1.jpg

Heräsin tänään aikaisin siivoamaan paikkoja hieman siedettävänpään kuntoon. Pakko laittaa tänne kuva teidän muidenkin kauhistukseksi, minkä näköistä meillä on ollut remontin keskellä. Tosin ihan näin kamalaa on ollut vasta pari päivää, kun kaikki viimeisetkin tavarat on kannettu ulos huoneesta lattianhiomisen ja maalauksen edestä. Nyt varmaan ymmärrätte, minkä takia ahdistaa ja haluan remontin valmiiksi välittömästi. :) Tosin iltasella vielä koottiin uudelleen vitriini kasaan myyntikuvaa varten, joka omalta osaltaan hieman laski kaaoksen tasoa.

Kissa ei onneksi paljoa remontista stressaa, eikä pojatkaan kun tänään saatiin sähköt olkkariin ja pleikkari näkyviin. Sitä pojilla oli aivan hirmuinen ikävä, sillä kaksi viikkoa se on ollut kokonaan pois käytöstä. Kuvitelkaa, kaksi viikkoa. Pitkä aika pojille. Niin ja komeasti killuu edelleen jouluiset verhot keittiön ikkunasta. Ei aikomustakaan vaihtaa ennen kuin saan tämän projektin loppuun. Siirtolapuutarhaverhot olisi kyllä jo kovasti ikkunoihin tuloillaan. Pelastus on ollut istutuspuuhat ja keväinen aurinko tässä sekamelskassa. Onneksi yläkerta on hyvässä kunnossa ja siellä lasten kanssa päivystetäänkin kaikki remontista tai ulkoilusta ylijäävä aika.

Maaliskuu201508%20056.jpg

Maaliskuu201508%20012.jpg

Naurattaa, kun tyhjäsin eilen tuon kaapiston tyhjäksi ja sen sisältä löytyi ihan hervottomasti servettejä, servettejä ja servettejä. Joka puolella servettejä. Toki olen tiennyt, että niitä meillä on, mutta en todellakaan kuvitellut niitä olevan noin paljoa. Huvittavaa myös oli, että muistan melkein jokaiset juhlat, ristiäiset, synttärit yms, että mitä servettejä on milloinkin käytetty. Ihmeellisiä asioita sitä muistin syövereihin tallentuu., sillä muuten tuntuu, että muisti pätkii pahastikin.

0000000serv.jpg

Mies vielä voivotteli että eihän noihin uskalla edes koskea. No kuinka niin, käyttöönhän ne on ostettu? Kuulemma olin joskus ärähtänyt ikävästi, kun oli niitä käyttänyt. Mietin hetken ja muistinkin tilanteen. Lapsilta kaatui maitolasi ja mies vetäsi paketillisen Marimekon servettejä kaatuneen maidon päälle lattialle. Muistan kyllä sanoneeni, että löytyy meiltä rättikin tai vaikka talouspaperia. Ja nyt hän ei niihin sitten ominpäin koske. :)

Oli aikas Marimekkovoittoista tuo servettiarsenaali. Mutta toisaalta on kiva, kun joka tilanteeseen löytyy sopivat. Jos joskus tulee markkinoille Siirtolapuutarhan servetit, niitä ostan. Mutta muutoin olen ostokiellossa ainakin sen aikaa, että saan uusille tilaa laatikosta. Kauniitahan nuo ovat, eikö? Ja löytyy niin Halloweeniin, jouluun, kesään, pääsiäiseen, terassille, ja erivärisille astioille juuri sopivat. Ringankin mielestä lähes kaikki olivat niin kauniita ja valitsi sieltä itselleen ja kaikille meille muillekin erilaiset servetit ruokapöytään. Se on niin mun tyttö!

Olohuoneen valkoisen vitriinin pesin ja laitoin nyt hieman pakon edestä myyntiin. Kuva siitä tuolla postauksen ylhäällä. Harmittaa luopua tuosta, kun on ollut meillä niin vähän aikaa. On hyvännäköinen, kestävä, eikä nitku ja notku niinkuin monet hyllyköt. Tavaraakin imee sisäänsä aivan ihmeellisen paljon. Tänään yhteen aveen tuli pieni raapale, mutta ostan uuden oven tilalle. Uusi sohva on niin leveä, että tuo ei enää kokonaisuutena tule mahtumaan. Yksi seinän pätkä olisi ollut muuten mahdollinen, mutta juuri siihen tulee takka ensi kuussa. Jos ei mene kaupaksi, niin rakennetaan tuosta joku pienenpi kokonaisuus, joka saadaan mahtumaan tuonne. Ja loput osat sitten, ööö jonnekin.

Ikkunat sain myös pestyä, mikä olikin eiliselle alkuperäinen suunnitelma. Myös tiivistenauhatkin räpelsin paikoilleen.

Maaliskuu201508%20054.jpg

Tuo yksi olohuoneen seinä sitten jaksaa tuottaa tuskaa. Sen seitsemän kertaa maalattu ja aina lopputulos väärä. Eilen aamulla vetäsin päälle vielä lopun Tunto Hienon, mitä astian pohjalla oli. Sen jälken soitin Tikkurilan maalilinjalle ja pyysin apua täydellisen harmaan sävyn valintaan. Erittäin ihanan ja auttavaisen värisuunnitelijan kanssa jutustelin ja hän lupasi laittaa minulle täksi päiväksi värinäytteitä harmaan sävyistä. Täydellistä harmaan harmaata ei kuulemma ole olemassakaan. Kaikki harmaat taittuu johonkin; siniseen, ruskeaan, vihreään, violettiin jne.

Vaikka tämä struktuuri seinä näyttää tässä hyvinkin harmaalle, se on musta-valkoisen tapetin rinnalla aivan järkyttävän sininen. Se sinisyys ei näissä kuvissa näy yhtään samanlailla, kuin täällä paikan päällä päivitellessä. Jopa meidän herra 4-vee iloitsi että kerrankin meille tuli hänen lempivärinsä värinen seinä, eli sininen. Kääk!

Maaliskuu201508%20006.jpg

Tykkäsin kovasti tuosta elävästä pinnasta, joka seinään kuvioitui. Meille niin tulee jossain vaiheessa tuollainenkin seinä jonnekin.

Maaliskuu201508%20007.jpg

Maaliskuu201508%20049.jpg

Kuitenkin ahdistuksissani maalasin ihanan siniseentaittuvan struktuurimaalilla tehdyn betonipinnan seinämaalilla valkoiseksi ja riensiin paikalliseen rautanettiin hakemaan lisää valkoista seinämaalia kesken maalausurakan loppuneen maalin jatkeeksi. Onneksi olen löytänyt hyvän valkoisen sävyn ja sillä samalla valkoisella maalataan meidän tiluksilla kaikki valkoiset pinnat niin sisältä kuin ulkoakin. Samalla hain Tikkurilan pro grey- värikartan ja niitä sävyjä tutkiskellessa kotona sujuikin muutama tunti. Totta se on, yhtään puhtaan harmaata maalisävyä ei ole edes harmaiden värejen kartassa. Seinä taitaa jäädä valkoiseksi, mutta huomenna viimeistään on löydyttävä lattiaan mahdollisuuksien mukaan lähin oikea sävy. Voiko tämä todellakin olla näin vaikeaa? Näköjään voi. Onneksi edes kohtalaisenhyvä sävy (joskin ruskeaan taittuva) löytyi, se pitää vielä tarkastaa huomenna päivänvalossa. Postin mukana tulevista maalinäytteistä jos vielä löytyisi parempi, niin kiva olisi. Ja lohdutti kuulla, että harmaat sävyt ovat kaikein vaikeinpia sisustuksessa. Isäntä ihmettelee, millä tarmolla jaksan kertatoisensa jälkeen juosta maalikaupassa hakemassa uutta maalia, mutta onnekseni jopa hänen näkemyksensä oli, että nuo eivät toimi ollenkaan yhdessä.

Maaliskuu201508%20050.jpg

Mä koko viimeyön näinkin unta eri harmaan sävyistä. Jahka tää väripiina tästä loppuu niin johan helpottaa. Huomenna meillä onkin ihan uudet kuviot ja lähdetään kaupunkiin. Silloin latti olisi tarkoitus jättää kuivumaan rauhassa, joten se maalisävy on pakko löytää tänään. Enkä luovuta, vaikka välillä mieli tekisi.