joulukka.jpg

Eilinen aamu alkoi rennossa meiningissä yöpuku päällä, villasukat jalassa välillä glögiä hörppien. Ompelukone esille ja vuorossa oli koristetyynyt sohvalle Vallilan kankaasta ja Pentikin "Juhlasta." Sohvalla alkaakin olla jo aikamoinen kirjo erilaisia joulutyynyjä, mutta tykkään ronskisti sekoitella eri kuoseja, niin kuin menneen vuoden aikana on tullut varmasti teille lukijoillekin selväksi.

joulukka5.jpg

Keväällä Finlaysonilta tilatut puna-valkoiset elefanttityynyliinatkin pääsivät nyt koristamaan sohvaa. Täytyypä nappaista teille kuvat jouluisesta olohuoneesta heti, kun ehdin sen edes sinneppäin viimeistellä. Joulukuusi meillä on ollut jo koko joulukuun ja pakettirivistö kuusen alla kasvaa hitaasti, mutta varmasti, mitä lähemmäksi joulua eletään. Kuusen koristeita putkahtelee esiin mitä mielenkiintoisimmista paikoista ja lapset ripottelevat niitä mielellään kuuseen vaikka päivittäin. Kun löydän valkeat lasipallot vielä jostain, nyppäsen vihreät pallot pois, sillä tämän vuoden kuusenkoristeet koristavat vaalean, hopean ja harmaan hillityissä sävyissä. jouluista.jpg

Tyynykankaiden jämäpaloista ompelin kankaiset aterinpussit joulunaikaan. Yksivärisiin punaisiin on helppo lisätä kulloisenkin kattaukseen sopivaa härpäkettä.

joulukka4.jpg

joulukka1.jpg

Sellainen naurunremakka raikasi keittiöstä, että pitihän sitä mennä katsomaan mitä pienimmät lapset olivat isänsä kanssa saaneet aikaiseksi.

joulukka2.jpg

ask.jpg

Lopputulos oli aika huikea, sanoisin. Nyt tämä  taideteos koristaa jääkaapinovessa.

as.jpg

Ei ollut minun ompelukset, isännän ja pienten tonttumaisema ainoat askartelut tänään, sillä eskarilainen toi mukanaan aikasen suloisen, itse tekemänsä kranssin, joka pääsi heti paraatipaikalle eteiseen.askartelua.jpg

Lisää joulukoristeita etsitään, vaikkakaan kaikkia löydetttyjä ei esille ripustetakkaan. Onneksi ne on tullut viime joulun jäljiltä pakattua värejen mukaan suuntaa antavasti laatikoihin. Puolet joutaisi näistäkin kirppikselle.  Viime vuonna joulun alla myin lähes kaikki tarpeettomat joulukoristeet pois ja samaa pitäisi harrastaa tänäkin vuonna.joulukoristeita.jpg

Ja ne piparitalkoot. Muotteja löytyi enemmän, kuin muotin painajille riitti käsiä ja jalkoja yhteensä. Anoppi oli meidän lomaillessa tehnyt valmiiksi ison piparitaikinan ja välillä jo tuntui väheneekö se ollenkaan. Jostain kumman syystä kamera hävitti leipomisen yhteydessä otetut kuvat taivaan tuuliin ja sain näpsättyä kuvaa enää jäljelle jääneistä tekeleistä.

Karhua, possua, ukkoa ja bambia ja montaa muuta. Tänään tarkoitus olisi koristella jäljellä olevat luomukset.

pipari.jpg

Astiakaappiakin samalla pikkuneidin kanssa hieman jouluistettiin napsimalla ylimääräisen värisiä astioita pois ja tunkemalla punaisia sekaan. Aikasen täyteläinen on kaappi ja yritän aina silmäillä tilan puutteen koittaessa , mistä hennoisin luopua ja laittaa kirppikselle myyntiin. No eipä niitä paljoa löytynyt ja jouluna astiakaappi saa taas lisää täytettä. Olen tainnut olla aika hyvä asiakas Marimekolle kuluneena vuotena, sillä sain ensimmäistä kertaa muutaman kympin lahjakortin sähköpostiin, joka tulee käyttää jouluaattoon mennessä. Voin paljastaa, että ei tuota tuskaa. :)

Tuskaa sen puolesta tuottaa se, että kolhaisin valkoisen Aaltomaljakon reunan ja siitä lähti pienen kynnen kokoinen lohkeama irti. Isäntä toppuutteli, että maljakkohan se vain on. No on ja ei, mutta haaveilin siitä ehkä 5 vuotta, ennen kuin sen raaskin hankkia kokoelmaani, joten se on paljon enemmän kuin vain yksi maljakko. Eihän nuo miehet näistä mitään ymmärrä! :) Onni onnettomuudessa oli kuitenkin se, että iskun saanut Aaltovaasi oli kuitenkin tuo peruskokoinen iso, eikä kapea ja korkea.

0000000000000000000000000.jpg

Kaapinovet ei ihan mahdu kiinni, joten jotain asialle tulisi tehdä.

00000000000000000000000000.jpg

Tänään meidän loma loppui ja pihalla riittää touhua useammaksikin tunniksi. Lomittajat oli pärjännyt loistavasti, mikä tarkoittaa että seuraavallekkin lomalle on mukava lähteä. Ja meidän seuraava ja vuoden viimeinen loma onkin jo ensi viikolla! Yhtä lomailua tuntuu olevan tämä loppuvuosi. Lomasuunnitelmat  vielä toistaiseksi auki, vaihtoehtona Nokia tai kylpylä. Isäntää kiinnostaisi lähteä katsomaan paikan päälle hyväksi kehuttua Saimaankylpylää. Autossa reilun 5 tunnin istuminen takapenkillä kränäävän jälkikasvun kanssa on itsellä vielä hieman liian tuoreessa muistissa, joten saapa nähdä mihin suuntaan auton nokka tulee osoittamaan. Jos terveenä ollaan, niin kotiin ei suinkaan ole tarkoitus jäädä.

Kivaa päivää kaikille! Kommentointi tervetullutta ja jos kivoja blogeja tiedätte, vinkatkaa minullekkin!