tomaatti%20vuohenjuustosoppa.jpg

Kuinka ihanaa onkaan talvipakkasessa ulkoilun jälkeen nauttia lautasellinen kuumaa keittoa? Jauhelihakeitto on meidän perheessä se ehdoton numero yksi, mutta myös lohikeitto, hernesoppa, kasvissosekeitto ja tomaattiaurajuustokeitto ovat takuuvarmoja ja herkullisia keitonhimon tehokkaita sammuttajia joita vaihtelevan tasaiseen tahtiin tulee keiteltyä. Kaikki näistä ei tosin lapsille mieluisia, mutta aikuisille kyllä maistuu.

tomaatti%20vuohenjuustosoppa1.jpg

Tomaattinen porkkana- vuohenjuustokeitto on ollut tässä syksyn mittaan hyvinkin suosittua keittoa tässä keittiössä jo ihan helpon valmistuksen ja takuuvarman maistuvuuden vuoksi. Kasvikset kattilaan kiehumaan, lopuksi mausteet ja juusto ja soseutus sauvasekoittimella. Melkein yhdellä kädellä toteutettavissa koko soppa. :)

4-5 Tomaatteja, tomaattisosetta

4-5 Porkkanaa (valmis porkkanasosekin käy)

2 Sipulia

1 yksikyntinen valkosipuli

Vuohenjuusto

Kasvisliemikuutio (luomu)

Suolaa, mustapippuria

Timjamia

Kerma loraus

Kuori porkkanat, pilko pienemmäksi ja laita kattilaan vettä sen verran että peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio. Lisää kuoritut ja halkaistut sipulit ja pilkottu tomaatti. Anna kiehua reippaasti 10-15  minuuttia ja laita levy pienemmälle. Lisää vuohenjuusto ja mausteet, anna kiehua muutama minuutti kunnes juusto on sulanut keittoon. Soseuta sauvasekoittimella ja tarkista maku.

Päälle voi ripotella raejuustoa, crutonkia tai lorauksen kermaa.

tomaatti%20vuohenjuustosoppa2.jpg