porkkana2.jpg

Monesti tulee mietittyä minkälaisia lisukkeita tarjoaisi ruoan kanssa. Rakuunaporkkanat on helppo ja maukas lisuke, josta lapsetkin tykkää. Tänä vuonna porkkanasato jäi toisesta lajikkeesta tosi pieni kokoiseksi, mutta ne maistuvat ihan sokerilta! Viikottain haen kasvimaalta porkkanoita, sillä ne säilyvät maassa hyvin ja niitä voi ottaa vaikka lumenkin alta käyttöön.

porkkana3.jpg

Porkkanoita

Öljyä

Tuoretta rakuunaa silputtuna tai pussista kuivattua (Rakuuna on monivuotinen, erittäin helppohoitoinen ja satoisa yrtti kasvimaalla.)

Suolaa

Mustapippuria

Hunajaa tilkka

porkkana.jpgporkkana1.jpg

Pese ja pilko porkkanat. Lämmitä öljy pannulla ja kääntele porkkanoita öljyisellä pannulla, kunnes hieman pehmenevät. Mausta ja kääntele vielä hetki. Helppo valmistaa myös uunissa.

Tarjoile lämpöisinä vaikka naudanpihvin kaverina. Tosi ihana lisuke on myös kasvishampurilaisen välissä.

porkkana4.jpgporkkana5.jpg