Nyt kun sauna on ollut toista viikkoa paikoillaan ja jokailtaisessa käytössä, olen jo ehtinyt tuumailla kaikessa rauhassa sen tulevaa sisustusta. Saunan sisustusta? Kyllä vaan. Vaihtoehtojahan tyylin ja tunnelman luomiseksi on noin miljoona, mutta onneksi tiedän aika tarkalleen mitä haluan. Myös saunan ulkoasu ohjailee mukavasti tulevaan tyylisuuntaan. Toinen puolisko luottaa sisustusmakuuni ja näyttää vihreää valoa, niin mikäpäs siinä. Ei liikaa, mutta sopivasti ja harkiten.

Saunakiuluista oli helppo aloittaa, sillä nämä mustat löytyi jo ennestään. Uusia en suinkaan edes haaveillut, kun nämä Rento -merkin saunakiulut toimivat ja miellyttävät silmääkin.

saunasisustus.jpg

Saman sarjan saunaharjat ovat juuri sitä, mitä etsin. Tummanharmaassa saunassa ripaus puun pehmeää väriä on ihan paikallaan.

sauna%20rento.jpg

Löysin netistä ihanat lyhdyt, jotka vielä etsivät paikkaansa saunan ulkopuolelta tai pukuhuoneesta. Olin näitä suunniteluut saunan sisälle katosta roikkumaan, mutta näiden sisältä paljastui led- valo, joten se ei kyllä kuumuutta ja kosteutta kestä siinä määrin, mitä saunan sisällä on ja tulee olemaan.

saunasisustus1.jpg

Saunan mukana tuli löylymittari, mutta sitä en etukäteen tiennyt. Se sai vaihtua kivisen Pisaraisen tieltä.

saunan%20sisustus.jpg

Siskoni tui saunan "tuparilahjaksi" tuliaisia itä-suomesta. Kyllähän hän mun tyylin ja maun jo tuntee, sillä nämä olivat aivan täydelliset.

saunasisustus%20puunkanto.jpg

Metallivadit myös tuliaisia ja kynttilät kaivettu omasta varastosta. Kaikille löytyy käyttötarkoitus varmasti.

saunan%20sisustus%20vadit.jpg

Kaikkea sitä ihminen vielä oppii. Tottapuhuen meidän perheessä ei edelleenkään ole yhtään älypuhelinta ja ollaan niiden toimista ja käyttömahdollisuuksista pihalla kuin lumiukot. Kuitenkin meillä parhaillaankin vierailevalla sukulaistytöllä on mukana JBL:n matkakaiutin, jonka avulla ollaan kuunneltu musiikkia saunassa ja terassilla lähes yhtäjaksoisesti. Bluetooth -ikinä en ole sellaisesta kuullutkaan, tai olen ehkä kuullut, mutta käyttötarkoituksesta ei ole ollut tietoa tuon taivaallista!

000jbl.jpg

No löytyy meiltä sentään applen ipad, jonka avulla kaiutinta tai useammankin kaiuttimen sarjaa pystyy ohjailemaan. Niinpä päätin (isännelle yllätykseksi) hommata kunnon poppivehkeet saunaan ja terassille. Roiskevesitiivis, reippaan kahden kilon painoinen UBL extreme -kaiuttimen mötikkä on nyt tilattuna ja huomenna päästään sitä testaamaan. Tässä onkin nyt kaksi iltaa tehty kuumeisesti spotifyssä soittolistoja. Ulkomaista poppia, kotimaista iskelmää, Eppuja, Leevi and the Leavingsiä ja vaikka mitä kivaa.sauna%20jbl.jpg

Yksi tärkeimmistä tunnelman luojista on saunatekstiilit. Googlasin tunnista toiseen etsien sopivia vaihtoehtoja, kunnes emendolta löysin väritykseen sopivan setin tyynyä ja laudeliinaa. Ihan kivat, mutta silti jotain puuttuu.

sauna%20emendo.jpg


Kunnes kuin salama kirkkaalta taivaalta sain välähdyksen, jonka nimi oli Lapuan Kankurit. Kuinka olinkaan saattanut unohtaa? Eipä pettänyt tälläkään kertaa valikoima, sillä löysin sieltä meidän saunaan aivan täydelliset tekstiilit, Paanut. Rakkaus syntyi heti. Nyt vaan postia odotellessa ja Juhannukseksi saadaan sauna kaikilta osin valmiiksi. Luultavasti useampikin teistä kyseiset tuotteet jo entuudestaan tunteekin ja lopuille kuvaan ne, kun saunaan asti kotiutuvat.

Kasvihuoneella on yrtintaimia kasvamassa ja niitä on tulossa saunan edustalle kasvamaan jonkin laiseen vanhoista perunalaatikoista kyhättyyn asetelmaan. Keittiöstä ruoanlaittopuuhista tai terassilla syödessä onkin helppoa käydä nappasemassa tuoreet yrtit annoksiin. Myös ikivanhat Pentikin metallilankalyhdyt sopisivat saunan sävyihin täydellisesti. Kuten myös vanhat maitohinkit, Riihimäenlasin ilvespurkit ja kirppislöytöni kivinen pöllöperhe...

Lopputulos kuulostaa sekavalta, mutta uskoakseni näyttää ja tuntuu hyvältä.

Ihanaa, vaikkakin sateista Juhannuksen odotusta jokaiselle!

Teistä lukijoistamoneltakin takuulla löytyy omasta mielestänne ihana ja tunnelmallinen sauna. Ladatkaapa ihmeessä kuvia omistanne vaikka blogin facebookin sivulle kyseisen jutun alle muillekin nähtäväksi!