Ähky. Jatkuva sellainen uhkaa joulunpyhinä. Niin paljon kaikkia ihania herkkuja tarjolla, että onneksi joulu on vain kerran vuodessa. Eilen navettahommien jälkeen paineltiin isännän kynttilöillä varustamaan joulusaunaan ja lapset oli juomatarjoilusta ja löylytuoksuista niin innoissaan, että tänäänkin on päästävä joulusaunaa. Se onnistunee.

jououp%C3%B6yt%C3%A4%C3%A4.jpg

Tunnelma eilen ennen lahjojen aukaisua oli odottava...

kohta%20saa%20avata.jpg

Syötiin jo hyvissäajoin päivällä, jotta jäi reilusti aikaa lahjojen avaukseen ja niillä pelailemiseen ja leikkimiseen. Aika samanlaisella kattauksella mentiin, kuin muinakin jouluina, mutta leikkelelautanen ja kylmiä kaloja karsittiin. Siitä edestä panostin salaatteihin ja juustotarjottimen valikoimiin. Justoja on tullutkin naposteltua hedelmien ja keksejen ohessa useampia ertoja, eikä niistä meinaa saada olleenkaan tarpeekseen, vaikka pötsi meinaakin ratketa.

jouluateria.jpgleip%C3%A4juustosalaatti.jpgjoulusalaatti1.jpgjoulu.jpg

Juustotarjotin oli ehdoton hitti, jonka antimia ollaan nautittu jo useanpaan kertaan. Ihan joulun parhautta mielestäni.

joulun%20juustotarjotin.jpgjoulujuusto.jpg

Ruokailun jälkeen vuorossa oli illan odotetuin hetki (ainakin lasten mielestä) eli lahjojen avaaminen. Lahjapaketeista paljastui uusia pelejä valtava kasa, niistä meilä kyllä tykätäänkin ja kovalle käytölle tulevat. Myös Nerfin pehmokuula-ase oli yksi toivotuinpia lahjoja. Kyllä ollaan oltu kilttejä eilistä lahjakasaa kun katseli. Niin paljon kaikkea ihanaa, mutta toki vähenpikin olisi riittänyt.

 joululahja1.jpg

Omista lahjoistani kääriytyi vaikka mitä ihanaa ja tarpeellista ja paljon silmäniloa. Kynttilöitä, Marimekon räsymattosarjaa leikkuulauta ja pieniä kulhoja, lahjakortit hierontaan minulle ja isännyydelle, Pentikin ihanuuksia, Dermosil- tuoteita, jalkaraspi, erilaisia leivontavälineitä, räsymattokuosiset villasukat, (joista myöhemmin laitteen lisää kuvaa) Aarikan kaunis kakkuvati, joka heti pääsi käyttöön ja toivomani Tsaaritar- kynttilänjalka ja paljon suklaisia herkkuja. Iso kiitos kaikille.

Ihana ja ikimuistoinen joulu takana ja tänään meillä juhlat jatkui pikkuneidin 3-v synttäreiden muodossa. Lahjaksi saatuja ihanuuksia otettiin heti kahvipöytää koristamaan. Nyt Aarikan kynttilänjalkakokoelmani on riittävä. Äidiltäni lahjaksi tullut kakkulautanen on kauan himoittu ja täydellinen lisä kynttilänjalkoihin. Jälkiruoaksi ystävän kanssa leivottiin suklaa-mustaherukkakakku. Joulua meidän perheen kanssa oli viettämässä samainen ystäväni, joka myös kantaa kaikkien kolmen lapsen kummitädin titteliä ja lisäksi äitini. Syntäreille saapui pikkuneidin toinenkin kummitäti. Meininki on ollut niin rentoa että samalla jatketaan eteenkin päin.

joulukakku.jpg

Naapurista lahjaksi saatu Pentikin poro pääsi kahvipöydän paraatipaikalle ystävän leipomaan minipiparikakkumaahan.

joulupiparitalo1.jpgjoulupiparitalo.jpgjoulupipari.jpg

Kuinkas teidän joulut on sujunut? Ja minkälaisia lahjoja saitte?

Ihanaa joulunpyhien jatkoa teille kaikille!