Laitoin tänään jo aiemmin kirjoitetun ja kuvatun postauksen kasvihuoneelta, jonka olin kuvitellut tänne laittaneeni jo hyvän aikaa sitten. Nyt pieni lisäys siihen sattuneesta syystä tämän hetkisestä tilanteesta.

kurkkumestari.jpg

"Äitii, tuu kattoon ja ota kamera mukaan. Nyt on meheviä kurkkuja puskat pullollaan." No eihän siinä auta kun keskeyttää heikosti edistyvä siivousurakka ja lähteä pienelle happihyppelylle, kun toinen on niin tohkeissaan. Niinpä me vilistetään kotipihalla vieressä kulkevasta autotiestä huolimatta yökkärit päällä. No melkoisia ja toki kuvaamisen arvoisia aarteita herra 5 vee oli kurkkupuskasta löytänytkin. Hän jaksaa olla niin mahdottoman innostunut kasvihuonetouhuista, että mun sydän meinaa pakahtua.

kurkkumestari1.jpg

Pikkusiskolle maistuu ja kurkkukasa alkaa heti hupenemaan pienien hampaiden käydessä kiinni. Ehdotti vielä että kurkkuja tulee niin paljon että voisiko niitä viedä ystävän luona syntyneille kissanpennuille. Käytiin pentuja eilen katsomassa ja rakastuttiin aika kovasti. Tähän tilanteeseen meillä vaan ei ole harmikseni mahdollisuutta tarjota niistä muutamalle vielä kotia odottavalle kotia. Ensin on nykyisten eläkeläisten elämä elettevä kunniakkaasti loppuun.

kurkku.jpg

Samalla löytyi myös muutamia hiljakseen punertavia tomaatinalkuja lisää.

kur%20tomaatti.jpg

Hieman jo ehti harmittaa pionien loppunut kukinta, kunnes unikot rehahtivat täyteen loistoonsa. Oi että me pikkuneidin kanssa nautitaan näistä.

unikko7.jpgunikko5.jpg

Nämä oli tosiaan ekaa kertaa kokeilussa tänä kesänä ja takuulla tulevat näkymään kasvihuoneen reunoilla jatkossakin.

unikko4.jpg

Väriskaala on kerrassaan upea.

unikko6.jpgunikko3.jpg

unikko8.jpg

Myös keltaiset liljat ja kehäkukat ovat nyt loistossaan.

lilja%20ja%20keh%C3%A4kukka.jpg

Ja saman väriset daaliat ovat juuri aloittamassa kukintaansa.kukka%20daalia.jpg

Tämäkin alla oleva lilja on tämän kesän uutuus itselleni. Kukat on melkein lapsen pään kokoiset. Näitä voisi napata vaikka sisälle maljakkoonkin, kun edelliset sisäkukat rupsahtavat.

lilja.jpg

kukka.jpg

Huhtikuun alussa istutetut neilikat ovat kukkineet koko kesän tosi kiitollisesti. Välillä kun muistaa hieman nyppiä huonoinpia pois, niin kovasti taas jaksavat kukinnallaan ilahduttaa. Näitäkin tulee näkymään myös seuraavina vuosina kesäistutuksissani.

Vatsaa kiristelee sen verran, että siivous urakasta ei meinaa tulla mitään, mutta pikkuhiljaa jos tästä saisi hommia jatkettua. Tänään illalla tulossa siskoni lapsineen muutamaksi päiväksi ja huomenna sakki kasvaa useammalla ihmisellänkun oma kummitätini ja serkkuni saapuvat. Ihanaa nähdä serkkupoikia pitkästä aikaa ja toki tätiänikin, mutta hänen edellisestä vierailusta ei ole vierähtänyt kokonaista vuotta.

Lapset ovat jo kiltisti siivonneet ylä -ja alakerran lastenhuoneet ja muutenkin lattioilta tavaransa ja kiitoksena siitä syötiin jäätelöt terassilla. Isäntääkään en nyt saa ahdisteltua imurin varteen sillä se on paalaamassa. Saapi nähdä saako paalit pyöriteltyä ja muovitettua ennen iltapäiväksi luvattua ukkospuuskaa. Hiki virtaa kaikilla ukkosen jyristessä jossain kauenpana ja ilma on vähintäänkin lääsy ja painostava. Uuh. Kai me lasten kanssa hypätään autoon ja käydään järvessä pulahtamassa. Itse vaan tulee jumittua koneelle, kun voimat on just nyt kateissa. Mutta kyllä tämä tästä kohta taas iloksi muuttuu ja saan tehtyä siivouksen loppuun.