Täälä on kulunut viimepäivät pientä kuumepotilasta hoitaen ja syksyn makuja säilöen.

Eilen meidän terassille ilmestyi kolme sangollista luonnon antimia. Kaksi puolukkasankoa anopin toimesta ja sangollinen ihania suppilovahveroita rakkaan ystävän toimittamana. Kyllä saa taas olla kiitollinen ja onnellinen tällaisesta palvelusta.

evermat4.jpg

Kuitenkaan niitä ei ollut aikaa vielä eilen siivota ja jatkojalostaa, joten tämän päivän ajasta ne haukkasivat suuren osan.

evermat5.jpg

Isännyys sai jo aamutuimaan tehtäväkseen etsiä kasvikuivurin säilöstään. Ajattelin jo, pääseeko viime syksynä hankittu Evermat ollenkaan tositoimiin, mutta pääsihän se. Myös kasvihuoneessa vielä majailevat chilit pääsevät sienisatsin jälkeen kuivurin lämpöön ja ilmavirtaan kuivumaan. Viime vuonna kuivatetut chilit on ollut kyllä yksi parhaimmista keksinnöistä kuivattujen sienten lisäksi. Koska eri vahvuisia chilejä tulee käytettyä monipuolisesti ruoanlaitossa, on niitä aina valmiina kotona, eikä kaupan valikoimiin ole ollut tarvis sekaantua aikoihin.

Yksi sanko jalostui Pulmu- puolukkasurvokseksi ja toisesta laitettiin puolukkatuoremehu viinihappo- menetelmällä valmistumaan. Oletteko maistanut? Jos, ei niin kyllä kannattaa.

pulmu%20puolukkasurvos.jpgpulmu%20puolukkasurvos1.jpg

Viinihappopussin kyljessä on hyvät ohjeet tuoremehun valmistukseen.

puolukka%20tuoremehu.jpg

Yhdestä suppilovahvero sangollisesta riitti kuuteen ritilään vielä reilusti kuivattavaa. Osa sienistä upposi sipuliseen sieni kinkkupiiraaseen.

evermat.jpgevermat1.jpg

Huomenna taitaa kuivurin kätköistä löytyä jo kuivahtaneet sienet. Kun sienet kuivataan pysyy kaikki maut tallessa, eivätkä ne huuhtoudu nesteiden poistuessa pois. Kuivattuja sieniä on myös kätevä käyttää ja säilöä.

evermat2.jpg

Ai nam, mitä piirakkaa tuoreista suppikisista syntyikään!

suppispiirakka6.jpg

Torstaina saatiin nauttia rakkaan ystävän ja samalla pikkuneidin yhden kummitädin seurasta. Ikimuistoisia ja tärkeitä hetkiä tallentui muistikortille.kummit%C3%A4ti.jpg

Prinsessapannat molemmille päähän ja kynsilakat sormiin ja varpaisiin.

kummit%C3%A4ti1.jpg

Näissä merkeissä toivottelen teille ihanaa viikonloppua!