piirakka7.jpg

Lämpöiset piirakat ovat helppotekoisia ja nopeita valmistaa vaikka yllätysvieraille. Erilaisia piirakoita on vaivatonta tehdä myös valmiiksi pakastimeen ja sulattaa, kun käyttöä ilmaantuu.

Näin pitkälle syksyyn riitti meidän kasvihuoneesta tomaattia ja nyt viimeiset laitoin piirakan päälle makua antamaan. Silmäilin kaupassa jo tomaatteja ja kohta täytyy niihin siirtyä. Ensi kesän tomaattilajikkeet on kyllä jo kovasti mietinnässä.

piirakka.jpg

Pohja

100 g voita

1 kananmuna

4 dl (täysjyvä) vehnäjauhoa

ripaus leivinjauhetta

suolaa

(yrttejä) ruohosipulia, persiljaa tms.

kourallinen juustoraastetta

Sulata voi ja sekoita siihen kaikki muut aineet. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja hieman reunoillekkin.

piirakka1.jpg

Täytteeksi voi laittaa lähes kaikkea, mitä kaapista löytyy. Esim:

pepperonimakkaraa

juustoraastetta kourallinen täytteeseenkin

1 sipuli

1 pkt valkosipulituorejuustoa

tuoreita yrttejä, esim rosmariini, persilja, timjami

2 kananmunaa

2 dl maitoa

tomaattia

suolaa

mustapippuria

juustoraastetta ja oreganoa päälle ripoteltuna

piirakka6.jpg

Keikkaa pepperoni (kinkku, metwursti) silpuksi, samoin sipuli. Lisää täytteet kuppiin jariko joukkoon kananmunat. Täytteen tuorejuuston voi hyvin korvata vaikka kermaviilillä. Reippaasti suolaa, mustapippuria ja yrttejä. Kaada täyte pohjan päälle ja painele halkaistut tomaatit pinnalle. Päälle voi ripotella hippusen juustoraastetta ja oreganoa.

Paista 200 asteessa puolisen tuntia, uunin alatasolla. Pintaan saa hieman tulla väriä.

piirakka2.jpgpiirakka8.jpgpiirakka5.jpg

Tarjoile piirakkaa raikkaan salaatin kaverina. Ja kutsu ystävätkin syömään. <3