Mikäs sen mukavampi tapa aloittaa viikon viimeinen arkipäivä, kuin Marimekko -aiheinen postaus. Jo yksi sana saa hymyn huulille. Mielikuva mustasta ja valkoisesta posliinista ja värikkäistä, jalallisista lasimaljoista. En haluaisi myöntää olevani materialisti, mutta valehtelisin jos väittäisin, ettei näillä ole jonkin sorttista paikkaa sydämessäni. ♥️ Marimekko.

Pikainen käynti reipas viikko sitten Keskisen Marimekon osastolle oli avartava, sillä aivan valtavasti oli tullut uutuuksia keräilemääni astiastoon. Jotain sieltä tarttui mukaankin mutta tälläkertaa se ei ollut posliinia.

Nyt vuorossa arvatenkin  astiapitoinen sisustuspostaus, joka on ehdottomasti lähellä sydäntäni. Marimekon Siirtolapuutarhan/ Oiva sarjan astioita, Mariskooleja ja hivenen Arabian Teemaa. Siinä olikin astioista ne suurimmat lempparit lueteltuna epämääräisessä järjestyksessä.

Marimekko%20siirtolapuutarha%20ihanuuksi

Paljon siis on näyttänyt tulleen Marimekon siirtolapuutarhasarjaan uutuuksia pienellä aikaa, lähinnä joulun jälkeen. Lautasia, kannuja, kulhoja, kippoja ja kuppeja... Eli kaikkea ihanaa.

Siirtolapuutarha -sarjassa on kahdenlaista syvää lautasta. Vanhempi vasemmanpuoleinen ehdoton lempparini ja uskonkin, että uutuutta, eli isopalloista syvää lautasta ei tule meillä kotiutumaan laisinkaan. Hieno sekin toki on, mutta ei vedä vertoja kilpailijalleen. Makuasioitahan nämä on joten kumpiko sinun silmää miellyttää enemmän? Vai miellyttääkseen kumpikaan? 👀


marimekko%20siirtolapuutarha%20syv%C3%A4

Yksi suosikeista ja useiten käytössä olevista astioista kotosalla on  5 dl:n kulhot. Ennestään meillä onkin vain pallokuvioista ja niitäkin mennyt ahkerasta käytöstä johtuen jo muutamia rikki. Joten puolen litran vetoiset kukkakuviolliset kulhot ovat enemmän, kuin tervetulleita täyttämään kulhovajetta.

Marimekko%20Siirtolapuutarha%20kulho%205

Joulun uutuuksiksi sarjaan tuli punaista piristystä. Leipälautasta, pientä kulhoa, kahvikupit, glögimukit ja taisi tästä olla muistaakseni isot, 4 desin vetoisetkin mukit tuotannossa. Niinkuin täällä jo joulunaikaisissa postauksissa vilahteli, meidän astiakaappiin sujahti muutama punainen kahvikuppi mustapalloistan kavereiden seuraan piristyksesksi ja oikeastaan tykkäsin niistä enemmän mitä alkuunsa kuvittelin.

Marimekko%20siirtolapuutarha%20punainen.

Myös Marimekon vanhempaa tuotantoa olevat, jo tuotannosta poistuneet Kukkuluuruu- sarjan mukit sopivat täydellisesti puna -ja mustapalloisten mukien kavereiksi. Muotokieli niillä kaikilla siis sama "Oiva" ja tilavuus passeli 2,5 dl. Tätä mukikokoa tulee ehdottomasti käytettyä eniten. Hyvänä kakkosena laakeat teemukit ja kolmantena jättimukit.

Marimekko%20Siirtolapuutarha%20%26%20kuk

Ja siirtolapuutarhan uudet mukit näyttivät tältä.

IMG_0006.jpgIMG_0008.jpg


Leipälautasrintamalla oli myös uusia tuulia. Ensin tuli pikkupallokuvioiset lautaset ja niitä hankittiin pino. Seuraavaksi uutuutena jo reipas vuosi sitten kylläkin tuli isompipalloiset lautaset. Ne näistä kahdesta vaihtoehdosta ehdottomasti omaan silmään kivemmat, kuin ekat pikkupallolliset. No niitä hankittiin saman verran lisää. Ja arvatkaapa vaan, nyt oli joulun aikana tullut ihanaakin ihanammat kuviolliset kukkalautaset samaan sarjaan. Rahastusta sanoisin minä. No nyt rikkoontuneiden tilalle lautasten tilalle voi hyvillä mielin sopivan tilanteen sattuessa kohdalle ostaa kukallisia lautasia. Tottapuhuen en kyllä osaa päättää kummat ovat suosikkini kahdesta jälkimmäisestä vaihtoehdosta, molemmat niin ihania ja silmää hivelevän kauniita.

Marimekko%20siirtolapuutarha%20leip%C3%A

Oikealla myös uusi pikkupilkkuinen ruokalautanen.

helmi1%2C2.jpg

Vihdoin viimein jouluaattona täyttyi pitkäaikainen astiahaaveeni Räsymatto purkeista. Pienin toimii sokerikkona, toinen keksipurkkina ja kolmas on saanut sisäänsä vaihtelevasti tuoreyrttejä.

marimekko%20siitrolapuutarha%20purkit.jp

marimekko%20r%C3%A4symatto.jpg


Pikkukulho rintamallekin on saapunut hieman uutuuksia. Tai siis pikkukulhoista pykälää isompi 4.desin vetoinen kulho. Yksirivinen, laakeampi tarjoiluastia on siis nyt tullut hiljattain uutuutena. Nuo pikkukupit on myös lähes päivittäin käytössä ja varsinkin lasten suosikit. Uskoisin myös laakealle ja matalalla kulholle olevan käyttöä. Näitä siis myös tarkoitus bongailla sopivan tilaisuuden sattuessa muutama yksilö lisää.

Marimekko%20siirtolapuutarha%20kulho%202

Niinkuin tätä blogia pidempään seuranneet takuulla tietää, on Mariskoolit heikkouteni. Mattakirkas, opaali musta, kirkas ja punainen sopivat Marimekon astioiden kanssa kuin nenä päähän. Myös opaalivalkoiset toimii siirtolapuutarhojen kanssa loistavan hyvin. Toiset tykkää ja toiset inhoaa. Kumpaan joukkoon sinä kuulut?

mariskoolit.jpg

Pikkulautasiin on tullut myös viime vuoden aikana uusi kuviollinen versio. Näitä meiltä löytyy muutama yksivärinen valkoinen, mutta käytettyä pienen kokonsa vuoksi tulee kyllä liian harvoin, joten näitä ei ole tarkoitus hankkia lisää vaikka kauniita ovatkin. Muistaisin hankkineeni punaiset Oiva -lasinaluslautaset ystävämyynneistä, mutta tiedä sitten miten hyvään piiloon ovat eksyneet, kun eivät tulleet mistään edes joulun aikana vastaaan.

Marimekko%20siirtolapuutarhaoiva%20lauta

helmi1%2C1.jpg

Teepannu on myös saanut uuden haastajan. Arvatkaapa vaan tekisikö jälleen mieli investoida, mutta maltan kyllä mieleni. Niin harvoin tulee teetä lipitettyä, että pikkupilkkuinen kaveri saa hoitaa meidän kodin teetarjoilut.

Marimekko%20Siirtolapuutarha%20teekannut

Facebookin sisustus-sivustolta verkkokalvoilleni piirtyi tällainen kynttilänpolttoihanuus, Siirtolapuutarha -sarjaan kuuluva Loiste. Taitaa minun ote sisustusjuttuihin lipsua, kun tällaisenkin markkinoille tulo on mennyt aikanaan sujuvasti ohitse.

Marimekko%20siirtolapuutarha%20loimu.jpg

Jotta kattauksesta ei kuitenkaan tulisi silmissä vilisevä "sillisalaatti," toimii yksiväriset, mustat ja valkoiset Teema- sarjan astiat kuviollisten Siirtolapuutarhojen kanssa hyvin. Teeman astiat on kyllä klassikkoja vuodesta toiseen ja taitaa lähes jokaisesta suomalaisesta kodista kyseistä sarjaa löytyäkkin ainakin jossain värissä. Sitä on simppelin muotokielensä vuoksi helppo yhdistellä monien eri astiastojen kanssa yhteen. Vaikka Siirtolapuutarhat nyt lemppareita ovatkin, olen huomannut että yksivärisiin astioihin saa tehtyä kauneimmat ruoka-annokset, kun taas kattauksessa mustien ja valkoisten kuvioiden  kontrasti on omiaan.

Iittala%20teema.jpg

Vaikka isosta astiamäärästä olen luopunutkin Marimekkojen edestä, Teemat on ja pysyy. Ainakaan mustista, valkoisista ja punaisista en kuvittelisi luopuvani. Meiltä löytyy myös Teemaa keltaisena ja vihreänä ja ne on hankittu aikoinaan Paratiisi- sarjan kavereiksi. Lisäksi Teeman ruokalautasia löytyy ruskeana ja turkoosina, mutta niiden aika keittiön remontissa vaihtuneen värimaailman vuoksi taitaa tässä talossa olla ohi. Paratiiseista puheen ollen täytyykin kaivaa ne pitkästä aikaa esille, mutta siitä postaankin sitten erikseen. Astioista kun voi kirjoittaa kuinka paljon tahansa. Se kiinnostaako ne jutut teitä, onkin sitten ihan toinen juttu. Uskoakseni ruudun silläkin puolella on ainakin muutama astiafani. :)

Ja vielä lopuksi se Keskisen käynnin Marimekko-ostos. Ihanaakin ihananpi "pieni siirtolapuutarha" -pöytäliina, jonka tarkkasilmäinen bongasi jo viime postauksestakin. Ikinä en ollut tällaista nähnytkään, mutta ilman tätä ei pystynyt jatkamaan matkaa. Se olikin ihan täysi kymppi meidän keittiöön.

Siirtolapuutarha%20p%C3%B6yt%C3%A4liina3

Iso pölussa tässä oli myös se, että tämä oli vahakankaaksi tosi notkeaa ja konepesun kestävä. Vielä kun saisin pienet taiteilijan alut pitämään kynänsä orti tästä...

Siirtolapuutarha%20p%C3%B6yt%C3%A4liina1

Nyt on kuviota niin paljon että silmissä vilisee, mutta yksiväriset astiat tasapainoittaa tulevia kauttauksia sopivasti. Vaikka tykkäänkin kuosien ilotulituksesta.

Siirtolapuutarha%20p%C3%B6yt%C3%A4liina2

Näillä astioilla vaatimatonkin aamupala saa päivän pitsakasti käyntiin.

helmi2%2C8.jpg

Meidän piti lähteä koko perheen voimin kaupunkiin hoitamaan muutama asia ja viedä lapset samalla hoploppiin heilumaan, mutta nyt alkavaa norovirus epidemiaa ei kyllä missään nimessä haluta jo ihan ensi viikon lihamyyntejä ajatellen. Ja tottapuhuen ei kyllä muutenkaan. Nuo yleiset leikkipaikat kun on takuuvarma tapa saada ne valloillaan olevat taudit. Lapset jäävät nyt kummitädin huomaan päiväksi kahta pienintä lukuunottamatta. Mennään siis isännän ja vauvojen kanssa nelistään pyörähtämään Jyppilässä.

Mukavaa rapsakkaa pakkaspäivää kaikille. Ja hyvää viikonloppua!