Kotona hetken vallinnut hiljaisuus vaihtui yllättäen hulinaan ja vilinään. Nyt seuraakin kuvapläjäys meidän minilomasta, sillä lomalla ei ollut aikaa keskittyä tänne kirjoitteluun.

Lähdettiin viettämään sateisen kelin myötä pientä pikalomaa ja hakemaan Nokialla serkuilla kylässä ollutta esikoista kotiin. Ja päästiin samalla katsomaan, kuinka siskoni kotona meneillään oleva takapihan projekti etenee. Aika hyvältä näyttää jo terassialue uima-altaineen, sanoisin. Käyttöaste altaalla oli kova, sillä aina kannen ollessa auki joku oli polskimassa, yleensä isompikin joukkio.

s%C3%A4.%20loma.jpg

Joka ilta ja välillä aamukin kului sujuvasti altaalla. Meillä oppi molemmat pojanroikaleet uimaan tällä reissulla, kiitos siskonperheen uima-altaan. Ohjelmaan kuului myös päivä Särkänniemessä, jonne mentiinkin isommalla porukalla päivää viettämään.

s%C3%A4rkk%C3%A4.jpg

Possujuna, kahvikupit ja tukkijoki olivat neidin lempparit.

s%C3%A4rkk%C3%A41.jpgs%C3%A4rkk%C3%A42.jpg

Leendaariset vanhat autot muistuu mieleen jo omastakin lapsuudesta.

s%C3%A4rkk%C3%A43.jpg

Isäntä oli ainut, joka nautti extreme- kokemuksesta kesän uutuuslaitteen X:n kyydissä. Otin itsellenikin avaimen, vaikka moneenkaan laitteeseen en voinut raskauden myötä mennä. Tukkijoki, Koskiseikkailu ja lemmenjoki (?) tuli testattua.

s%C3%A4rkk%C3%A4%20X.jpg

s%C3%A4rkk%C3%A491.jpgs%C3%A4rkk%C3%A48.jpg

Meidän 5-vee sai ekaa kertaa 120-cm leiman käteensä tarkan mittailun jälkeen ja pääsi laitteisiin, joihin ennen pääsystä on vain saanut haaveilla. Nyt tuli tutuksi koskiseikkailut ja MotoGee.s%C3%A4rkk%C3%A47.jpg

Välillä huikopalaa pizzabuffetissa. Ravintolan pöytiin hyökkäävät lokit tekivät kokemuksesta ikimuistoisen.

s%C3%A4rkk%C3%A45.jpg

Serkukset.

s%C3%A4rkk%C3%A44.jpg

Akvaarion ehdoton lemppari oli kaimaani.

s%C3%A4rkk%C3%A49.jpg

Näsinneulan huikeat maisemat eivät paljoa lapsosia hätkäyttäneet.

s%C3%A4rkk%C3%A492.jpg

Hattaransyöntikin on taitolaji.s%C3%A4rkk%C3%A46.jpg

Jäähilejuomaa, pehmistä, kirpeää karkkijauhetta ja minulle metrilaku- jokaiselle siis jotakin. Kivaa oli, mutta ei näitä päiviä montaa kesässä lompakko kestä. Hieman voisi hinnat olla huokeammat, niin voisi samassa paikkaa käydä useamminkin. Serkuilla perheineen on särkänniemeen passit, joilla pääsee hurvittelemaan kesän ajan vaikka joka päivä. Kätevät, jos asuu lähistöllä.

Oli muuten rankka päivä minulle lyllertää lapsijoukon perässä koko päivä, ja tutuksi kävi mäkinen reitti tukkijoelta koskiseikkailuun. Päiväksi oli luvattu sadetta, mutta ainut kastuminen johtui vesilaitteiden räiskeistä.

s%C3%A4rkk%C3%A493.jpg

Seuraavana aamuna käännettiin autonnokka kohti lapsuuden maisemia, eli Tammelantoria.

tammelantori5.jpg

Asuttiin ihan torin kulmilla lapsuudessani. Ihana torimeininki sai valtaansa heti.

tammelantori.jpg

Taas meitä oli isompi joukko liikenteessä. Puiston isojen puiden alle levitetyt retkipeitot tarjosivat kaivattua suojaa auringonpaisteelta.

tammelantori4.jpgtammelantori3.jpg

Leppoisaa ajanviettoa rakkaiden seurassa.

tammelantori2.jpgtammelantori1.jpg

Muut halusivat evästää grilliruokaa, isännyyden kanssa käytiin kalabaarissa hakemassa ateriat.

tammelantori6.jpg

Saatiin hyvät naurut, kun pieni jackrusselinpentu sai hajut vaarin annoksesta. Vaari kuitenkin sai loppujen lopuksi itse syödä annoksensa.

tammelantori8.jpg

Tämä kyseinen tammelanpuisto oli oman lapsuuteni lähin puisto, jossa tuli käytyä päivittäin. Samat puiset formula-autot sieltä vielä löytyi, mutta muut vekottimet olivat kokeneet ihan tervetulleen muutoksen.

tammelantori7.jpg

Puistoilun jälkeen matka jatkui omasta lapsuudestanikin tuttuun liikennepuistoon.liikennepuisto1.jpg

Kaikki yli 5-vuotiaat pääsivät ensin autokouluun opettelemaan liikennesääntöjä.

liikennepuisto3.jpg

Pienemmille oli oma ratansa...

liikennepuisto2.jpg

Kun liikennesäännöt oli jotakuinkin selvillä, pääsivät matkalaiset liikenteeseen. Puistossa on oikeat liikennemerkit ja liikennevalot.

liikennepuisto.jpg

Illalla taas tietysti polskimista. Ei saanut muutaman kilometrin päässä sijaitseva Eden kannatusta, sillä takapihan uima-allas vei voiton äänin 99-1. Ainut Eedeniin lähtijä olisi ollut meidän tuleva ekaluokkalainen, joka moitti hieman viileää vettä. Kun sitten hieman patistettiin altaaseen, ei millään olisi sieltä suostunut myöhemmin poistumaan. Ja aamulla piti ensimmäisenä päästä uimaan. Lomansa aikana myös pyöräili monta kymmentä kilometriä, kun kerrankin pääsi asfaltilla kurvailemaan. Vuorossa miesten ja lasten uimavuoro, välillä tosin oltiin kaikki samalla kertaa lillumassa ja hyvin mahtui silloinkin.

uimassa1.jpg

Vaari on kovassa suosiossa lasten kesken ja takuulla ei saa hetkenkään rauhaa lapsilaumalta.

uimassa.jpg

Ja välillä hieman villinpääkin menoa altaalla.

uimassa2.jpg

Oli kyllä kaikilta kanteilta ihana loma. Ehdittiin käydä myös Ikeassa ja sain kaipaamani tavarat sieltä hankittua uudelle terassialueelle. Ehdiittiin käydä myös hieman shoppailemassa kesän lastevaatealessa ja vauvelitkin saivat muutaman pehmeän pussukan ja kouluunlähtijät hieman syksyksi päälle pantavaa.

shoppailu.jpg

Kotiuduttiin eilen illalla vielä Tuurin kautta ja lapset kävivät tivolissa muutamassa laitteessa pyörähtämässä. Oltiin kotona vasta kymmenen jälkeen ja isäntä lähti vielä navettahommiin kun me muut alettiin autosta tyhjäämään tärkeinpiä tavaroita. Lehmät pääsi kaipaamalleen laitumelle ja oltiin kyllä kaikki ihan poikki, eli pikaisesti kaaduttiin jokainen sängyn pohjalle.

Aamulla elettiinkin jo ihan normaalia lapsiperhearkea, sillä sukeltamisesta innostunut 5-vee valitteli yöllä korvaansa. Kasin jälkeen oltiinkin jo lääkärissä ja tuloksena oli korvatulehdus, joka poiki antibioottikuurin. Vielä vähän päivemmällä lähdettiin naapurikuntaan särkypäivystykseen isännän vihlovaa hammasta hoidattamaan. Odotellessa käytiin ostamassa pikkupaalaimeen lasten kanssa naruja. Voi kyllä olla että jää pienpaalit tänä kesänä paalaamatta, mutta innokkaita heittelijöitä ystävä ja sukulais-piirissä kyllä riittäisi, jos nyt vaan keliä olisi. Riihikin nököttää pikkupaalejen osalta hyvinkin tyhjänä...

Valtava pyykkivuori odottaa pesukoneeseen pääsyä ja peräkärrykin on vielä tyhjäämättä. Kissa ja koirat vailla huomiota ja navetastakin kuului tuttua jutustelua kun kävin eläimiä vaikaisemassa, joten sinnekin pitäisi ennättää eläimiä rapsuttelemaan.  Palju nyt kuitenkin lämpiämässä ja pehmittämässä hieman arkeen paluuta. Sitä onkin kaivattu, sillä viime pulahduksesta on kulunut jo tovi.

Seuraava loma haaveissa, jotta ehditään kaikki suunnitelmat toteuttaa ennen jakautumistani. Myös kuivempaa keliä odotellaan kovasti, jotta rehunteko pääsisi jatkumaan. Ensi viikolla vieraita tulossa ja nyt tähän näköön viikonloppu ihan oman perheen kesken. Joskin ystävät ovat aina tervetulleita. <3

Nyt toivottelen kaikille antoisaa viikonloppua!