Kirjoittelu tänne jäänyt vähemmälle, kun koko ajan ollaan menossa jonnekin päin, eikä ehdi paljon koneelle istahtaa.

Maanantai sujui aamusta iltaan Jyväskylässä. Lähdettiin koko perheen voimin käymään kaupungissa jäppisen keskus-sairaala käynnin vuoksi. Turhaan potilas jännitti, vatsanseudun ultra oli simppelihomma ja palkintojäätelö sairaalan kanttiinissa sai reippaan potilaan hymyn korviin saakka.

Se olikin reissun rennoin osuus. Seuraavaksi meidän oli pakko löytää uusi sopiva tulostin vanhan reistaavan tilalle. Eu-paperit ja viljelysuunnitelmat kokonaisuudessaan tulostamatta, sillä vanhaan tulostimeen ei enää löytynyt punaista värikasettia sitten niin millään. Monen viikon toimitusajalla olisi vielä saanut, mutta enää ei voitu odottaa. Olisin tyytynyt vanhaa tulostinta vastaavaan musteen suurkuluttajaan, joka olisi ollut tarjouksessa vain muutaman kympin, mutta taas olisi ollut sama musteiden metsästys käynnissä. Onneksi isännyys oli mukana järjen äänenä ja vältettiin sudenkuoppa hankkimalla lasertulostin, jonka yhdellä kasetilla pitäisi saada tulostettua huikeat 4000 sivua.

Seuraavaksi alkoi mikron metsästys edellisen palaneen tilalle. Vasta neljännestä paikasta löytyi sopiva. Joko mikrot olivat aivan naurettavan pienikokoisia, joihin lautanen ei edes olisi mahtunut tai hinta tuli vastaan. Kahdesta paikasta löytyi mieluinen, mutta olivat molemmista aupoista loppu ja se ei meitä sitten helpottanut laisinkaan. Moni muukin oli ollut siis mikro-ostoksilla.

Ajattelin etukäteen, että rento "lomapäivä" tiedossa, mutta oli kyllä kaikkea muuta. Reissun kivat hetket oli vierailu lasten serkkujen luona ja toinen kiva hetki kodin1:sen leipomistarvikehyllyllä, josta lapset löysivät cakepop- tikkareiden tekovälineet. Oli asiansa tunteva ihana myyjä, joka osasi neuvoa ja opastaa oikeiden tuotteiden valinnassa. Enää Candy meltsejen metsästys nettikaupasta ja voidaan lasten kanssa aloittaa tikkarileipojaiset. :)

000kasvihuon3.jpg

Eilinen kului pihahommia tehden. Huikeat 8 tuntia ulkoiltiin niin pelloilla kuin kasvihuoneella ja pihapiirissä. Tyhjättiin kaikki kasvatus-altaat niin kasvihuoneen sisältä, kuin ulkopuoleltakin. Onneksi traktori oli lähettyvillä ja helpotti kummasti ryöskentelyä, kun suoraan kauhaan sai lapata mullat kyytiin. Samalla täytettiin kasvualtaan palaneella lehmänsonnalla ja enää puuttuu ennen istuttamaan pääsyä reilu kerros multaa. Hieman jo kiirettä pitää, sillä meidän keittiön ikkunatasot ovat muuttuneet viidakoksi. Työn ohella pikkuneidin kanssa ihasteltiin kukkia useanpaan otteeseen.

000kasvihuon1.jpg

000kasvihuone3.jpg

Ihana naapurintäti ajeli autolla ohi, eikä aikaakaan kun jo reippaana polkaisi pyörällä meitä moikkaamaan maukas tuliainen mukanaan. Jo saivat lapsetkin lisää virtaa. Pojilla oli aivan omat leikkinsä suihkulähteellä.

000kasvihuone2.jpg

0000000000000000000000000000000000000000

Kello ikäänkuin vierehti luvattoman nopeasti ja oli jo puoli yhdeksän, kun sisälle tultiin. Oli muuten nälkäistä sakkia liikkeellä. Äkkiä grilliin ruokaa ja johan helpotti.

Käytiinpä eilen vielä siivoamassa yksi vanha latokin polttopuiden kuivatusta ajatellen. Tässä kuvaa sieltä. Oi voi, miten kauniit värit reunahirsissä onkaan... Sinne jäi iso kasa vanhoja puisia perunalaatikoita, joista vois kehitellä jotain sisustusjuttuja, hyllyä tai vastaavaa. Hmm...

000kakku10.jpg

Nyt ei ole poikinut ketään useanpaan päivään ja kolme poikivaa navetalla siis edelleen odottelee. Vanhempi lehmä Anni, joka mahan muhkean koon perusteella pyöräyttää useamman vasikan, kerran ennestään poikinut Jamaica, jolla mahaa taas ei paljon yhtään ja jo pyöreät muodot omaava ensikertalainen Karamelli. Pellolle pääsystä ollaan vain haaveiltu, sillä täälä on aivan tuskastuttavan märkää ja koko ajan sataa lisää.

Mukavaa keskiviikkoa ikävästä kelistä huolimatta jokaiselle!