Tämä lohikeitto taipuu moneen; niin arkeen kuin juhlaankin. Ja erityisesti herkutteluhetkiin. Täydellisen täyteläistä tästä tekee kuohukerma ja Koskenlaskija, joita varsinkaan juhlissa tarjotessa ei kannata säästellä. Tämä on äitini lemppariruokia ja usein hänen kyläillessä kattilan tätä keittelenkin. Onhan ne äidit niin rakkaita.
Reseptiä:
6 Reilun kokoista perunaa
4 Porkkaa
2 Sipulia
600 g Lohifileetä
2 Kalaliemikuutiota (natriumglutaamaatitonta)
Laakerinlehtiä pari
Koskenlaskija voimakasta
Kuohukermaa
Limepippuria tai sitruunapippuria
Suolaa myllystä
Ripaus sokeria, pyöristämään makua
1/2 Limen mehu
Nippu tuoretta tilliä
Kuori ja pilko kasvikset, laita ne kattilaan reiluun vesimäärään kiehumaan. Lisää mausteet, tilliä lukuunottamatta. Poista lohifileestä ruodot ja nahka ja leikkaa se isohkoiksi kuutioiksi. Nosta lohipalat keittoon loppuvaiheessa ja lisää myös pienitty koskenlaskija ja kuohukerma. Tarkista maku. Silppua tilli keiton päälle ja tarjoile.
Maistuisiko?
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.