Maukkaan pizzan salaisuudet ovat hyvä pohja ja täydellinen tomaattikastike. Hyvällä tomaattikastikkeella pelastaa lähes pizzan kuin pizzan. Ja herkulliseen pizzaan riittää muutama, hyvä raaka-aine täytteeksi.

00%20tom5.jpg

POHJA

2/3 vehnäjauhoa 

1/3 ruisjauhoa

Suolaa myllystä

tilkka öljyä

vettä

Kaikki pohjan aineet sekaisin. Nosta reilu kauhallinen pellille leivinpaperin päälle. Ripottele jauhoa päälle ja levitä taikina jauhoitetuilla sormilla ohueksi pellin kokoiseksi levyksi. Ja päälle tomaattikastike ja juustot.

00%20tom.jpg00%20tom1.jpg

TOMAATTIKASTIKE

Tomaatteja (tuoreita lohkottuna) TAI Mutti tomaattisosetta

Sipulia pieneksi silputtuna

Valkosipulinkynsiä

Basilikaa

Oreganoa

Sweet Chilikastiketta, "kukkosoosia" tai tuoretta chiliä (Riippuen kuinka tulista haluaa)

Suolaa myllystä

Mustapippuria myllystä

Tarvittaessa tilkka vettä

Sokeria hyppysellinen

Rosmariinia, mäkimeiramia, basilikaa tai muita mieleisiä yrttejä voi napsia sekaan.

Reilu loraus hyvää öljyä sipuleiden kuullottamiseen

Hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsien siipaleet kuullotetaan öljyssä hitaasti pienellä lämmöllä, (10-15 min) nämä eivät yhtään saa ruskistua. Seuraavaksi lisätään kaikki muut aineet kattilaan ja anna kiehua pienellä teholla useita tunteja. Tuoksu on huumaava. :) Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Tomaattikastike on niin herkullista, että pizza on suussa sulavaa jo pelkästään tomaattikastikkeella ja juustolla täytettynä. Muuta ei välttämättä tarvita.


Tomaatti kastikkeen päälle laitoin:

Pari tomaattia ohueksi siivutettuna

1 pallo mozzarellaa ohuina siivuina

Emmentall-Mozzarella juustoraastetta pari kourallista

Sinne tänne muutaman tee-lusikallisen maustamatonta tuorejuustoa

Paista pizza noin 15-20 minuuttia uunin alatasolla 225 asteessa. Tarkkaile, että pinta ei tummu liikaa. Vähän väriä toki saa olla. Joa omistat kiertoilmauunin, käytä alhaalta puhaltavaa pizzatoimintoa, jolloin pohjasta tulee erityisen rapea. Tällöin paistoaika saattaa olla lyhyempi.

Itse paistan pizzoja aina kolmea pellillistä kerralla, kierto päällä. Jokainen käy vuorotellen pohjalla ottamassa rapean pohjapaiston, keskellä muuten vain paistumassa ja ylhäällä ottamassa pintaan hieman väriä.

00%20tom2.jpg

Tuoreen pizzan päälle voi laittaa kourallisen rucolaa, muutaman avokadosiivun (ja kirsikkatomaatteja.) Silloin erikseen salaattia ei tarvita.

00%20tom3.jpg00%20tom4.jpg