Ollaan vietetty ihanaa ja rentoa äitienpäivää kotosalla perheen ja lasten kummitädin/ rakkaan ystäväni kesken. Aamupala minulle ei tuotu sänkyyn jo ihan käytännön syistäkään, minusta on ihanaa nauttia sitä keittiössä koko porukan voimalla. Lasten tekemiä askarteluja tuli runsain mitoin niin koulusta, eskarista, hoitopaikasta ja seurakunnan kerhostakin. Nyt jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä poikien tuomista pienistä ruukuista alkaa kasvamaan.

touko0799.jpg

touko0798.jpg

Astiakaappi sai jälleenkerran hieman uutta sisältöä, kun paketista kääriytyi esille Marimekon astioita. Lempparisarjan astialahjat ei voi mennä vikaan, vaikka näitä olinkin toivonut jo aiemmin ja osasin uumoilla hieman mitä tulossa on. Laatikosta löytyi myös neiti 4- vedelle oma latte-kuppi lautasilleen ja hän ihan ääneen ihmetteli kuinka taitava poraaja isi on, kun oli osannut tehdä juuri oikean kokoisen kolon lautasen pienelle kahvikupille. 😝😍

touko0796.jpgtouko0793.jpg

Kyllä oli taas otettu mieltymykseni huomioon, kun valmistettu oli ihania herkkuja munakokkelista lähtien. 

touko0795.jpg

Vauvat veteli vesimeloonia innokkaina. Kahdella hampaalla saa jo sen kokoisia paloja irti, että oli turvallista tyytyä freshfeederiin. Sen verkonläpi kun ei isoja paloja kurkkuun pääse eksymään.

touko07802.jpg

Aamuun kuului myös lautapelailua, muistipelejä ja hieman palapelikilpailuakin. Voittajalta irtosi tuuletukset. :)

touko0783.jpg

Palapelikasa on ollut taas muutaman kuukauden "säilössä" yläkerrassa ja kun lapset sen sieltä bongasivat, on palapelejä pelattu taas siitä lähtien joka päivä. Ja taas kun innostus näyttää hiipuvan vien ne sitten jemmaan muutamaksi kuukaudeksi ja sama innostus niitä kohtaan palaa kerta toisensa jälkeen. Vauvat ovat myös ihan innoissaan palapeleistä, mutta suuhun eksynyt palapelin pala olisi varsin ei-toivottua.

touko0785.jpg

Pienestä se on aloitettava harjoittelu. :) Tulppa suuhun ja johan saa valvovan silmän alla räpeltää minkä ehtii.

touko0786.jpg

Palapeli jättikoossa, neidin suosikki.

touko0784.jpgtouko0787.jpg

Pelailun tiimellyksessä oli puhetta toiveista ja sanoin ääneen toivomani päästä lähipäivinä hieman emojen laitumia äestämään. Eipä mennyt kuin puolituntista ja äes oli pihassa valmiina traktorin perässä valmiiksi rasvattuna. Se tunne kun piiiiitkästä aikaa hyppää traktorin penkille ja antaa mullan pöllytä. Reipas tunti rytinää ja rytkettä ja johan olin kuin uudelleen syntynyt ja peltokin saanut ihan uudenlaisen, huomattavasti tasaisemman ulkonäön. Ei tuntunut enää routaa olevan, mutta muutamasta kohdasta oli vielä sen verran märkää, että niiden äestyksen kanssa pitää hieman odotella vielä. Kovasti muuten olisi jo minulla kiirusta päästä myös laitumet kylvämään. Kylmässä maassahan ei itämistä tapahdu, mutta jahka sitä lämpöä alettaisiin saamaan pikkuhiljaa jo näilläkin leveysasteilla. Minussa on keväisin aina hätähousun vikaa, mutta traktorihommat on sellaista aivojen narikkaan heittämistä ja sopivan yksitoikkoista vastapainoa muuten niin hektiseen arkeen. Lopputuloksenkin näkee heti. Kuitenkaan tässä ei vielä kylvökonetta alettu rasvaamaan työkuntoon, vaan vielä saa pelto hieman kuivahtaa.

touko07993.jpg

Toki niillä nelijalkaisillakin on yhtälailla äitienpäivä, niinkuin meillä ihmisilläkin. Ne vaan eivät taida paljon juhlapäivästä perustaa, kunhan evästä on tasaiseen tahtiin ruokintahäkeissä.

touko07994.jpgtouko07996.jpg

Ulkoilun jälkeen oli aika laittaa meille kaksijalkaisillekin evästä tulemaan ja niin pääsi isäntä grillaamaan. Kinkkuun käärittyä parsaa, grillijuustoa, kasvisvartaita ja naudanpihviä. Meillä on juhlapäivinä aina lähes sama ruokatarjoilu, hieman vaan lisukkeita muunnellen, mutta eipä sitä vielä toistaiseksi ole muuta tullut kaivattua. Mietittiin kyllä kunnon burgereitakin, mutta eipä taida olla pihvin voittanutta. Uuniin eksyi uuniperunoita ja lisukkeeksi oli kermaista sieni -sipulihöystöä. Avot, sanon minä.

Neiti oli jälleen innokkaana kokkaamassa mukana.

touko0789.jpg

touko07991.jpgtouko07992.jpg

Jälkkäriksi varsin helppo, nopea ja maukas mutakakku. Kurakakuksi tätä pikkukokki innostui kerta toisensa jälkeen nimittämiään. Jäätelöä, kermavaahto ja mansikoita ja johan sai lähteä vyöryämällä ruokapöydästä. Kummasti oli sohvalla tungosta ja vaakatasossa loikoilu yksi jos toinenkin. 😂

touko07997.jpg

Nuorin ja vanhin

touko0788.jpg

touko07800.jpg

Ja koko joukkio yhdessä kuvassa. Nyt olisi palju kylpijöitä varten valmiina. Joten suunta kohti sitä. Ihanaa äitienpäivän iltaa jokaiseen kotiin.

Cheekin sanat kiitollinen, siunattu ja onnellinen sopii tähän päivään, kuin nenä päähän. Huomenna uusi viikko ja uudet kujeet. Tiedossa ainakin ystävien seuraa ja sirkushuveja, ei kuulosta yhtään hullummalta.