Nyt vihdoin viimein meill√§kin naperot p√§√§iv√§t maistamaan kiinte√§√§ ruokaa. Mietin bataatin, perunan ja porkkanan v√§lilt√§ eri vaihtoehtoja ja p√§√§dyin perunaan suuresta t√§rkkelyspitoisuudesta huolimatta. Liottelin perunanpaloja hetken ennen keitt√§mist√§ ja hyv√§ tuli. ūü•Ēūüć†ūü•ē

helmi8%2C7.jpg

Tämän hetkisen ravintosuosituksen mukaan viljapitoisilla velleillä kiinteiden aloittelua ei enään suositella. Juurikin velleillä saisi mahdollisesti pidennettyä nyt tasaiseen tahtineen lyheneviä yöunia, joten ostin kaupasta kokeeksi maissi -ja riisivelliä testaukseen. Jauhetta olin menossa ostamaan, mutta sellaistapa ei hämmätyksekseni ollutkaan tarjolla. Mietin kyllä jälkeenpäin, että olisihan niiden valmistamista voinut itsekin kokeilla. En itse luota kauppojen hyllyillä seisovien lastenruokapakkausten terveellisyyteen, sillä jo niiden säilytysajat huonelämpötiloissa on aivan tolkuttoman pitkät. Uskon pöperöissä olevan enemmän ravintoaineita jäljellä, jos ne itse viitsii keitellä tuoreista kasviksista ja lihoista. Isompia eriä valmistaessa niit' voi tarvittaessa hetkeksi pakastaakkin. Vähän samalla tavalla, kuin eineksiä vertaa tuoreista raaka-aineista tehtyyn kotiruokaan. Toki valmiit ruokapurkit on käteviä reissunpäällä. Jokainenhan tietysti tekee itse omat valinnat, miten oman lapsensa kanssa parhaaksi näkee, ei ole kenenkään tapoja tarve arvostella, mutta meillä näin ihan omien uskomusteni mukaan. :)

Oikein odotan, kun p√§√§see naperoille kokkaamaan erilaisia kasvis, -kala, -broileri -ja lihasoseita erilaisia kasviksia hedelm√§ -ja marjasoseista puhumattakaan. ūüćŹūüćéūüćĆūüćďūü•ĎūüćĎūüćźūüćČVaikka suolank√§ytt√∂ onkin kielletty√§, saa kasvissoseisiin mukavasti makua erilaisilla yrteill√§. T√§ytyyp√§ taas verest√§√§ muistia, milloin mit√§kin ja mink√§ ik√§isille saa antaa. Suosituksetkin kun tuntuvat muuttuvan yht√§ kyyti√§, eik√§ edellisten lasten kanssa olleista aikatauluista ole mink√§√§n sorttista muistikuvaa.

Mutta itse asiaan. Vihdoin sain kaivaa säilöstä Done by deeren ruokaessut ihan vain todetakseni niiden suojaavan vauvat koko mitalta kaulasta varpaisiin. Tylleröt olivat heti suu auki, kuin olisivat muka tienneet mitä tulossa on.

helmi9%2C1.jpg

Selvästi muutama lusikallinen meni jo perille asti, vaikka toki osa tuli samaa vauhtia takaisinkin. Ihan hirmuisen tyrmistyneitä ilmeitä ei syntynyt, mutta niitä ehtii kyllä näkymään uusia makuja kun maistelulistalle ilmestyy. Ehdottomasti pidän tärkeänä täysimetystä sinne puolen vuoden ikään saakka, mutta nyt onkin tarkoitus maistella ja hieman totutella muunkinlaisiin ruoka-aineisiin. Samalla nähdään, jos jollekin ruoka-aineelle ilmentyy allergiaa ennen kuin sitten aletaan tosissaan soseita lapata kitusiin.

helmi8%2C9.jpg

Heti piti saada lusikka omaan käteen jo ensimmäisellä kerralla. Meidän vauvalusikat on siivottu jonnekkin jemmaan, josta niiden kaivelu esille olisi ajankohtaista juurikin nyt.

helmi8%2C8.jpg

Paljon kun itsekseni olen vauvojen kanssa ja kotihommiakin pitäisi saada välillä tehtyä, täytyy välillä keksiä kikkakolmosia vauvojen viihdyttämiseen. Hyviä vinkkejä olen saanut myös tuplamammojen vertaistukiryhmistä facebookista. Niissä ryhmissä on kyllä niin hyvä porukka kasassa ja kaikki samassa elämäntilanteessa, että juttuja lueskellessa vierähtäisi helposti tilaisuuden tullen tunti jos toinenkin.

Takassa roihuava tuli ūüĒ•on ihan ehdottomasti mieluinen katseltava vauvoille. Jotain ehtii my√∂s tehd√§ kun laittaa kehdon reunaan jotain uutta h√§rp√§kett√§ ilmapallosta pyykkitelineeseen roikkumaan ja p√∂kk√§see v√§lill√§ hieman vauhtia. Viel√§ v√§h√§n aika sitten sai hommia tehty√§, vaikka toinen oli liinassa ja toinen kainalossa mukana matkassa. Nyt kahta, reippaita kuuden kilon m√∂llik√∂it√§ kantaessa loppuu voimat yll√§tt√§v√§n nopeasti ja kaikki viihdykekeinot ja vinkit otetaan mielell√§√§n k√§ytt√∂√∂n.

helmi8%2C61.jpg

Pyykkien tuijottelu saa näin innostuneet ilmeet aikaiseksi. Kädet ja jalat huitoo sinne tänne kun niin ihmeellinen on riippukeinusta roikkuva pyykin pidike. Facebookin puolelle lataan tästä videonpätkän nähtäväksi.

helmi8%2C5.jpg

Nuo Babybjörnin sitterit ovat olleet kyllä ehdottoman oleellinen apu neitien kanssa. Kun lelukaaren läpsytysksestä mielenkiinto loppuu, saa siitä hyvän kirjatuen. Luukulliset kirjat on niin mahdottoman mielenkiintoisia.

Tottahan toki se syli paras paikka on ja paljon jumpataan ja loikoillaan myös lattialla leikkimatolla, mutta tällä hetkellä pitää olla valveilla ollessa lähes kokoajan viihdykettä. Enään pelkkä loikoilu ei käy ruotuun, vaantylsistymisestä seuraa heti kitinää.

helmi7%2C5.jpg

Iltaisin vielä koiruudet tulevat sisälle ja niitähän nuo jaksavat seurata vaikka kuinka ja kauan.

helmi6%2C8.jpg

Nyt taas iltahommat kutsuu, jotenki toivottelen kaikille hyvää yötä ja mukavaa viikon jatketta. Vielä muutama päivä ja sitten alkaakin odotettu hiihtoloma!