Uusi vuosi ja vihdoin viimein sain jo kauan päässä muhineen aikeeni aloittaa kirjoittamaan omaa lifestyle-henkistä blogia. Kirjoittamani aiheet tulevat jatkossa olemaan kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä kasvihuoneesta voileipäkakkuun, eli kaikkea mahdollista ja välillä mahdotontakin meidän perheen elämästä. Mutta nyt enää pidemmittä puheitta parasta koettaa päästää alkuun ja aloitankin blogiurani heti itselleni niin rakkaalla sisustuspainotteisella aiheella. Vuosi 2014 oli meidän kodissa remontoinnin aikaa ja sama jatkuu ainakin vielä näin vuodenvaihteen jälkeenkin muutaman kuukauden. Meillä siis on alkamassa olohuoneen remontti, jo kolmatta kertaa 12 vuoden aikana. Tosin tälläkertaa aivan kokonaisvaltainen koskien kaikkia pintoja lattiasta kattoon. Tältä pohjalta aloin koko huoneen ulkonäköä miettimään uusiksi. Nykyinen olohuone näyttää jouluväreissään tältä, tosin jo kaikki joulukoristeet on siivottu pois.

1%2C0.jpg1%2C2.jpg

Olen tympääntynyt ruskeaan ja noihin beigenvärisiin seiniin, joita tässä jo neljä vuotta on tullut katseltua. Asutaan vanhassa rintamamiestalossa, joka muuten myös koki ulkoisesti melkoisen muodonmuutoksen viimevuonna, (siitä tulossa postaus erikseen) ja keittiöremontin yhteydessä talostamme kaivettiin useamman muovimaton alta esille vanha kunnon lankkulattia. Mikähän mielenviiraus aikaisemmilla asukkailla on ollut, että se on piilotettu pois silmistä? Ehkä sen aikainen muotivillitys puhui muovimaton puolesta.

Katossa on jotkut 80-luvulta peräisin olevat styroksilevyt. Ne saavat poistua ja innolla odotan, mitä alta paljastuu. Miehen veljen mukaan alla saattaisi olla sormipaneeli. Jos on, ja sattuisi olemaan hyväkuntoinen, se varmaan maalataan. Toisena vaihtoehtona on uusi paneeli tai olen jopa miettinyt valkoiseksi maalattua raakalautaa.

No jokatapauksessa keittiöön, joka siis sijaitsee tuossa vieressä, kunnostettiin se lankkulattia ja maalattiin vaaleanharmaaksi. Myös keittiö sai pukeutua harmaaseen ja valkoiseen asuun samaisen remontin yhteydessä ja halusin jatkaa samaa linjaa koko alakertaan ja siis sama lankkulattia on tarkoitus kaivella esille joka huoneesta. Tämän olohuone ollaan jo pintamuolisesti maalailtu (ja ekassa rempassa levytetty) pariinkiin otteeseen, mutta nyt uskon että sisustuksellisesti edes hieman viisastuneena osaan tehdä valinnat, jotka miellyttävät vielä useamman vuoden kuluttuakin. Laminaatti siis saa luvan väistyä, johan se on elämää nähnyt useamman vuoden.

Kalusteet noin yleensäottaen olkkarissa ovat vain muutaman vuoden vanhoja, joten kaikki valkoiset jäävät, muutamaa lukuunottamatta. Sohva menee vaihtoon, itseasiassa uusi sohva jo odotteleekin yläkerran lastenhuoneessa. Matot, verhot ja nojatuolit saavat myös siirtyä uusian tieltä. Toki tuo joulumatto saa jäädä ilahduttamaan myös seuraavina jouluina. Uusi sohva on siis Ikean Karlstad, jota olen jo pidemmän aikaa katsellut. Isäntä sen väenvängällä halusi jo viimelomalla valmiiksi ostaa, joten en pistänyt hanttiin. Olen kyllä super onnellinen remonttitaitoisesta miehestäni, joka luottaa 100% makuuni ja kaikenlisäksi jaksaa toteuttaa kanssani näitä remontteja vuodesta toiseen. Uusi pöytämme tuossa ylemmässä kuvassa jo näkyikin, en malttanut olla ottamatta sitä käyttöön ennne joulua. Ja siis Ikean tuotantoa sekin. Tässä tämä ihanuus, jonka pohjalta aloin koko olkkaria suunnittelemaan.000%2C1k.jpg

Tosin halusin tämän ehdottomasti metallijaloilla. Myös kokonaisuutena tulee olemaan leveämpi, sillä tuohon liitetään vielä se divaaniosa. Seinät muuttuu valkoisiksi ja yhdelle seinälle tulee tehoste valokuvatapetti, vielä siihen on muutama vaihtoehdokas, mutta suosikit on jo listattu. Valaisin ja muuta tilpehööriä on jo suurelta osin hankittuna valmiiksi. Olen ihan höpsähtänyt Korbon metallilankakoreihin.

15%20h%C3%A4rp%C3%A4kett%C3%A4.jpg

Tässä nyt muutama tulevan olohuoneen yksityiskohta. Eli tuo Lamp Gustafin Queen XXL on kiinnittänyt huomioni jo pidemmän aikaa ja nyt sen bongasin tarjouksessa ja toki se paikkansa löysikin meiltö sitten heti. Vieressä HobbyHallin peuranpää, näitä meiltä löytyykin jo metallin värisenä pari kipaletta keittiöstä. Olohuoneeseen jo kaksi valkoista hankin, joista toisen taidan tuunata mustaksi. Ylhäällä ruostumaton Korbon metallilankakori, ja näitä löytyy kaupoista montaa kokoa ja mallia. Sopivat myös ulkokäyttöön, sillä ovat ruostumatonta terästä. Minulla onkin sellainen haave, että joskus kun lotossa voitan, (tosin en edes lottoa, mutta mies minunkin puolesta ja yhteiset rahat :D) niin sitten hankittais näitä upea kuuden sarja kasvusäkkeineen terassille.  Noh, jokatapauksessa korit olkkariin jo hankittuna. Tuollaisen Iittalan ison teräsvadin sain joululahjaksi, ja siihen siis kastehelmituikut valmiina. Tuo kollaasin viimeinen pöytä on Hayn Tray, joka myös on ollut kokoajan suunnitelmissani. Ikeasta vain löytyi sattumalta tuo jo ostamamme pöytä, mutta saapa nähdä kumpi sitten lopulliseen sisustukseen jää, eli se jo hankittu, vai tuo Tray. Tuota Trayta muuten on ainakin kolmessa eri koossa ja useassa värissä. Itsellä suunnitelmissa mustan ja valkoisen pöydän kombo niin, että siis ovat eri kokoisia/korkuisia. Tuolta olohuoneen vanhasta sisustuksesta toki on jäämässä nuo Eero Aarnion suunnittelemat Puppyt lapsille pelituoleiksi, muuten istuvat nenä kiinni ruudussa ja siitäkös saa huomauttaa puolituntisen aikana kerran jos toisenkin.

Tapeteista olen tuumaillut seuraavia vaihtoehtoja, tuo ylimmänrivin oikeanpuoleinen nyt sitten luultavasti tuleee, kunhan saan odottamani näytepalan tapetista, jotta voin tarkistaa sävyn. Viimevuoden rempoissa meille tuli yläkerran lastenhuoneeseen ja alakerran vessaan valokuvatapetti pintaiset tehosteseinät, ja sama meno jatkuu.

15%2C2.jpg15%2C6.jpg

Tälläkertaa onkin aika lopetella tähän, kiitos seurasta ja kommenttisi olisi enemmän kuin mukavaa!

Mukavaa viikonjatkoa jokaiselle. <3