Niinhän se on, että kaikki suurimmat (miljoona) hankkeet löytyy tietysti Tuurista, Keskiseltä. Nyt sinne oli kesän aikana avattu Suomen suurin Muumi- leikkipuisto, joka on ilmainen kaikille leikkimielisille.

MUU.jpg

Niinkuin täälä aiemmin kerroin, meidän torstaipäivä kului Keskisen ostosparatiisissa. Lapset bongasivat muumipuiston välittömästi. Ensin ostokset ja vasta sitten pääsi leikkimään. Onhan sisätiloihinkin tosin panostettu lapsille viihdykettä ja kaupan perinmäiseen takanurkkaan oli rakenteilla "hoplop- tyylinen" lasten kiipeilyrata. Pisteet siitä, sillä jo olemassa oleva on auttamatta liian pieni usealle leikki-ikäiselle.

MUU3.jpgMUU1.jpgMUU2.jpgMUU4.jpgMUU6.jpgMUU8.jpg

Muumipuisto oli kyllä niin tilavasti ja kivasti rakennettu, en yhtään ihmetellyt että lapset viihtyivät. Yleensä eivät ole pienintä lukuunottamatta Tuuriin lähdössä, mutta nyt jo heti seuraavana päivänä olisivat olleet valmiita istumaan autossa tunnin päästäkseen Muumipuistoon temmeltämään. Kotiinkin olisi lasten mielestä kiva saada samanlainen puisto. Niinpä juuri...

MUU7.jpg

TUURI1.jpg

Tälläkin kertaa peräkärry täyttyi, mutta ei suinkaan Marimekon ihanuuksista, vaan kyllästetyistä aidantolpista. Nuo tolpat on  edullisia Tuurissa. Viime kerralla ostettiin kanssa reipas lavallinen ja nyt vielä toinen, sillä kaikki loput tolpat olivat -50% alessa. Ja meillä tehdään jatkuvasti aitaa.

Siirtolapuutarha-astiat olivat juuri niin ihania kuin kuvittelin, mutta yhtään uutta ei lähtenyt matkaan mukaan. Niitä katsellaan uudelleen sitten kun rahatilanne kohenee.

TUURI.jpg

Pentikilläkin kävin pyörähtämässä ihan vaan sen vuoksi, että se liike on niin kauniisti laitettu jokaista yksityiskohtaa myöten. Nyt pysyin tiukkana, eikä matkaan tarttunut muuta kuin haaveita. Ihania olisi ollut nuo kukanmalliset kynttilät, mutta kuka niitä raaskisi polttaa, kun pitkästi toistakymppiä maksoivat kappaleelta? En minä ainakaan yhtään "koristetta" kaipaa lisää juurikun olen hankkiutunut kaikista ylimääräisistä eroon. Koristepoikkeuksena tuo Pentikin ylihintainen poro on upea, se olisi niin ihana joulukattauksessa. Jos joskus voitan lotossa, niin se menee hankintaan. Toki on vaikea voittaa lotossa, jos sen pelaamista ei edes harrasta. :)  Minulla on muutama aika samantyylinen metallinen poro jo olemassa, mutta kynttilöitä ei niiden sarviin ole aseteltavissa.

TUUTIZZZ.jpg

Nyt kun mennään kovaa vauhtia syksyä kohti, illat pimenee ja kynttilät syttyy, alkaa taas sisäinen sisustajani nostaa päätään. Jostain kun repisin aikaa, pitäisi kaivaa ompelukone esille ja surauttaa uudet tekstiilit olohuoneeseen ja ehkä keittiöönkin.

Aurinkoista sunnuntaita jokaiselle!