pilkki6.jpg

Ei voi sanoa, että kalaonni olisi ollut pikkuisenkaan kohdallaan kun käytiin tänään pilkkiretkeellä omassa rannassa. Isäntä kairasi hiki päässä reikiä reikien perään ilman toivottua tulosta. Ei osunut ne reijät kalaparvien huudeille. Mutta eipä se menoa haitannut, sillä kova halu oli päästä testaamaan samana päivänä hankittuja pilkkejä. Pilkit hankittiin viikonlopun pilkkikisaa ja eskarilaisen keskiviikkoista koulun pilkkikisaa varten.

pilkki1.jpg

Pilkkireissulla oli mukana eskarilaisen koulukaveri naapurista ja kalattomassa reissusta huolimatta suut oli korvissa, mikä tietysti oli tärkeintä. Kelissäkään ollut moitteita. Koirat oli muuten kiinnostuneita pilkkireijistä ja kurkistelivat reikiin kerta toisensa jälkeen päät kenossa.

pilkki3.jpgpilkki7.jpg

Ensin seisten ja ajan kuluessa kyykkyasento osoittautui pikkuneidille paremmaksi. 5 -vuotiaan innostus lopahti ensimmäisenä ja siitä hyvästä koiruudet pääsi juoksemaan ylimääräistä spurttia.

pilkki2.jpgpilkki.jpgpilkki4.jpg

Meidän eläkeläiset, ihan harmaahapsia jo kumpainenkin rakkaus. Menossa mukana aina kuin mahdollista.

pilkki5.jpg

Tämä oli muuten eka pilkkireissu minulle ikinä. Isännyys on lasten kanssa joka talvi käynyt edes kokeilemassa, mutta minä olen välttynyt niiltä retkiltä. Ihan kivaa oli hengailla jäällä, eikä minua henkilökohtaisesti vaivannut kalattomuus, vaikka toisaalta kivahan se olisi lasten ollut saada joku sintti siiman jatkoksi. Ehkäpä seuraava kerta tuo toivotun tuloksen. Ei saatu iltaruoaksi lasten toivomaa kalasoppaa, mutta kun pyöräytin pizzan uuniin ei kukaan enää kalakeiton perään haikaillutkaan.

Navetan viimeiset isot pojat haettiin eilen viimeiselle matkalle ja nyt navetassa alkaa molemmilla navetan puolilla remontti. Poikimiset alkaa jo parin viikon kuluttua ja sitä enne on tehtävää ja paljon. Lehmämammat näyttää juuri siltä, että ensimmäinen saattaisi pullauttaa karvaisen vauvan hetkenä minä hyvänsä. Huomenna kuitenkin traktorin planeettapyörästön vuoto saa remontin myötä uuden tiivisteen osakseen, eli remontin täyteinen viikko tulossa kaikin puolin. Loppuviikolle odotellaan jo pääsiäislomavieraita ja jotain kivaa extraa pitäisi loppuviikkoon keksiä. Juhla-ateria ja lapsille munapiilon suunnittelua ainakin.

Minkälaisia pääsiäisperinteitä sinun perheessäsi vietetään? Ja onko joku jakovuotinen pääsiäismenyy, joka on varsin hyväksi todettu?

Hyvää alkanutta viikkoa ja pääsiäisen odotusta!