Vadelmahillon keittämisen jälkeen valmistin mansikkahilloa. 10 litran kattilan lappasin täyteen jäisiä mansikoita, arviolta reippaat 5 kiloa.Ohjeenmukaan laitoin myöshillosokeria,eli 2,5 kiloa.
Keittämisvaiheessa nousi vaahtoa pintaan, joka "kuoritaan" pois lusikalla.
Osan marjoista survoin sauvasekoittimella, mutta jätin sekaan myös kokonaisia mollukoita. Tarkasti puhdistetut ja keitetyt hillopurkit täytetään kuumana pintaan saakka. Ja visusti korkki kiinni. Hillojen jäähtyessä korkit napsahtaa ja siitä tietää, että purkki on tiivis.
Etikettit räpellettiin pikkuneidin kanssa ja hänen sanojensa mukaan huomennakin keitellään hilloa, jotta voidaan taas lisää koristella purkkeja. Se koristelu on kuulema niin ihanaa.
Osa hillopurkeista lähti jatkamaan matkaansa jo ennen "koristuksia", kun vasta seuraavana päivänä ehdittiin näpertelypuuhiin. Kauniita hillopurkkeja on myös kiva viedä tuliaisiksi.
Hillopurnukat valmiina kohti kellaria. Vielä jää runsaasti maakellarin hyllyille tilaa. Kurkkuja pitäisi laittaa vielä muutama satsi, pikkelssiä ajattelin kokeilla, punajuuret ja paholaisenhillot laitellaan vasta syksymmällä. Mustikkahillot ja mehut odottavat myös vuoroaan. Aikaa, jos jostain saisi muutaman ylimääräisen tunnin vuorokauteen. Niitä ei taida metsästä löytyä.
Harrastatko sinä säilöntää? Jos harrastat, mitä säilöt?
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.