Hyvin käyntiin lähtenyt aamu tarvitsee hyvän näkkileivän. Sigdal on se taikasana. Aika yksinkertaista. Ja niin hyvää!

IMG_6647.jpg

Eilinen ilta ei mennytkään aivan suunnitelmien mukaan. Saunassa laittelin pyykkejä kuivamaan kunnes huomasin jotain outoa. Pyykit olivat osa enemmän ja toinen vähemmän kirkkaan kideliman peitossa. Koneeseen oli äksynyt vaippa- Yäääk. Laitoin huuhtelun ja linkouksen, mutta lopputulos lähes sama. Jokainen pyykki sitten sisä -ja ulkopuoleltatekemistä yksitellen huuhteluun suihkun alle ja uudelleen ripustus narulle. Olishan mulla ollut muutakin illaksi.

Mutta mitä vielä, eihän se huono onni tähän jäänyt. Samaan aikaan keittiön viemäri oli mennyt tukkoon ja astianpesukone nosti vetensä lavuaariin. Tässä vaiheessa minä nostan kädet pystyyn. Nuo viemäritouhut ei ole pätkääkään minun heiniäni. Siivoan kyllä ihmisjätökset, eikä eläinten jätökset koiran ripulipaskaa lukuunottamatta kuvota yhtään, mutta viemärit. Painajainen. Onneksi on tuo isäntä talosta jolta hoituu nuo ällöimmätkin hommat ilman ilmeenkään värähtämistä. Päälle vielä kaksi iltapalalla kaatunutta maitolasia, josta toinen suoraan keittiön matolle ja toinen ruokapöytään, josta pöydän päällä oleva lasi imaisi maitoa lasinreunan alle ainakin metrin pituudelta. Ihmeellinen imu siellä. Ei auta kuin irroittaa lasi kokonaan ja pestä molemmat. Niin mulla tosiaan olisi ollut muutakin touhua... Kaikesta lamaantuneena menin nukkumaan jo yhden jälkeen, mikä on aivan poikkeuksellisen aikaista minulle. Yleensä kello on siellä aamu 4-5 pintaan, kun nukkumaan ehdin. Moni ihmettelee milloin teen ja ehdin touhuta juttujani, niin yöllä.

Lapset eivät meinaa maltaa odottaa remontin valmistumista. Nyt on kuitenkin olohuone täynnä purkkeja ja putiloita ja lähes jatkuva kävelykielto päällä, kun lähes aina joku kohta on kuivumassa. Niin ja kun ei ole sitä telkkaria niin myös se pleikkari puuttuu. Raymania tuntuu olevan jo TOSI kova ikävä, eikä yläkerrassa ole wii u:n Mario Brosista ole poistamaan sitä ikävää.

IMG_6633.jpgIMG_6630.jpg

Päänvaivaa tuottaa olohuoneen yksi seinä. Siihen ei löydy oikeaa sävyä sitten milllään. Kaupan värilastuista katsottuna maalit näyttää juuri oikealta, mutta täälä kotiseinässä kaikki on ihan sinisiä. yyh.Neljällä maalilla olen sen nyt maalannut ja tänään viimeiseksi sutaisin siihen Tunto Hieno struktuurimaalin. Meidän olohuoneeseen on tulossa kaksi tehosteseinää. Jos lopputulos vaikuttaa liian levottomalta, laitan struktuurin päälle vielä kerroksen valkoista maalia. Nyt aamulla näin kuivuneen lopputuloksen ja se oli parenpi, kuin kuvittelin. Tänään vielä hieman jossainvälissä yritän ehtiä tuusaamaan sitä toisella kerroksella lisää. Saapa nähdä. Ikkuna sai eilen myös viimeisen maalikerroksen ja hohtaa nyt valkoisena. Vanhaa tummanruskeaa ei tule ikävä. Jotain hyvääkin siis!

Kattoa saatiin eilen taas hieman maalattua eteenpäin. Se on yllättävän hidasta ja maalin menekin suhteen imeväistä normaaliin paneeliin verrattuna. Niin kauan pystyy maalamaan, kunnes niska on jäpittämisestä tulessa. Meillä siis olohuoneen katto on raakalautaa. Siitä tulee justiinsa niin rouhea, kuin kuvittelin. Toisen maalauskerran vielä vaatii, mutta se hoituu nopeasti telaamalla. Nyt on näperretty katosta 2/3. Ehkä sekin vielä joskus valmistuu...

0.jpg

Tänään isäntä aloittaakin remontin navetalla ja taitaa tulla välipäivä remontissa. Yksin jos lasten kanssa olen, en maalaamaan repeä. Jonkun pikkuhomman pystyy just ja just hoitamaa, jos lapset vaikka katsoo lastenohjelman, mutta aina vähintään saa keskeyttää hommat kun tarvii mennä pyyhkimään pari kertaa pyllyä tai antamaan maitoa tai vettä tai jotain muuta. Jos ei heti jotain muuta, niin vähintään puhelin soi pari kertaa tai ovella käy joku. Sitähän se on ja joka kerta. Kotiäitiyttä, niin monelle tuttua. Ja yritäpä puhua puhelimessa, ihan taatusti on jokaisella lapsella samaan aikaan asiaa... :)

Kauniisti paistaa aurinko, joten ulkoilemaan siis. Ihanaa keskiviikkoa jokaiselle!