2C61.jpg

Pyykkien tuijottelu saa nÀin innostuneet ilmeet aikaiseksi. KÀdet ja jalat huitoo sinne tÀnne kun niin ihmeellinen on riippukeinusta roikkuva pyykin pidike. Facebookin puolelle lataan tÀstÀ videonpÀtkÀn nÀhtÀvÀksi.

helmi8%2C5.jpg

Nuo Babybjörnin sitterit ovat olleet kyllÀ ehdottoman oleellinen apu neitien kanssa. Kun lelukaaren lÀpsytysksestÀ mielenkiinto loppuu, saa siitÀ hyvÀn kirjatuen. Luukulliset kirjat on niin mahdottoman mielenkiintoisia.

Tottahan toki se syli paras paikka on ja paljon jumpataan ja loikoillaan myös lattialla leikkimatolla, mutta tÀllÀ hetkellÀ pitÀÀ olla valveilla ollessa lÀhes kokoajan viihdykettÀ. EnÀÀn pelkkÀ loikoilu ei kÀy ruotuun, vaantylsistymisestÀ seuraa heti kitinÀÀ.

helmi7%2C5.jpg

Iltaisin vielÀ koiruudet tulevat sisÀlle ja niitÀhÀn nuo jaksavat seurata vaikka kuinka ja kauan.

helmi6%2C8.jpg

Nyt taas iltahommat kutsuu, jotenki toivottelen kaikille hyvÀÀ yötĂ€ ja mukavaa viikon jatketta. VielĂ€ muutama pĂ€ivĂ€ ja sitten alkaakin odotettu hiihtoloma!Â