Kolmen suklaan kakkuun ihastuneena päätin kehitellä hieman yksinkertaisemman ja nopeampi valmisteisen suklaakakun. Tuloksena syntyi maukas ja täyteläinen suklaakakku. Valmistus oli tosi helppo, eikä aikaakaan kulunut reilua varttia pidenpään. Hyytymisaika tietysti lisäksi päälle, joka on nelisen tuntia. Kakku on suklainen, mutta ei liian makea ja appelsiini toi makuun raikkautta.
POHJA:
170g digestive tai muuta vastaavaa keksiä
75 g sulatettua voita
TÄYTE:
3 prk kuohukermaa
2 prk appelsiinituorejuustoa
0,5 dl appelsiinista puristettua mehua
1,5 levyä Pandan maitosuklaata
1/2 levyä Pandan valkosuklaata
7 liivatetta
KORISTELUUN:
1/2 levyä maitosuklaata
Murskaa keksit esim. pakastepussissa hienoksi ja kaada sekaan sulatettu voi. Sekoita ja painele pohja tiiviisti leivinpaperitetulle irtipohjavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja sulata suklaa mikrossa.
Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, appelsiinimehu ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi.
Purista lionneesta liivatteesta vesi pois ja lisää sekaan pari ruokalusikallista kiehuvaa vettä. Sekoita nopeasti ja kaada liivate ohuena norona täytteen sekaan kokoajan samalla sekoittaen.
Kumoa täyte välittömästi vuokaan, tasoita pinta ja nosta jääkaappiin hyytymään.
Sulata kakunkoristelusuklaa mikrossa ja kaada sulanut suklaa pieneen pussiin. Leikkaa pussin reunaan pienen pieni reikä ja pursota siitä haluamiasi kuvioita leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle ja nosta kylmään jähmettymään.
Anna kakun hyytyä vahintään neljä tuntia ja koristele suklaakoristeilla tai mieleiselläsi tavalla juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.