Nyt ollaan kotiuduttu lomalta ja samalla lomailin hieman tännekkin kirjoittelusta. Kiva loma oli, mutta kiva oli toki tulla jo kotiinkin valmistelemaan joulujuttuja ennen seuraavaa lomapätkää. Kun kotoa viime keskiviikkona lähdettiin, kaikki paikat oli mustana ja kurassa. Tullessa kaikki niin kauniin valkoista ja 7 astetta pakkasta, ai ihanuutta. Tosin siitä saadaan nauttia vain tääpäivä, sillä huomenna lämpöasteet nousee plussan puolelle. Tänään kaikki viimeisetkin ulkolyhdyt viritellään paikoilleen ja nautitaan edes tämä yksi ilta valkeudesta.

Käytiin heti nevatalla katsomassa eläimet, sillä näin painajaista, että teuraaksi lähtevät oli jo haettu meidän lomalla ollessa ja samaan kuormaan oli vahingossa lähtenyt lempilehmäni Tarja. No tietysti niitä ei ollut mihinkään haettu. Hyvää työtä oli lomittajat tehneet,  navetta oli niin siisti ja kaikki eläimet hyvässä kunnossa. Jees! Kyllä hyvä lomittaja on kaikista tärkein lähtökohta lomalle lähtiessä.

Meillä lomalla riitti juhlaa, sillä juhlistettiin meidän 5-vuotiasta ja lisäksi äitini 6-kymppisiä pienellä porukalla ihanassa, espanjalaishenkisessä Salud -ravintolassa keskellä Tampereen keskustaa.

noksu3.jpg

Vaikka meitä oli vain me kolme sisarusta perheineen ja itse juhlakalu, lapsia kertyi 9 kipaletta ja aikuisia 7. Kabinetti oli ihan paikoillaan, jotta saatiin itse ruokailla rauhassa, eikä muillekkaan ravintolan asiakkaille aiheutunut harmia vilkkaista lapsista. Oli kyllä hyvä paikka salaattipöytineen ja jälkiruoaksi oli hedelmiä ja juustoja.

noksu1.jpgNOKSU9.jpgnoksu2.jpg

Kahdella pienimmällä oli ihan omat mielenkiinnon kohteet muiden vielä ruokaillessa...

12265647_10200969306590614_6926489067647

Itse tehtiin Ellan ja Millan kanssa jälkkärikakut, jotka vasta illalla syötiin. Vaihtoehtoina mustikka-vanilja ja valkosuklaakakku.

noksu7.jpg

Illalla vielä lasten tanssiesityksiä ja lautapelejä. Siskojeni tytöt harrastavat kilpatanssia ja kyllä kehityksen huomaa. Hienoa, että löytyy niin mieluinen harrastus jo hyvissäajoin.

NOKSU82.jpgnoksu8.jpg

Äiti yllätti meidät sunnuntaiaamuna tekemällä aamupalaa. Tällaisen tarjoilun kun saisi joka päivä, ai nam!

NOKSU811.jpg

Tuurin kautta illalla kotiin ja voi tsiisus sitä tavaran määrää, joka peräkärrystä purettiin sisälle. Tietää, mitä tämän päivän tekee ja lapsilta salaa pitäisi päästä paketoimaan joululahjoja. Uteliaita silmäpareja kerääntyy heti ympärille, kun edes keittiöön koettaa hipsiä. :) Sain hankittua myös tarvitsemiani askartelutarvikkeita ja nyt päästään toteuttamaan loput jouluaskartelut.

Isäntäkin iltasella tuumasi, että tuosta vuoresta ei ilman kahvia selvitä. Eikä illalla edes selvitty, vaan nyt jatkuu paketointi.

NOKSU81.jpg

Anoppi oli täällä touhunnut ihan urakalla meidän ollessa reissussa. Paljon sain helpotusta viikottain jatkuvaan joulusiivoukseen.

Nyt siis tasan kuukausi jouluaattoon, mikä on aika huikeata! Jouluverhokankaat löysin vielä illalla, eli kun tuon vuoren tuosta saan selvitettyä, kaivelen ompelukoneen esille ja ompelen muutaman verhon ja tyynynpäälliset. Ihan olisi jo korkea aika tässä pirtissä virittäytyä joulutunnelmaan.

Mukavaa viikkoa jokaiselle!