Eilen panostettiin ruokaan enemmän, kuin normaalisti arkena. Mutta olihan meillä siihen syytäkin: rakas ystävä täytti alkuviikosta pyöreitä ja nyt oli aika yhdessä juhlistaa sitä. Mikäs sen mukavanpaa, kuin kokkailla sapuskaa ja nauttia sitä hyvässä seurassa.

tomaattikeitto%20chilill%C3%A4%20ja%20va

Alkukeitoksi tein lievästi tulista tomaattikeittoa paistetuilla juustokuutioilla höystettynä. 🍅🌶 Tomaattikeittoa tulee valmistettua usein syksyisin, kun kasvihuone pukkaa punaisia möllyköitä enemmän, kun niitä ehditään syödä. Tomaattikeittoon niitä saa upotettua isommatkin määrät. Tähän vuoden aikaan ei tietysti omia ole saatavilla, mutta Mutti polpa -säilykkeillä,kaupan tomaateilla, chilillä, yrteillä ja valkosipulillakin päästiin ihan hyvään lopputulokseen. Tomaattikeittojen reseptejä luettavissa blogipilven kohdasta "ruokaohjeet."

herkkup%C3%A4iv%C3%A4.jpg

Pakasteperunasuikaleista saa tehtyä kelvolliset kermaperunat, mutta tällä kertaa halusin tehdä astetta paremman vaihtoehdon tuoreista perunoista. Kyllä se oli kaiken vaivan arvoista. Reippaasti tuoretta, raastettua valkosipulia ja kuohukermaa sekaan ja elämys oli kyllä kaiken vaivan -ja joka kalorin arvoinen. Meillä sattui olemaan viime viikon lihamyynneistä sisäfilettä kellarissa raakakypsymässä ja siitä leikeltiin pihviä valkosipuliperunoiden kaveriksi. Kermapippurikastike päälle ja annos oli valmis. Valkosipuliperunoiden ohjeen kirjoittelen tässä joku päivä ihan omana postauksenaan. Ja pikku vinkkinä meidän lihanostajille: seuraavasta erästä vielä muutama sisäfile vailla varausta, mutta tuskin kovin kauaa.

helmi3%2C5.jpg

Vihannespuoli jäi kyllä kalpeaksi pelkän sipulihöystöksen ansiosta, mutta jääkaapin takaseinään kiinni jäätyneestä salaatista ei nyt ollut lautasten täytteeksi.

valkosipulikermaperunat.jpg

Jälkkäriksi syötiin itsensä sankarin leipomaa mustaherukka juustokakkua. Pitäisi kyllä useammin tehdä kolmen lajikkeen aterioita, sillä nykyään ihan erittäin harvoin tulee käytyä ravintoloissa syömässä, eikä se kyllä lapsirevohkan kanssa edes houkuttele.

j%C3%A4lkk%C3%A4rikakku.jpg

Tänään keittiössä oli hieman toisenlaista ruoanlaittoa. Aamupalan jälkeen vietettiin ystävän kanssa pieni suunnittelutuokio samalla kun tyllerökolmikko loikoilu olohuoneen lattialla.

helmi2%2C6.jpg

Neiti valmisti kinkkukiusausta ja tällä kertaa siitä tuli hyvinkin timjami pitoista- mutta hyvää kylläkin.

helmi3%2C2.jpg

Pikainen visiitti paikallisessa S-marketissa ja pullatalkoot pystyyn. Yksinäni minun on turha edes yrittää leipoa, sillä kun kädet on upottanut taikinaan alkaa välittömästi kuulua vauvojen suunnalta kitinää, puhelin alkaa soittaa toistuvaa rimpsua, joku huutaa vessasta "pyyhkimään!" ja kyllähän näitä keskeyttäjiä riittää...

helmi3%2C4.jpg

4- vuotias on jo hyvä apulainen ja innokas oppimaan. Välillä vähän jopa liiiankin innokas.

helmi2%2C9.jpg

Enään muutamaan kertaan ei ole taikinakupit ollut kesken leipomusten lattialla, eli ihan kehityskelpoisia tässä ollaan. Ja toki on ihanaa että intoa riittää.

helmi3%2C1.jpg

Pullaa, pullaa, laskiaspullaa! 1,5 litran taikinasta tuli monta pellillistä.

helmi3%2C3.jpg

Isoja pullia haluttiin ja niitä myös saatiin. Nyt ollaan hyvissä ajoin liikkeellä ensi viikon suoramyyntipäivän kahvitarjottavien kanssa. Yleensä leipomiset jää niin viime tippaan, että edellisyönä unet jää muutamaan hassuun tuntiin. Hieman maistiaisia ja kaikki loput pakastettiin heti tuoreeltaan odottelemaan ensi viikkoa.

helmi2%2C7.jpg

Leipomusten jälkeen neiti pakkasi Frozen reppuunsa yökkärin ja vaihtovaatteet ja lähti kummitädin luokse yökylään. Näissä merkeissä kohti viikonloppua.