touko067parsapasta.jpg

Jälleen kerran parsareseptiä, mutta se kun vaan on niin <3. Grillattua parsaa, parsakeittoa, parsapizzaa... Tällä kertaa sitä sujahti pastan sekaan kera sipuleiden ja pepperonin.

nippu parsaa

(tuore) pastaa

pepperonia

tilkka öljyä

2 sipulia

2 yksikyntistä valkosipulia

parmesaania raastettuna

1 dl kermaa

suolaa

mustapippuria

sitruunaa

yrttejä

touko067parsapasta2.jpgtouko067parsapasta3.jpg

Kuullota sipulit öljytikassa. Lisää parsa ja silputtu pepperoni. Paista muutama minuutti,  jotta pepperonista irtoaa makua ja parsa kypsyy sopivasti. Lisää mausteet ja yrtit, lopuksi kerma tilkka.

touko067parsapasta4.jpg

Keitä (tuore) pastaa ohjen mukaan suolatussa ja öljytilkalla lisätyssä vedessä. Tarkkana pitää olla, ettei pasta mene yhtään yli kypsäksi. Ota reilu desi keitin vettä talteen.

touko067parsapasta1.jpg

Nostele siivilässä valutettu pasta paistinpannulle ja kääntele sekaisin. Lisää tarvittaessa keitinlientä notkistamaan koko komeutta.

touko067parsapasta6.jpg

Kokoa annokset: ripottele päälle tuoreita yrttejä oman maun mukaisesti, raastettua parmesaania ja sitruunalohko.

touko067parsapasta7.jpgtouko067parsapasta5.jpg