Niinkuin otsikossa jo kirjoitin, on vauhtia riittänyt. Ensi viikko ei tuo tähän kiireeseen helpotusta, vaan vauhti kiihtyy tosi lihaisissa merkeissä ja viikonloppuna meillä alkaakin loma

Meillä oli miehen veljen perhe pidennetyn viikonlopun vietossa ja touhua riitti niin navetalla, tässä kotosalla ja ystävänkin monipuolista eläinjoukkoa hoidellessa. Lapset innostui uudesta Mario Party -pleikkarin pelistä ja sitä piti pelata pätkät joka päivä.

piparitouhuja.jpg

Lauantaina lasten kummitäti tuli meidän pikkuneidin kanssa minikokoisten piparitalojen koristelutalkoisiin, kun me muut oltiin jäähallilla luistelemassa. Minä itse tosin en luistele, mutta sujuvasti asettelen luistimia lasten jalkoihin. Itseasiassa mulla on vieläkin takareisi ja alaselkä mustana, kun viikko sitten keräilin Nokian lomareissulla rappusissa.  Kun saavuttiin luistelureissulta, oli piparitalot valmiina. Niin kivoja ja maukkaita olivat ja lapset himoitsivat minitaloja enemmän, kuin meidän 5-vuotiaan synttärikahveille valmistettua haamukakkua.

haamukakku.jpg

Serkukset

kaveri.jpg

dino%20race.jpg

5-vuotias sai lahjaksi muun muassa Dino Race -lautapelin, ja tätä tulee varmasti pelattua jatkossakin. Paljon kun pelataan, on kiva saada välillä hieman vaihtuvuutta pelikokoelmaan. Tässä on tosi hienot figuurit ja ohjeista löytyy peliversiot pelaajien tasojen mukaan. Rohkenisin väittää, että kiva pelilahja pikkuväelle vaikka jouluna.

dino%20race%20lautapeli.jpg

Aikuisten kesken pelattiin lauantai-iltana Splendoria pikkutunneille saakka. Tämä on niin helppo, mutta koukuttava peli -millään ei meinaisi malttaa lopettaa. Vieraatkin tykästyivät tähän välittömästi ja joululomalla jatketaan peliä uudelleen. Jos yhtään tykkäätte pelata lautapelejä, tässä on ehdottomasti hyvää materiaalia pukinkonttiin. Peli on myös valittu vuoden 2014 rankkauksessa voittajaksi sarjassa aikuisten lautapelit. Meillä joka vuosi lautapelikokoelma kasvaa joulun aikaan, sillä niitä tulee ostettua ja toivottua niin aikuisille ja lapsillekkin.

Vuoden%20aikuistenpeli%20voittaja%20Sple

Omassa navetassa on jo varsin rauhallista vasikoidenkin ketassa ja sielä ne pötköttää porukalla kylki kyljessä märehtien. Tilaa niillä olisi reilusti, mutta kaverin kyljessä on paras paikka. Samahan se pätee ihmisilläkin;perhe ja ystävät lähellä sydäntä. :)

hiehot.jpg

Viikonlopun aikana hoideltiin kaverinkin karvaisia kavereita, eikä kahta kertaa tarvinnut lapsilta kysyä, kuka lähtee eläinkierrokselle, sillä innokkaita riitti.

Oli ihana viettää aikaa myös meillä kesän viettäneen Goldin ja syksyllä tutuksi tulleen Vaavin seurassa ja näki selvästi, kuinka lapsetkin nauttiva.poni.jpgvesis%C3%A4ili%C3%B6.jpg

Isännyys kävi tuomassa vettä isommalla vesisäiliöllä

hevosensilm%C3%A41.jpg

Voi noita ihania silmiä. Sanonta "Silmät on sielun peili" -pitää näiden kohdalla erityisen hyvin paikkansa.

hevosen%20silm%C3%A4.jpgshettis.jpg

Eväslaatikkoon salaattia, kurkkua, leipää, porkkanaa ja banaania... Evästä pupuille siis. Kauaa ei eväslaatikon sisältö tuhissut, kun oli jo hävinnyt pupujen suihin.

pupunruokaa.jpgpuput.jpg

musta%20kissa.jpg

Kisujakin oli liikkeellä. Ja näille kahdelle kuolaavalle jättiläiselle olen menettänyt täysin sydämeni. Voi turkanen, mitä ihanuuksia...

koiruus.jpgkoira.jpg

Näissä karvaisissa merkeissä toivottelen hyvät pyhäillan jatkot ja lähden saunan lämmitykseen. Vielä ehtii ennen saunaa muutaman tyynynpäällisen ehkä kursia kasaan. Enää huominen ja sitten kuukausi vaihtuu joulukuuksi.

Lapsille on suunnitteilla kankaiset joulukalenterit, joihin itse laitellaan yllätykset joka päivälle. Täytyisi varmasti niihinkin hieman panostaa, jotta ovat valmiina hyvissä ajoin. Paljon olisi tekemistä, mutta aika ei meinaa kaikkeen riittää millään...