00vas3.jpg

Kun aamu alkaa lasten reipashenkisellä vesivärituokiolla ja letuilla, tietää että on hyvä päivä tulossa.

00vas5.jpg

Minun kolmikkoni. Villit, ihanat ja niin rakkaat.

0%2C000AAA.jpg

Aamupäivän piristys oli puhelu rakkaan ystävän kanssa pitkästäaikaa. Hirmuinen ikävä iski heti, mutta nyt odotellaan heidän perhettä muutaman päivän vierailulle ennen peltohommien alkua. Matkaa meidän välillä on harmittavasti useampi sata kilometriä. Me taas liikutaan niillä suunnilla ehkä kerran vuodessa. Muistissa vielä Heurekan, Lintsin ja Flamingon sekainen reissu. Kivaa oli, mutta matka on niin tuhottoman pitkä istuskella, kun lapset kysyy jo ensimmäisen kolmen kilometrin jälkeen joko ollaan perillä...

Yhtään lehmää ei poikinut eilen eikä tänään. Huomenna jo luulisi sorkkamäärän taas lisääntyvän, sillä muutama mamma näyttää niin kypsältä.

Voi vietävä, että meillä on söpö Mustikki-vasikka navetalla. Toki siitä tuli heti lastenkin suosikki, sillä se on kova tyttö karkailemaan. Juoksee meidän pihassa häntäsuorana heti, jos navetan ovi on hetkenkin auki. Se on ensikertaa poikineen Kukka-nimisen lehmän eka vasikka, eikä lehmän kannalta suinkaan helpoimmasta päästä hoidettava. Hirveä huuto emolta pääsee, kun vasikka häipyy näköpiiristä. Lapset tietysti ovat innoissaan, kun vasikka tulee pihassa olevalle leikkipaikalle silitettäväksi. Laitan tänne huomenna kuvaa, kun kuvat ovat nyt toisella koneella.

Käytiin tänään myös viereisellä paikkakunnalla ostoksilla. Oikeastaan lähes kaikki ostoslistalta löytyvät asiat liittyivät lehmiin; kivennäisiä, nuolukiviä, pari kaulapantaa, nuoluvati laitumelle, vasikanrehua, aitalankaa, kahvoja ja nipsuja, karjaharjaan uusi vaihtopää, seleeniä ja kottikärryt. Ostettiin itseasiassa kahdet kottikärryt, molemmat sai valita itselleen mieluisat. Löysin edulliset ja hieman normaalia kapeammat, mutta pidemmän malliset kärryt, ajattelin niiden olevan näppärät navetalla. Isäntä valitsi 6 kertaa kalliimmat kaksi pyöräiset, jotka jo iltanavetalla osoittautuivat epäkäytönnöllisemmiksi. No kyllä niillekkin käyttöä löytyy, voin omia ne vaikka kasvihuonetouhuihin. :)

Matkaan lähti myös mansikantaimia, kevään ekat orvokit, muutama kukkasipuli ja pari säkkiä siemenperunaa. Pitäisi pikaisesti alkaa koulimaan taimia, jotka jo keittiön ikkunalla tursuavat ulos minikasvihuoneista. Kouliminen heti "to do"listalla kärkipäässä. Ostosreissusta kotiuduttua puolentunnin päästä olikin jo oltava seuraavassa paikassa.

Tänään oli myös eskarilaisten vanhempainilta. Meidän vanhin lapsi lähtee ensi syksynä pieneen kyläkouluun eskariin ja samalle luokalle on tulossa huikeat kolme muuta eskarilaista meidän pojan lisäksi. Nelipäivänen viikko oli ihan huippukiva systeemi tuossa lähistöllä olevassa koulussa. Samassa koulussa on lasten isä veljineen ja siskoineen aikanaan aloittanut koulunkäynnin. Parin viikon päästä onkin jo tutustumiskäynti.

Sellaista säpinää tänään, huomenna jotain muuta. Nyt toivotan teille jokaiselle hyvää yötä!