Takana harvinainen viikonloppu ihan oman perheen kesken. Paljua, rantasaunaa, grillausta ja paljon unta. Muuten niin rauhallista ja antoisaa, mutta voi vietävä navetasta karannut Nuoli-vasikka, joka ei sitten millään meinannut mennä navettaan takaisin vaan vasta emon nähtyään ymmärsi mihin piti turpa suunnata. Kolme kertaa ehti käydä rantasaunalla asti ottamassa vauhtia ennen kuin saatiin aitaukseen se kiinni. Hiki tuli jo jahtaushommassa ja oli lähellä etten soittanut apujoukkoja sen metsästykseen. Nyt muistan laittaa vastaisuudessa portin kiinni, vaikkakin navetta taas tyhjennettiin laitumelle sorkkaväestä, kun sateet helpotti. En tiedä varmaksi että mikä, mutta joku minua vetää ahkerasti vaakatasoon eikä nukkumatilla kestä kauaa poimia minua kyytiinsä. Liekö se sitten hemoglopiini, joka viime neuvolassa oli ripauksen päälle 100 vai joku muu, mutta uni on maistunut viime päivinä ihan poikkeuksellisen paljon. Saattaa tietysti olla myös loman nollausta, sillä silloin tuli kyllä mentyä paikasta toiseen ihan maksimirajoissa.

viikonloppu.jpg

Oma kasvimaa ja kasvihuone alkaa tuottamaan satoa, vaikka pieniähän osa vielä on. Siitä huolimatta haettiin sieltä aineksia kasvisvartaisiin hyvällä omalla tunnolla. Herkkusienet ja paprikat kaupan valikoimista. Herkkusieniä ei omasta tuotannosta löydy ja kasvihuoneen paprikat ovat vielä ihan raakoja. Kurkkuja on alkanut pukkaamaan hyvällä, useamman kurkun päivätahdilla. Nuorempi jäppisistä on niitä innokas keräämään ja lähes joka aamu on tuoreet, vastapoimitut kurkut aamupalapöydässä.viikonloppu1.jpg

Vartaiden "maalaaminen" oli lapsille mieluista puuhaa.

viikonloppu2.jpg

Meidän niin piti syödä pihalla uudella terassilla, mutta sadekuuron yllättäessä päädyttiin sisälle. Täälä on tullut ihan hirmuisesti vettä, sillä rannassa rantaviiva oli noussut monta metriä ja uimaan pystyi hyvin siinä kohtaa, missä reilu viikko takaperin oli vettä hieman yli nilkkaan saakka.

vartaat.jpg

Meillä ei pastaa kovin usein lautasille eksy, mutta nyt siihen on kauhea himo. Nuudelia ja sweet chiliä, ai nam. Lisäksi grillattua broileria, kasvimaalta salaattia ja kasvisvartaita. Nyt on kasviskausi parhaimmillaan joten suosittelen muillekin nakkaamaan grilliin useampia kasvislajeja. Tokihan niitä voi ihan parilallakin valmistaa, mutta meillä palaset löytää usein tiensä tikkuihin lasten niin kovasti niitä tykäten niihin pujotella.

vartaat2.jpgvartaat1.jpg

Jälkkäriksi aamuisesta kaurapuuronjämästä tehtailtua pannukakkua. Maku siinä oli hyvä, vaikkakaan ei noussut niinkuin normaalisti. Taisi kaurapuuron suurehko määrä vaikuttaa asiaan. Lapset kävivät poimimassa mustikat rantametsästä saunanlämmitysreissulla. Mustikkaa näyttää olevan nyt metsä pullollaan ja hyvän kokoisiakin ovat. Mustikkakukko lapsilla haaveissa, mutta se vaatikin jo muutaman litran valmistuakseen. Isäntä lupasi lasten kanssa joku päivä mennä keräämään siihen tarvittavat marjat. Vanhimmalla siis kuppi puolillaan, seuraavalla juuri ja juuri pohja täynnä ja nuorimmalla kuppiin oli eksynyt viisi mustikkaa -jokaiselle yksi siis. Suupielet oli kyllä neidillä sen näköiset, että luukusta alas oli tipahtanut isompi mustikkajoukko poikineen. Hyvä niin.  Muutaman mehevä vadelma löytyi takapihan pusikosta. Oi voi kun noita vattupuskia olisi enemmän, ne on niin ihania. Tämän mahan kanssa kun itsekin taipuisi puskia rapistelemaan, mutta haaveiksi jää mustikoiden ja muidenkin matalalla kasvavien marjojen kerääminen minulta tänä kesänä.

pannari.jpgpannari1.jpg

Nyt täälä kovasti odotellaan poutakelejä jotta rehunteko pääsisi jatkumaan. Tarvitaan rehua kuivana talvipakkasille syöttöön. Muutama päivä pitäisi paistaa että homma pääsisi alkuun. Odotellessa onkin hyvää aikaa huoltaa koneita kuntoon, tai siis isäntä huoltaa. :) Tuntuu tällä hetkellä riittävän itselle tarpeeksi puuhaa siinä että saan tehtyä ruokaa pöytään ja viihdytettyä osan päivästä lapsikatrasta.

Alkaneelle viikolle on reilusti ohjelmaa ja taas päästään loppuviikolla kurkkaamaan mahassa möyrivää kaksikkoa. Se on kyllä joka kerta yhtä jännää, vaikka tässä raskaudessa ultrakäyntejä on jo tähän mennessä luultavasti ollut enemmän kuin edellisissä raskauksissani yhteensä. Vieraita tulossa myös useampana päivänä, mikä onkin ihan mukavaa vaihtelua arkeen. Ja loppuviikolla lasten serkut saapuvat vuorostaan meille kesän viettoon. Silloin ohjelmassa päivittäin paljuilua, rantasaunaa ja pelailua. Kauheeta vauhtia kesä etenee ja raskausviikot lisääntyy mahan kasvaessa. Olikin hauska juttu, kun yhden pirtsakan tuttavan näin tänään kaupan pihalla. "Pakko kysyä, mutta oletko sä raskaana?" "No kyllähän mä ja reilun parin kuukauden kuluttua tuplat tulossa." "Voi eikä, onnea paljon!"  Oikeasti mun ulkomuoto alkaa olla niin valtava, että enää ei pystyisi peittelemään asiaa millään konstilla, eikä suinkaan olisi tarvettakaan. Tänään alkoikin raskausviikko 28 ja siihen kun lisätään 8 viikkoa, alkaa takuulla olla valmista. Harva edes tuplien kanssa pääsee viikolle 36 eli mielenkiinnolla odotan olenko itse silloin jo kolmeen osaan jakautuneena vai tuhdisti vielä yhtenä palasena. Sen aika näyttää.

Aurinkoista viikkoa kaikille!