Lämpöiset piirakat ovat helppotekoisia ja nopeita valmistaa vaikka yllätysvieraille. Erilaisia piirakoita on vaivatonta tehdä myös valmiiksi pakastimeen ja sulattaa, kun käyttöä ilmaantuu.
Näin pitkälle syksyyn riitti meidän kasvihuoneesta tomaattia ja nyt viimeiset laitoin piirakan päälle makua antamaan. Silmäilin kaupassa jo tomaatteja ja kohta täytyy niihin siirtyä. Ensi kesän tomaattilajikkeet on kyllä jo kovasti mietinnässä.
Pohja
100 g voita
1 kananmuna
4 dl (täysjyvä) vehnäjauhoa
ripaus leivinjauhetta
suolaa
(yrttejä) ruohosipulia, persiljaa tms.
kourallinen juustoraastetta
Sulata voi ja sekoita siihen kaikki muut aineet. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja hieman reunoillekkin.
Täytteeksi voi laittaa lähes kaikkea, mitä kaapista löytyy. Esim:
pepperonimakkaraa
juustoraastetta kourallinen täytteeseenkin
1 sipuli
1 pkt valkosipulituorejuustoa
tuoreita yrttejä, esim rosmariini, persilja, timjami
2 kananmunaa
2 dl maitoa
tomaattia
suolaa
mustapippuria
juustoraastetta ja oreganoa päälle ripoteltuna
Keikkaa pepperoni (kinkku, metwursti) silpuksi, samoin sipuli. Lisää täytteet kuppiin jariko joukkoon kananmunat. Täytteen tuorejuuston voi hyvin korvata vaikka kermaviilillä. Reippaasti suolaa, mustapippuria ja yrttejä. Kaada täyte pohjan päälle ja painele halkaistut tomaatit pinnalle. Päälle voi ripotella hippusen juustoraastetta ja oreganoa.
Paista 200 asteessa puolisen tuntia, uunin alatasolla. Pintaan saa hieman tulla väriä.
Tarjoile piirakkaa raikkaan salaatin kaverina. Ja kutsu ystävätkin syömään. <3
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.