joulun%20herkkuja1.jpg

Sen verran on kiirusta pitänyt, että tänne en ole ehtinyt kirjoittaa mitään. Jo ennakkoon on tullut herkkuja vedettyä kaksin käsin, että nyt jo puhalluttaa. Facebookin puolelle eilen laitoinkin, että tulin sitten kipeäksi ja flunssa meinasi minut ihan sänkyyn asti kaataa. Onneksi kuitenkin sain eilen aamulla sitä ennen tehtyä joululaatikot paistoa vaille valmiiksi. Nyt ensimmäinen loota on uunissa paistumassa ja siitä pikkuhiljaa jokainen vuorollaan.

joulun%20laatikot.jpg

Yön ajan kinkku paistui uunissa ja seuraavaksi sinne sujahtelee laatikot peräjälkeen. Saapa nähdä, onko kyseinen joulukinkku meidän viimeinen, sillä tehtiin ekaa kertaa sille haastaja naudanlihasta. Mietittiinkin, miksei tämä ole tullut jo aiemmin mieleen. Meillä kun ei sikaa syödä kuin jouluna ja siihen ei ole syntynyt kovin voimakasta tunnesidettä ja sen voisi ihan hyvin korvata jollain muulla.

Muutamaa uuttakin jouluruokaa oli tarkoitus jouluaterialle kokeilla, mutta tämä sairastuminen nyt hieman lannistaa kokkailuintoa. kun vuorottain saa hikoilla ja vuorottain saa täristellä peiton alla. Oletteko koskaan kokeillut aurajuusto punajuurilaatikkoa? Aivan ihana lisuke muille jouluruoille.

joulun%20herkkuja.jpg

Lapset ei meinaa nahkoissaan pysyä kun eilen paketit kannettiin totuttuun tapaan olohuoneeseen aattoa odottelemaan. Ajattelin jo että kerrankin on maltillinen määrä paketteja, kunnes tänä aamuna äitini sitten tyhjäsi autostaan lahjasäkit olohuoneeseen ja nyt täytyy sanoa että huh huh. Äitini ostelee lahjoja aina reippaalla kädellä ja samoissa säkeissä tuli muiden sukulaisten ja ystävien paketit Nokian suunnalta.  Mihinkähän kaiken saa mahtumaan, kun ennestäänkin on kaikki kaapit jo täynnä tavaraa. No onneksi kasasta lähtee jo kymmenen vuoden perinteellä meillä joulua viettävän äitini ja lasten kummitädin paketit heidän matkaansa.

joulun%20lahjavuori.jpg

Meillä esikoinen on toivonut Applen Ipodia ja nyt häntä jännittää ihan suunnattomasti onko sellainen piiloutuneena lahjakasaan. Isännnyys teki hänelle kepposen ja pakkasi sen aivan erimuotoiseen laatikkoon...  Lapset saivat jo aamulla avata muutaman paketin ja eikös käynytkin niin että Repuusi sieltä valitsi ipadin kokoisen paketin, josta paljastui siihen kuoret. Olen kuulemma ihan hölmö, kun sanoin luulleeni siinä olevan Ibadin. Jännitys siis säilyy iltaan saakka. Tosin koko homma meni ihan täydestä, sillä sen voi kai sitten saada vaikka helmikuussa olevilla synttäreillä lahjaksi...

Lahjakääröistä paljastui vaikka mitä kivaa. Legoja, pelejä, vaatteita ja tikkarilaatikko. Me aikuiset maltettiin jättää toistaiseksi paketit rauhaan ja säilyttää jännitys iltaan saakka.

aatto.jpgaatto3.jpg

Valomiekat, saunatakit ja kerrastot...

aatto2.jpg

Pienimmätkin menossa täysillä mukana, onneksi sylejä riittää. Rapisevat lahjapaperit aiheuttavat hämmästystä.

aatto1.jpg

Ihana Lumiukko elokuva saa aina joulufiiliksen kohdilleen. Tämä on kyllä sellainen jokajouluinen klassikko, joka tulee katseltua vuosittain.

aatto4.jpg

Mutta nyt meinaa kiirusta pitää , joten toivottelen teille kaikille ihanaa, lämminhenkistä ja rauhallista joulua täältä aidanreunalta!

HYV%C3%84%C3%84%20JOULUA%21%20T.%20Lampi