jopo.jpg

Nyt löytyy meidänkin tontilta yksi päheä menopeli, sillä eskarilainen sai uuden kaksipyöräisen kulkuneuvon, Jopo Rodeon. Ja tottavie se tuli tarpeeseen vanhan menty rikkinäiseksi. Tosin vanha fillari saatiin vielä takuuseen ja olisi nyt valmiina huollosta noudettavaksi, kun vaan ehdittäisiin se noutaa. Siitä siis pikkuveljelle täksi kesäksi menopeliä riittää kovastikin.

jopo3.jpgjopo1.jpgjopo2.jpg

Nyt pyörällä sahataan pihatietä edestakaisin sen seitsemänkymmentä kertaa päivittäin, eikä into näytä reilun viikon ahkeran testauksen jälkeen loppuvan. Haaveissa olisi oppia ajamaan ilman käsiä ja keulimaan. No ei ehkä vielä...

jopo%20rodeo.jpg

Pikkuneiti on innostunut sähkötraktorista ja onkin oppinut jo varsin taitavaksi kuskiksi. Kysyin tuleeko sinusta isona traktorikuski, niin kuulemma ei, mieluummin prinsessa. Rompsu oppi ajamaan nyt ilman apupyöriä ja pikkupyörä saa kovasti kyytiä tällä hetkellä. Aamulla ensimmäiseksi ja illalla viimeiseksi. Ihanaa, kuinka innostuneita ovat jokainen uusista taidoista. Ja kypäräkin näköjään puuttuu, vaikka yleensä se kyllä on päässä.

py%C3%B6r%C3%A4ily.jpg

Lehmälauma vasikoineen tuli nyt muutamaksi viikoksi ihan meidän pihassa olevaan aitaukseen. Keittiönikkunasta ja terassilta on tällä hetkellä aika kivat maisemat. Jos hieman vettä ropisisi taivaalta niin nurmi rehahtaisi kasvuun ja mammat pääsisivät laitumelle. Mahtaa olla vesikielellä, kun välillä rivissä katselevat aidan takanaa vihertävää ruohoa.

py%20lehm%C3%A4t.jpg

Tulppaanit on jo kauniisti kukassaan, ukkolaukat jo nostelee nuppujaan korkeuksiin. Hurjaa vauhtia edennyt kevät.

py%20kukka.jpg

Mulla on selkä ihan riekaleina ja si-tukivyön avulla koitan linkuttaa eteenpäin. Isäntä lähti illalla lasten kanssa rantasaunaan ja minä jäin kotiin. Kauaa ei tarvinnut olla yksinään kun rakas ystävä piipahti kylään ja parannettiin maailmaa taas monta pykälää. Kuinka paljon voikaan saada energiaa ihanasta juttutuokiosta läheisen ihmisen kanssa. Tein meille etukäteen pientä vadelma- appelsiini sisältöistä "iltapalaa". Loppukuppi tyhjeni hetkessä kun rantasaunalta saapui iloinen ja meluisa, järvessä pulikoinut lapsijoukko ja flunssasta toipunut isäntä, joka kuulemma karisti flunssapöpöt uintireissulla. Toivottavast niin kävi.

py%20j%C3%A4lkk%C3%A4ri.jpg

Meillä on traktori reistannut ja isäntä on sen kanssa nyt paininut jo pari päivää. Tänään pitäisi sen tulla kuntoon ja johan stressi sen osalta helpottaa. Meistä aikuisista kumpikaan ei ole ihan täydessä vedossa. Huomenna kuitenkin tehdään jotain normi arjesta poikkeavaa, johon isäntä tai kukaan meidän lapsista ole vielä koskaan saanut minkäänlaista kosketusta. Omasta viimekerrastani saman touhun parissa aikaa noin 20 vuotta. En paljasta vielä että mitä, mutta jotain kivaa on tiedossa. Siitä huomenna tai sunnuntaina lisää. Lapsille siis kiva yllätys tiedossa!

Nyt koitan, josko saisin kasvihuoneella touhuja eteenpäin ja vihdoin vietyä tomaatin ja kurkun taimet kasvihuoneeseen. Jos selkä ei kestä, homma siirtyy harmittavasti eteenpäin. Taimet keittiön ikkunalla lähentelee jo verhokappojen alareunaa, joten kiireesti pitäisi niiden päästä jo isommille apajille kasvamaan.

Ihanaa tulevaa viikonloppua kaikille lukijoille! Olen taas ollut ihan hämilläni, kuinka paljon ja ahkerasti jaksatte käydä lukemassa sekalaisia höpinöitäni.