Alunperin näin sipulikukkia Pinterestin ihmeellisessä maailmassa. Ihastuin ja kokeilin.
Näyttävät ja maukkaat punasipulikukat on yllättävän helppo tehdä. Näitä voi tehdä myös tavallisesta keltasipulista, mutta punaisesta tulee ehdottomasti näyttävämmät yksilöt.
Kuori sipuli ohuesti. Leikkaa sipulista siivu pohjasta pois,jotta sipuli pysyy tukevasti pystyssä. Seuraavaksi leikkaa viilto ylhäältä alas, lähes pohjaan asti, mutta älä halkaise sipulia. Leikkaa seuraava viilto juuri vastakkaisessa suunnassa ja vielä kaksi viiltoa niin, että sipuli on leikkausviilto kahdeksaan osaan.
Asettele sipulit reunalliselle lautaselle ja valmista mausteöljy:
Pari lusikallista hyvää öljyä
Pari ruokalusikallista hunajaa
Loraus sitruunanmehua
Suolaa
Pippuria
Mittaa kaikki ainekset kuppiin ja sekoita. Lusikoi mausteäljy sipuleiden sisään ja väleihin.
Paista uunissa 170 asteessa 10-15 minuuttia, tarkkaile aukenemista.
Koristele sipuleilla salaatit, paistit ja muut herkut. Sipulikukka on näyttävä ja syötävä koriste myös ruoka-annoksissa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.