mansikka7.jpgVadelmahillon keittämisen jälkeen valmistin mansikkahilloa. 10 litran kattilan lappasin täyteen jäisiä mansikoita, arviolta reippaat 5 kiloa.Ohjeenmukaan laitoin myöshillosokeria,eli 2,5 kiloa.

mansikka.jpgmansikka1.jpg

Keittämisvaiheessa nousi vaahtoa pintaan, joka "kuoritaan" pois lusikalla.

mansikka2.jpg

Osan marjoista survoin sauvasekoittimella, mutta jätin sekaan myös kokonaisia mollukoita. Tarkasti puhdistetut ja keitetyt hillopurkit täytetään kuumana pintaan saakka. Ja visusti korkki kiinni. Hillojen jäähtyessä korkit napsahtaa ja siitä tietää, että purkki on tiivis.

mansikka4.jpg

Etikettit räpellettiin pikkuneidin kanssa ja hänen sanojensa mukaan huomennakin keitellään hilloa, jotta  voidaan taas lisää koristella purkkeja. Se koristelu on kuulema niin ihanaa.

mansikka9.jpgmansikka5.jpg

Osa hillopurkeista lähti jatkamaan matkaansa jo ennen "koristuksia", kun vasta seuraavana päivänä ehdittiin näpertelypuuhiin. Kauniita hillopurkkeja on myös kiva viedä tuliaisiksi.

mansikka6.jpg

Hillopurnukat valmiina kohti kellaria. Vielä jää runsaasti maakellarin hyllyille tilaa. Kurkkuja pitäisi laittaa vielä muutama satsi, pikkelssiä ajattelin kokeilla, punajuuret ja paholaisenhillot laitellaan vasta syksymmällä. Mustikkahillot ja mehut odottavat myös vuoroaan. Aikaa, jos jostain saisi muutaman ylimääräisen tunnin vuorokauteen. Niitä ei taida metsästä löytyä.

mansikka8.jpg

Harrastatko sinä säilöntää? Jos harrastat, mitä säilöt?