a7.jpg

Taas se on viikko kääntynyt loppua kohden hyvinkin nopsaan. Tässä on ollut monenlaista "rasitetta" matkan varrella ja kuin ihmeen kaupalla asiat on taas loksahdelleet mukavasti paikoilleen jopa ennakko-odotuksia paremmin.

Niinkuin aiemmin kirjoittelin, autoon ei tarvinnutkaan tehdä vielä tässä vaiheessa isompaa remonttia vaan se joku osa sitten vaihdetaan seuraavan hihnanvaihdon yhteydessä samalla uuteen. Tai ei edes välttämättä koko osaa vaan tiivisteiden vaihdonkin pitäisi riittää. Sen sitten aika näyttää. Vihdoin viimein meillä kävi myös rakennusvaljoja tekemässä loppukatselmuksen emojen katoksesta. Läpihän se meni, niinkuin odotuksetkin tietysti oli. Samalla höpöteltiin hieman mahdollisesta pihasaunasta ja tarvisiko sellainen luvat. Luvat tarvitaan, mutta muutoin hanke sai vihreää valoa. Arvatkaapa vaan, olenko kynä sauhuten täälä luonnostellut pihasaunahaaveita paperille. Mulla olisi saunabuumi päällä ja isäntä haaveilee jonkin sortin menopelistä peltohommiin... Saas nähdä tuleeko toinen toteutumaan vai ei kumpaakaan. Positiivinen vire jatkui, kun löydettiin hyvä viljamylly erittäin edullisesti rikkoontuneen korvaajaksi. Oltiin varauduttu jo viisin-kuusin kertaiseen summaan, mutta kerrankin kävi hyvä tuuri. Tässä on navetalla nyt syötetty eläimille useampi viikko täysrehua ja kohta saadaan palata kotoiseen viljaan. Poikimakauden alku se vaan lähenee viikko viikolta ja kohta ensimmäiset karvapallot putkahtelee maailmaan. On se vaan joka kerta yhtä jännittävää ja ihmeellistä, nimittäin se syntymän ihme.

Keskiviikkona vietettiin pitkästä aikaa neitien kanssa "tyttöjen päivää." Aamulla käytiin neljä veen toiveita kuunnellen katsomassa pelle -esitystä paikallisella ala-asteella.  Matkalla jutusteltiin, mitä kivaa tälle päivälle keksittäisiin ja toiveina oli ainakin askartelua, leipomista ja joku kiva lasten elokuva. Näin ihanat kukat napattiin kaupasta mukaan. Kivaa vaihtelua tulppaaneille ja krysanteemeille.

a4.jpga5.jpg

Tällä kertaa leivottiin ihan hatusta heittämällä suklaa -kinuskikakkua ja testattiin uutta kinuskituorejuustoa.

a2.jpg

Koska Kinderit kaikissa olomuodoissaan on neidin lemppareita, ei ollut vaikea arvata mitä kakun päältä tulee löytymään.

a3.jpg

Minit veteli hyvän pituiset torkut ulkosalla ja olivat niin hyväntuulisia herätessään. Useina päivinä nukkuvat pihaan rakennetussa huvimajassa 3-5 tunnin torkut, eli ei mennyt möksän rakentaminen hukkaan.

a6.jpg

Tässä on kummasteltu alku viikosta postiin nimelläni tullutta pakettia, jonka sisältönä oli neidille osoitettu peltisalkku ja paljon muutakin mukavaa puuhaa. Ihmetystä tämä on aiheuttanut siitä syystä, ettei meillä ole tuon taivaallisenkaan hajua siitä, kuka paketin on lähettänyt ja ketä siis siitä voisimme kiittää.

a9.jpg

Tehtäväkirjaa ja askertelujuttuja...

a91.jpg

Ja taikavihko kirjeineen. Paljastahan itsesi tämän lähettähä, jos satut tätä lukemaan!

a92.jpg

Ollaan askarreltu ja aloitettu pääsiäiskorttien valmistus. Kerrankin ajoissa! Neidin askarteluinto tuntuu olevan loputonta. 

askartelua.jpg

Ja parasta ollakin ajoissa, jos edes puolille ihmisistä meinataan kortit ehtiä valmistamaan, joiden nimiä neiti 4 vee on luetellut...

askartelua1.jpg

Pari päivää sitten aloitettiin myös "virallisesti" grillikausi. Grillihän muuten on kuumana meillä ympäri vuoden pihvejä varsinkin isommalle porukalle paistaessa, mutta siihen se sen käyttö sitten rajoittuukin. Nyt laitettiin ekaa kertaa broilerin lisukkeeksi kesäkurpitsaa, paprikaa ja aurajuustotäytteisiä sieniä. Uunissa tein bataattiranskalaisia, ihan kivaa vaihtelua nekin perinteisille perunaversioille.

grillisapuskaa1.jpg

Ai nam, maistui niin kesälle!

grillisapuskaa.jpg

Ja toisena päivänä salaattia grillatun broilerin kaverina..

grillikausi.jpg

Ei tuottanut tuskaa tuhota neidin kanssa leivottu suklaakakku. Tässä kinuskin maku jäi sen verran lieväksi, että ohjetta tästä en nyt laita. Parempaakin kinuski -suklaakakkua on tullut monet kerrat leivottua. Täytyy miettiä mihin sen toisen kinuskituorejuuston aikanaan käyttääkään. Joko te olette niitä tuorejuustouutuuksia testannut?

a1.jpg

Minulle iski kyllästyminen olohuoneen tauluseinään ja nyt olen kaikilta muilta hommilta liikenevän ajan käyttänyt huolella seinän uuden sisällön tekemiseen. Välillä taas meinaa venyä yötyöt aamun puolelle, kun ei malttaisi lopettaa hommia kun jotain mielenkiintoista saa aikaiseksi pitkästä aikaa tehtyä. Ja välillä tekemistä on lannistanut myös ja useamman viikon kestänyt alaselkäkipu, joka on kyllä särkyineen ollut välillä jo aika jäätävää. Välillä se on ihan ok, mutta välillä on ollut päiviä, jolloin edes vauvan nostaminen ei onnistu. Siinä onkin sitten pitänyt isännällä kiirettä, kun pitäisi olla navetalla ja kotona vauvoja hoitamassa yhtä aikaa. Helpommin sanottu kuin tehty. Palju on ollut tässä selkäkivun kanssa painimisessa ihan pelastus ja isäntä on sitä ahkerasti, lähes päivittäin lämmitellyt. Välillä on sielä lilluteltu kahdestaan keskellä yötä lasten ollessa nukkumassa ja suunniteltu mahdollista saunanrakennusta. Se olis kyllä enemmän kuin tervetullut rakennelma terassin jatkoksi. Ainahan sitä saa ja vähän pitääkin haaveilla.

Mutta nyt löpinät sikseen. Meille on juuri tulossa autolastillinen vieraita viikonlopun viettoon. Ihan tässä olis vielä hieman tekemistäkin olevinaan, mutta välillä on vaan mukava istahtaa koneelle tuumailemaan.

Oikein mukavaa viikonloppua jokaiselle!

Ps. Sinä mysteerisalkun lähettäjä, paljastahan itsesi jotain kautta! :)