Kaupan pakastealtaasta noudetuilla valmistaikinalevyillä saa pikaista evästä kahvipöytään pienellä vaivalla. Itse taikina tehdenkin homma onnistuu helposti, mutta aikaa kuluu hieman kauemmin. Silloin teen yleensä rahka -voitaikinan ja säästyn hillittömältä voin kaulimiselta. Isoon lihapasteijaan ja rahka- voitaikinaan linkki postauksen lopussa.

voitaikina2.jpg

Lehtitaikinaiset riisi -jauhelihapasteijat

Taikinalevyjä (yhdestä ohuesta valmislevystä tulee kaksi pientä pasteijaa)

Rotukarjan jauhelihaa

Keitettyä riisiä

Sipuli silppua + valkosipulia pieneksi hienonnettuna

Suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta

Persiljaa silputtuna

Kananmuna + munaa voiteluun

Kourallinen juustoraastetta

Seesamin siemeniä

Keitä riisi, paista jauheliha ja mausta se. Kuullota pannun reunalla, öljytilkassa sipuli ja valkosipuli ja sekoita joukkoon. Nosta jäähtymään. Tarkista maku. Lisää raaka kananmuna ja juustoraaste. (Kananmunan ei ole tarkoitus kypsyä tässä vaiheessa -sen vuoksi jäähdytys)

Leikkaa taikinalevy kahteen osaan. Kaulitse suorakaiteen muotoon. Lisää toiselle puoliskolle railusti täytettä, taita kiinni ja paina haarukalla reunat kiinni. Voitele munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista uunissa 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Seuraavaksi erilainen vaihtoehto joulutortuille. Ei sillä, että niissä mitään vikaa olisi, mutta vaihtelu virkistää niin makuhermoja kuin silmääkin.

voitaikina.jpg

Omena-kaneli sydämet

Lehti -tai voitaikina levyjä (yhdestä levystä tulee kaulitsimesta riippuen 3-5 kipaletta)

Valion Eila- vaniljarahkaa

Omena- kaneli marmelaadia (paiston kestävää)

Kananmunaa voiteluun

Tomusokeria

Kauli jauhotetulla alustalla taikinalevyt pituussuunnassa suuremmiksi. Painele piparimuotilla kuvioita taikinasta, nostele leivinpaperilla vuorateulle pellille. Paina pienellä piparimuotilla kuviot sydämen keskelle, mutta ei läpi asti. (estää hillon valumisen pois sydämen päältä)

Lusikoi puoleen ympyrään vanilia rahkaa jatoiseen puoleen omena- kanelimarmeladia. Voitele reunat munalla. Paista 225 asteessa 10-13 minuuttia. Ripottele päälle tomusokeria.

Nauti hyvässä seurassa ja ilahduta ystäviä. :)

voitaikina3.jpg

Kun taikinasta painelee muotilla kuvioita, jäi jäljelle nyrkin kokoinen pallo. Jos makeahammasta oikein kolottaa, laita litteäksi kaulitun taikinan päälle suklaalevy ja muutama pienitty pipari tai kourallinen suolapähkinöitä. Leikkaa ylimääräinen taikina tikuiksi ja taittele suklaan päälle. Paista uunissa 225 asteessa, kunnes pinta saa hieman väriä. Tätä paistosta ei monen sentin siivua tarvitse herkutellakkaan ja suklaanhimo on ainakin hetkeksi selätetty.

Kuvallinen ohje löytyy alla olevasta linkistä.

http://oivalluksia-aidanreunalta.vuodatus.net/lue/2015/09/superhelppo-suklaaherkku

Ja mehevä jättipasteija rahka -voitaikinalla. Minulle pakollinen aaton aaton leipomus jo vuosien ajalta.

http://oivalluksia-aidanreunalta.vuodatus.net/lue/2015/09/meheva-lihapasteija